„A hitet másoktól szereztem
mint égig érő ablakot,
akik látták magukat bennem
azoknak én csillag vagyok.
Én viszont nekik köszönhettem
az egész égboltozatot.”
Gyurkovics Tibor: Hála

hálaA minap az erdőt járva a madarak csicsergését hallgatva a Hála érzése öntötte el a szívemet, megálltam és azon tűnődtem, hogy ez az érzés vajon miért oly ritka pillanat az életünkben, a szívünkben. Ebben a rohanó, eltárgyiasult világban már nem is vesszük észre ezeket a csodákat, pedig a hála érzése boldogsággal, örömmel, lendülettel, pozitív erővel, szeretetteljes gondolatokkal tölti fel az embert, mely átsegít megannyi nehézségeken, mellyel nap, mint nap találkozik az ember. Elviselhetőbbé teszi a fájdalmakat, a lehangoló eseményeket, egy szóval kedvezőbb irányba változtatja önmagunk és környezetünk életét.

Álljunk meg egy pillanatra, és tegyük fel magunknak ezt a kérdést – Ma miért lehetek hálás? – és a válasz meg is érkezik nemsokára.

Mindannyiunk életében van olyan pillanat, esemény, amiért hálás lehet, hát vegyük észre azokat, hogy tudjunk belőle táplálkozni, hogy tudjunk újra erőre kapni, hogy tudjunk újra és újra talpra állni és tovább menni.

„A szeretet és a hála minden negativitást felold, bármilyen formát öltsön is. Ez a két érzés képes tengereket szétválasztani, hegyeket megmozgatni, és csodákat véghezvinni.”
Rhonda Byrne