2016-ban a Sors a Mars színeibe öltözve megmutatja számunkra, hogy mi az a két nagyon fontos fejlesztendő terület, amivel most, az idén megbirkózhatunk!

HIT és ERŐ!

De lássuk, hogyan is megy ez a gyakorlatban!

Az idén kivételes lehetőség nyílik számunkra, hogy a fenti két princípiumot gyakorolhassuk, és a legjobb tudásunk szerint felvehessük velük a „harcot”, vagyis szembe nézhessünk velük.

hit_01A HIT egy nagyon illékony dolog, egyszer kitart minden megpróbáltatáson keresztül a végletekig, egyszer pedig egy pille rebbenésére elillan! De miért is van jelen az életünkben, mit is akar „tanítani” nekünk?

A régi igaz kultúrák bukásaikon keresztül mind beszámolhatnak arról, hogy az igazi HIT-et milyen egyszerű megingatni, mégpedig egy nagyon triviális dolgon, a KÉTELYEN keresztül! Mivel minden individuális lélek hajlamos a lelki „billegésre”, ezért nem is kell más, csak egy kis kétely, és minden, ami addig igaznak és hitelesnek tűnt a porral lesz egyenlővé, a falak leomlanak, az addigi szikla szilárd meggyőződés meginog, és romjaivá hullik minden össze! Pedig a kétely sem más, mint egy újabb hit-morzsa, amire az emberi egó azonnal rácsatlakozik, és kielégülve nyugtázza, hogy „ Na, ezért nem mennek az életemben a dolgok…! Na, ezért vagyok ott ahol! Na, végre megtaláltam a tutit, végre megmondta valaki!”

hit_02Ekkor bele sem gondolunk abba, hogy a frissen kapott információ lehet ugyanolyan fals, igaztalan, vagy hazug, mint az, amit mi annak hiszünk! Nincsen semmire azonnalos gyógyír, megoldás, inkább hallgassunk a szívünkre, kérjük Tőle a választ, mert a logikus racionális gondolkodásunk biztos, hogy elvisz a tények világába, amikről tudjuk, hogy legtöbb estben csak a mi meggyőződéseink, semmi más!

Gyakorold az igaz hitet, legyél kitartó, ragadj meg a szíved szerinti jónál, és felejtsd el az önigazoló meggyőződéseid által diktált „jót”, majd meglátod, hogy jól döntöttél, mikor eljön az idő! Az idő pedig el fog jönni, vagy veled, vagy nélküled, és akkor már tisztának kell lenned annyira, hogy a nagybetűs kétely ne ingathasson meg, mert akkor már ezerszer nagyobb tétje lesz!

Az ERŐ

hit_03Az erő nem csak a fizikumon keresztül mérhető, hanem a lelki érettségünk is megmutathatja, mégpedig az, hogy elhagyjuk a folyton választ kereső énünket, és a 100 esetből egyszer úgy teszünk valamit, hogy nem akarjuk megérteni minden porcikáját, egyszerűen csak belehaladunk a dologba, és végrehajtjuk. Ezzel nem azt mondom, hogy tegyünk meg mindent gondolkodás nélkül, hanem azt, hogy vannak olyan felsőbb szintek által diktált szituációk, események, amiket nem kell azonnal megértenünk, hanem végre kell hajtanunk, mert a saját szintünkről úgy sem fogjuk megérteni. Ez erő! Erő, ha bele mersz menni a 100-ból 1-be, és nem keresve az igazad, végrehajtod a tulajdonképpen minden tét és komoly következmény nélküli dolgot, tudva azt, hogy a Sors a jövőben produkálni a fog olyan szituációkat, amikor nem lesz arra lehetőség, hogy megértsd, hogy tudd, miért kell úgy tenni, ahogy!

A Hit és az Erő ezen megnyilvánulása edzhető, elsajátítható, és az idei év hatalmas „edzőpályát” biztosít számunkra, hogy ezen két ismérvet a szükséges szinten elsajátítsuk, a magunk oldalára állítsuk, és velük felvértezve haladjunk bele a jövőbe!