Folytatom a sorozatot Horváth Zoltán Elengedés az angyalokkal meditációjából vett részletekkel:

„…Szívünkből felfakadó szomorúság leng be minden olyan napot, mellyel ránk száll a bánat, melyet elveszített szeretteink hiánya okoz. Vérző szívvel, tépődve reméljük, hogy egyszer újra találkozunk s emléket nem felejtve, ragyogó szemekkel nézünk egymásra. Vannak az Életnek olyan pillanatai, amikor leroskad az ember a bánat terhe alatt, amikor úgy érzi, hogy már nem vár semmit az Élettől, mikor az elmúlás, elengedés tör elő vádlón, fájón. E meditáció abban segít, hogy elhajózva a vágyak, s az emlékezés tengerén arra a helyre röpítse a gondolatainkat, ahol a szív oltárán gyújthatunk gyertyát elvesztett szeretteinkért…

Elengedés az angyalokkal Az ősz emlékeztet bennünket, ilyenkor az elmúlás szélvészként rohan végig a lelkeken. Kik az Élet hamvadását már látták, azok mind tudják, milyen a búsulás, s a gyász, mindig nehéz a fájdalommal viaskodni. Ez a meditáció segít megnyugodni, segít elengedni a fájdalmat…

 Isten olykor a mélységekben mutatja meg a csodáit. Mond ki magadnak, mond ki az Angyaloknak, mond ki Istennek: Rendíthetetlen leszek, elengedem eltávozott szerettemet, megadva ezzel a nyugalmát…

 Nekünk, kik élünk, meg kell hajolnunk az idő és a végzet előtt…”

 A 2014.08.20-án megjelent, Ébredezők Klubja Meditáció című cikkemből idézve: az Elengedés az angyalokkal című meditáció során az Angyalok segítségével elengedjük, tisztítjuk a bennünk lévő régi emlékek, történésekElengedés az angyalokkal2 negatív hatásait. Blokkoldó, a napfonat- és a szívcsakrára van jótékony hatással.

Már régóta készülök megírni erről a meditációról szóló gondolataimat, de most nem a szeretteink elengedésével kapcsolatban (ez is nagyon fontos az életünkben, hiszen az elengedés hiányával blokkolhatjuk az eltávozott Lelket is és saját magunkat is), hanem a bennünk lévő régi emlékek, vélt sérelmek negatív hatásainak elengedéséről.

  1. évből eltelt már több, mint fél év és eléggé érzékelhető az emberekben úton-útfélen a MARS jótékony hatása. A régi sérelmek, negatív események kezdenek felszínre kerülni és ez olykor eléggé harciassá teszi az embert, vélhetően azért, mert Elengedés az angyalokkal3szembesül saját meg nem oldott problémáival (problémák nincsenek, csak megoldásra váró helyzetek) és ez fájdalmas is lehet. Annak függvényében, hogy ez mennyire fáj, hirtelen összecsaphatnak az ember feje felett a hullámok és úgy érzi magát: kihúzták a talajt a lába alól. Ekkor fenékre is eshet, és ha ez az esemény még jobban fáj, mint a szembesülés a meg nem oldott saját problémáival, akkor sajnos előjöhet az az emberi gyengeség, hogy a saját szemében nem veszi észre a gerendát, a másik szemében pedig pillanatok alatt észreveszi a szálkát és elkezd vádaskodni, elkezd mindenkit (magán kívül) okolni a történésekért.

Ahelyett, hogy ilyenkor (ha lehuppant a földre), venne néhány mély lélegzetet, tükörbe nézne és elgondolkodna azon, mi is lehet a probléma. A tudatosan spiritualitással foglalkozó embert szerintem az különbözteti meg a többi embertől, hogy számos lehetősége (szellemi táplálék): előadások, energetikai tisztítások, töltődések, önismereti-, spirituális fejlesztő gyakorlatok, stb.) van arra, ha hullámvölgybe kerül, legyen mihez nyúlnia, hogy újra talpra állítsa önMAGát.

Visszatérve az Elengedés az angyalokkal meditációhoz, jótékony hatással van a napfonat- és a szívcsakrára. Miért is fontos a fenti soraimban vázolt eseményekkor e két csakra oldása? A szívcsakra szintjén értjük meg, fogadjuk el azt a helyzetet, amibe kerültünk és a napfonat csakra szintjén dől el az, hogy akarunk-e ezen változtatni vagy sem! Természetesen mindig könnyebb másban keresni a hibát, mert az igaz önMAGunkhoz történő eljutás az egy hosszú, fáradságos, kitartást igénylő, néha fájdalmas, de az apró, sikeres felismerések, megoldott problémák után már egy vonzó út is lehet.

Nerhof Tamás