isten_01Éhezés, önzés, háborúk, zsarnokság, kizsákmányolás, menekült válság. Istentelen világ.

Az ember hiszékeny, naiv, könnyen befolyásolható. Vágy ébreszthető benne, könnyen azonosul mások által meghirdetett ideológiákkal, elvekkel. Ezt jól bizonyítják az elmúlt évszázad izmusai is, hogy vált ember embernek farkasává. Az ideológiák gyártása folyamatos, mintha erre külön globális marketingcsoport létezne, de ezeket most trendeknek nevezik, New Age-nek és a médián keresztül reklámok, filmek segítségével formálják az emberek vágyvilágát önző érdekből. Akinek anyagi szintű igényei vannak hitelek, MLM rendszerek könnyű, gyors lehetőséget ígérnek, mert adj uram de rögtön. Akinek lelki feltöltődésre van szüksége egyházak sora mutatja az utat, hogy mit tegyen, mit ne tegyen, félje az Istent, és aki a vallást tévútnak látja ezoterikus guruk és álguruk állnak rendelkezésére. A közös, hogy mindenki akar valamit, keres valamit és észre sem veszi, hogy hamis, mások által keltett vágyakat kerget.

Így sosem lehet elérni a boldogságot, és marad a keresés vagy eljön a belefáradás, elfásulás, kiüresedés.

isten_2Ezért ilyen ez a világ, mert a betáplált vágyak és hiedelmek kergetésében nem érezzük meg, hogy mindez kevés és hamis. Hiányzik belőle Isten közvetlen közelsége. Őt keressük, csak nem halljuk már lelkünk hangját azt az isteni részünket, aki célba vezethet minket.

Az ember, ki Isten képmására teremtetett eltávolodott, elfordult Istentől, pedig nélküle nem érhetünk célt. Akarhatunk mi bármit, hihetjük hogy a jó szándék vezérel és megmentjük a világot, ha nem Istennel a szívünkben tesszük nem fog sikerülni. Akarásból, fizikai szinten való tudatos felkészüléssel nem sokat érünk. Egy földrengés vagy egy vihar elsöpörheti minden készletünket, tervünket!

isten_03Érjük el lelkünket, isteni részünket, hogy a teremtésre ráhangolódva az isteni tervet szolgálhassuk. Az élet éli magát. Nekünk csak rá kell hangolódnunk és tudni fogjuk mikor mit tegyünk. Lelkünk a kapocs ehhez, és ebben a lelki minőségünkben végtelen erő, tudás és emberfeletti képesség birtokába kerülhetünk. Testünk ugyanabból az anyagból épül fel, mint az univerzum. Az energiák táplálhatnak minket. Kérjük lelkünket és az angyalokat igaz tiszta szándékkal, hogy segítsenek ezt a kapcsolatot kiépíteni, és a gátló tényezőket kioldani belőlünk.

Emberi létünk célja lelkünk minőségének elérése, összehangolódni a mindenséggel, visszatalálni a Teremtőhöz, az örök forráshoz. A közben megtett út eseményei ezt szolgálják, ebbe az irányba terelnek minket.

isten_04Hiszek egy Istenben, a Teremtőben
Hiszek az Isteni gondviselésben
Hiszek az Isteni törvényben
Hiszek a Fény erejében
Hiszek a lélek szabadságában
Hiszek a szándék tisztaságában
Hiszek a szívek erejében
Hiszek az emberiség felemelkedésében