Az információ hatalom. Az információ tovább nem adása: hatalommal való visszaélés.” Remélem jól írtam le, de ha mégsem, szerintem tudja a Kedves Olvasó, mi a lényeg.

A spirituális törvények (Deepak Chopra) közül a  második az „Adok-kapok Törvénye”, ami így szól: ”…az energiaáramlás megakadályozása ugyanolyan, mint a vérkeringés megakadályozása. Ha a vérkeringés megáll, vérrög képződik és a vér útja elzáródik. Ezért kell adni és elfogadni annak érdekében, hogy fenntartsuk a gazdagság, bőség – vagy az életünk számára kívánt bármi más – körforgását az életünkben…”

 info2

 Az “Adok-kapokTörvénye” arról szól, hogy ezt a változást mi fenntartjuk, vagy pedig megakadályozzuk. (részlet az Ébredezők klubja 2015.12.16-án megjelent adásából)

A tudatos spiritualitással foglalkozó egyén számára ismertek a fent leírt a gondolatok, miszerint a megszerzett információt, ha nem adja tovább, megreked az áramlás, és ez nem jó.

Mi lehet az oka annak, ha megreked az információ? Netán hatalomvágy? Az erő (napfonat) csakra túlzott működése? Részemről a feltett kérdéseimre, mindegyik esetén igen a válasz. A 2015.05.06-án megjelent Ébredezők klub adásában kitértünk a napfonat csakra túlműködésére is: „…csak az a jó, amit én mondok…mindig én akarok mindenhol az első lenni, mindenkit letaposok, lekönyökölök…” Ennek a csakrának a túlműködése szintén eredményezhet agresszivitást és túlzott dominanciát munkahelyi, párkapcsolati, családi kötelékekben.

Véleményem szerint, aki éhes az információra, az kompenzál. Kompenzálja azt, hogy belülről már nyomja a saját Lelke hangja, amit sajnos nem hall meg (sokszor nincs saját gondolata, mindig mások útmutatása alapján cselekszik) és ezen belső „fájdalmát” (éhségét) igyekszik kompenzálni a kívülről (fizikai életből: ki, mit mondott, javasolt) jövő információkkal.

És ezen kívülről jövő információkat azért nem adja tovább, hogy fenn tudja tartani saját jóllakott érzését, mindaddig, míg újra el nem kezd belülről feltörni Lelke hangjának csillapíthatatlan, a meg nem értésből származó “éhsége”….

info3

Mi a megoldás?

Felismerés. Elemzés. Megértés. Felismerni magunkban ezt a helyzetet (nem könnyű, pláne, ha évek óta így éljük életünk vagy ha valamilyen lelki sérülés is kapcsolódik hozzá). A felismerés után elemezzük ki saját magunkat (mint ahogyan a brókerek teszik ezt, bármilyen újabb hír jelenik meg) őszintén. És értsük meg a helyzetet, értsük meg, hogy mindez magunkért, saját magunk fejlődéséért van. Ha viszont nem ismerjük fel, nem elemezzük ki, nem értjük meg mindezt, ne csodálkozzunk azon, ha lecserélnek minket, egy statisztát keresnek helyettünk saját Életünk filmjének forgatásakor, hasonlóan, mint amikor egy sérült játékost a foci-, kézilabda, stb. csapatból lecserélnek…