A kisgyermekek a világ minden táján hisznek az angyalokban, tündérekben, manókban és más kis teremtményekben. Ennek két kézzelfogható oka is van: pici koruktól fogva énekeket és meséket hallgatnak és néznek, másrészt többségük ténylegesen látja őket.

mushrooms_elfs_plants_wings_ring_3435_602x339

A gyermeki lélek élete első pár évében hihetetlenül tiszta, ezért kb. 4-5 éves korukig látják őket, sőt kommunikálnak is a különböző síkok lakóival! Sajnos, a legtöbb szülő sikeresen „kineveli” a gyermekéből ezt a nagyfokú nyitottságot … Viszont felnőttként, ha újra látni szeretnénk őket, akkor nagyon sokat kell dolgoznunk önmagunkon, hogy újra gyermeki tisztasággal, őszinteséggel és nyíltsággal tudjunk az irányukba fordulni, mert a manók és tündérek népei tartanak az emberektől. Ám ez nem volt mindig így! Az ősi időkben, az ősi kultúrák idejében az emberek még harmóniában éltek együtt a természettel és a természet lényeivel. Akkoriban az emberiség alap értékrendje még merően különbözött a mai ún. civilizált társadalmáétól.

Ám bő 2000 évvel ezelőtt beléptünk a Halak korszakába, amely egy hatalmas változást hozott a Föld összes teremtményének életébe. A tündérek és a manók visszahúzódtak az erdők, mezők, folyók és bányák mélyére, a lehető legmesszebb az emberek világától, vagy csak egyszerűen az átlagember számára láthatatlan létsíkokra. Viszont most, hogy beléptünk a Vízöntő korszakába, ismét egy hatalmas változás és az új lehetőségek küszöbén állunk!

98b57b41637bc63e5d294c2609eb0080Az ősi kultúrák mítoszokba, mesékbe és dalokba foglalták a tudást, hogy át tudják menteni a későbbi korokba is. Így maradtak fenn teljes épségben a természeti és természetfeletti lényekről szóló legendák a világ minden táján. Azonban a nagy népvándorlások korában elkerülhetetlen volt a különböző kultúrák találkozása, s az egymás mondavilágából való merítés, így az alakok keveredése is.

Viszont ami közös, hogy az egyes hiedelem világokban szereplő lények mindenhol az emberétől eltérő, azaz magasabb létsíkokon léteznek. Valóban létező, élő entitások, akik az angyalok fizikai szinten is megtestesülő segítőiként irányítják és gyógyítják a Földet a többségünk számára láthatatlan létsíkokon. Harmóniában élnek a természettel, sőt bizonyos egyedek varázserejüknél fogva irányítani is képesek a természeti erőket.

 

A manók és tündérek társadalmai hihetetlenül színesek és sok rétegűek. Több százezer éve élnek a Földön. Ott voltak Atlantisz, Mu és más civilizációk keletkezésénél és látták pusztulásukat is. Hatalmas ősi tudással rendelkeznek, melyből szívesen osztanának meg a ma emberével is, hogy lássunk, tanuljunk és okuljunk a múlt tapasztalataiból, ezáltal újraformázhassuk a jelenünket és a jövőnket!

 

aranyasszony11

Társadalmaik hierarchikus felépítésűek csakúgy, mint annak idején az ősi civilizációk: a legfelsőbb szinteken a legmagasabb beavatottak állnak, alattuk a bölcsek tanácsa, alattuk a tanítók, gyógyítók, harcosok és más mesterségek különböző beavatotti fokozatú csoportjai, majd a tanítványok sorai.A tündérek lehetnek nagyon aprók és hatalmasak is. A legkisebbek csupán egy arasznyi magasságúak emberi testfelépítéssel és hatalmas szárnyakkal. Ők nagyon vékonyak, törékenyek, testük és ruhájuk csodálatosan fénylik, és egy fényburok veszi őket körbe. A gyermekek őket szokták látni a réteken, a források közelében. Az ő éneküket lehet hallani néha a fákon.

f790595fd41eb3cd0a1d8d96f019513eA manók és koboldok is különböző fajtájúak, ezért is ennyire eltérő a kinézetük. Kb. 40 és 70 centiméter közötti magasságúak. A koboldok vékonyak, a testalkatukhoz képest nagy a fejük és általában egy pajkos mosoly ül az arcukon. Nagyon tiszták és jólöltözöttnek tűnnek a zöld ruháikban. Eléggé ijedősek, de hamar össze lehet barátkozni velük. Szerintem eddig a legtökéletesebb ábrázolása gyermekkorunk egyik mesehőse: Pumukli!

A manók a hierarchia egy magasabb szintjén állnak. Képesek kapcsolatot létesíteni a különböző síkokkal és lényeikkel. Rangjuk a varázserejük függvénye. Nagyon sokat segítettek és segítenek mind a mai napig az emberiségnek. Így ha módunkban áll, és kimegyünk a természetbe, akkor néha mondjuk el 1-1 köszönetet értük. A Brit szigeteken például, a kőköröknél, a megalitikus helyeken, vagy szent forrásoknál a helybéliek és az oda zarándoklók soha nem érkeznek üres kézzel, mindig visznek valami apró ajándékot az ott lakó lényeknek.

iphone-5-1467-1

Ez lehet egy kis kristály vagy féldrágakő, selyemszalag, jó kívánság vagy köszönet kártya, magvak, gyümölcs, házi sütemény, füstölő, gyertya.

Sőt, a természet a lényeitől akár kérhetünk is segítséget, útba igazítást! Ehhez nem kell mást tennünk, csak el kell csendesítenünk az elménket és ki kell tárni a szívünket. Váljunk újra gyermekké és higgyünk a csodákban, hiszen az élet maga a csoda!