Karnak és Medinet Habu több szempontból is kihagyhatatlan állomása egy egyiptomi zarándoklatnak. Többek között azért, mert csak ebben a két templomban található tömény Naperős energia. A töltődések szempontjából, energetikai szempontból ez a legfontosabb, hiszen ez adja az életet, ez adja a legtöbb energiát a sejteknek, azaz megkoronázza azt a munkát, amelyet az ember a fejlődésébe beletesz.

naperő1A másik különlegességük, hogy mind a két templomban van olyan rész, amely a gyötrelmek energiáit oldják le. A gyötrelem energiát az ember idegeskedéssel, feszültséggel, haraggal és egyéb negatív a gondolkodással termeli. Ezek a stresszes energiák, ha nem ürülnek ki az aurából, akkor kis szigetekké állnak össze. Az ember egós problémái energiák formájában is megjelennek, ilyen például a féltékenység, az irigység, a kishitűség és a nagyravágyás, a tisztánlátás hiánya.

Ám a legnagyobb különlegességük mégis az, hogy nem csak oldják a gyötrelmeknek az energiáit is, hanem fokozatosan megértéssé változtatják azokat. Amíg az ember nem látja tisztán a valóságot, mert problémái, egós problémái vannak, féltékenység, szorongások, irigység, önzőség, vakság, stb. gyötrik, addig negatív energiákat termel.

Ahogyan oldódnak ki ezek a negatív energiák az aurából, ahogyan távoznak a fájdalommal teli gondolatok és kétségek, úgy a kiürülés ütemében fokozatosan alakul át a gyötrelem, és a gyötrelemből fokozatosan megértéssé változtatja a templomok energiái.

Ezeknek a templomoknak bizonyos csarnokai úgy lettek hangolva, hogy ezeket az energiákat nem csak kioldják, hanem ezeknek az energiáknak az ellenpárját is biztosítják, ezzel segítvén elő a valódi fejlődést. Így itt megtalálható az összes pozitív gondolkodási minta az élet szeretetétől a boldogságon át a harmóniáig.  S pont ez a lényeg: ha csak feloldana, akkor én nem tanulnék a saját hibámból, mert nem lenne mögötte igazi megértés, ez pontosan olyan, mintha valaki más oldaná meg helyettem az én problémámat.  naperő2

Az itt található energiák segítséget nyújtanak abban, hogy a bennünk felmerülő kérdéseinket megválaszolják. Válaszok születnek meg bennünk a rossz beidegződéseinkre és rossz gondolatainkkal kapcsolatban, amelyek megértést szülnek. Onnantól kezdve, hogy megértettük a problémát, már nem lesz többé probléma a számunkra. Tulajdonképpen ezt a folyamatot karma oldásnak is hívhatjuk, hiszen a karma egyben tanulási folyamatot is jelent.

Egy ember szempontjából, a fejlődés irányából nézve, talán Medinet Habu a legfontosabb állomás, mert itt találhatóak azok az energiák, amelyek segítenek abban, hogy lecseréljük a nem kívánatos tulajdonságainkat. Azaz felcserélődjenek bennünk bizonyos dolgok, hogy az anyagi helyett a szellemi és a lelki legyen fontos, a félelem helyett a megnyugvás legyen a fontos, a dúltság helyett a harmónia legyen fontos és a hőbörgő egós gondolkodás helyett a békesség legyen a fontos. Ennek a templomnak az egyik legfontosabb üzenete a megértés, ami békéssé tesz téged.

A falain található szent vésetek elmagyarázzák, hogy ne csak tanuljunk ezekből az esetekből, hanem a feloldott energiák helyére magasabb rezgésű, bőség erőkkel, karma oldással kapcsolatos energiákat ad.naperő3

Ezen folyamat során újabb és újabb erők és információk válnak hozzáférhetővé a beavatott ember számára. Ez a kozmikus tudatú emberré válás szent útja, amit ezekben a templomokban lehet bejárni. Ez Hórusz Útja, ami azt jelenti, hogy a makrokozmosz és a mikrokozmosz egyesül, ilyenkor az egyén teljesen eggyé tud válni a környezetével, a környezet erőivel, használja az auráját, az aurájában található érzékszerveket és így olyan tudatosságra tesz szert, amit egy átlagember nem képes produkálni.

Tarr Ildikó

Forrás: Horváth Zoltán, egyiptomi zarándoklat 2014