Az önbeavatás útján – Kezdet

hórusz_012016. április 13-án került megrendezésre az Ébredezők csapatának dunakeszi székhelyén a XVI-ik Hórusz nap, Az önbeavatás útján – Kezdet címmel.

„…Ha nem tudod, hogyan indulj el! Ha nem tudod, hol akadtál el! Ha nem tudod, hogyan tovább!..”

Ezek a gondolatok biztos, hogy több ember fejében megfogalmazódtak már, ebben a témában beszéltünk páran (Ács Barbara, Horváth László, Incze Mónika, Németh Erzsike, Kovács Krisztián, Nerhof Tamás) arról, hogyan indultunk el, milyen esemény vezetett minket a tudatos spirituális utunkra. Érdekes történet volt mindegyik és megállapíthatjuk, mindannyiunk életében egyszer csak megnyomta a Sors a gombot és akkor történt egy nem megszokott, nem várt történés, mely aztán begyújtotta mindannyiunkban a szikrát és elkezdtünk szépen lassan lépegetni a tudatos spirituális fejlődésünk lépcsőjén.

hórusz_02Természetesen, sok lépcső van addig, míg elmondhatjuk magunkról, hogy megérkeztünk (szerintem ezek a lépcsők a végtelenbe tartanak, hiszen, ha elfogadjuk azt a Hermészi tanítást: Ahogy fent, úgy lent. Ahogy kicsiben, úgy nagyban,.. és azt, hogy a Világegyetem, az Univerzumunk folyamatosan tágul, akkor ezek a lépcsők a végtelenbe tartanak. Ez ne ijesszen meg senkit se, hiszen az újabb és újabb lépcsőre érkezés, minden esetben felemelő érzés (ez lehet a már sokszor említett szabadság érzése, a megcsináltam érzése…), minden esetben egy kisebb megvilágosodás, ami előbb vagy utóbb elvezet mindenkit a végső megvilágosodáshoz…

Ezen lépcsőkön történő haladás közben előfordulhat, hogy néha várjuk a csodát. Erről a csodavárásról (is) fog szólni az Ébredezők csapatának XVII-ik Hórusz napja Az önbeavatás útján – Csodavárás címmel 2016. május 18-án a dunakeszi székhelyén, melyre várjuk szeretettel az érdeklődőket.

Haladjunk együtt ezeken a lépcsőkön, együtt könnyebb!