A VII. törvény – A “Dharma”, avagy az Élet céljának törvénye

dharma_01Az utolsó törvény miről is szólhatna másról, mint az Életünk Céljáról, arról, hogy mit is jelent ez, hogyan valósíthatjuk meg, és elmagyarázza, hogy az eddigi törvények hogyan foglalhatóak egy keretbe, rámutat, hogy az első törvény az alap, a fundamentum, melynek megértésére lett megalkotva az utána következő hat törvény.

„Az élet hetedik spirituális törvénye a Dharma törvénye. Dharma szanszkrit szó, amely “az élet célját” jelenti. A Dharma törvénye azt mondja ki, hogy fizikai formában kell megnyilvánulnunk, hogy célunkat betöltsük. A tiszta lehetségesség mezője isteni a maga lényegében, és az isteni, emberi formát ölt, hogy célját betöltse.”

Megértés

Megértés, amikor mindannyian rájövünk arra, hogy nem véletlenszerű, szüleink által „létrehozott” biológiai leképeződések vagyunk, hanem SORSUNK van, FELADATUNK van!

dharma_02Igen, minden egyes embernek, léleknek van egy csakis magára jellemző, egyedi, ámde bár nagyon fontos feladata, amit Sorsfeladatnak hívni, amit az egyénnek fizikai léte alatt először meg kell találnia, majd amikor megszületett a felismerése a feladat tekintetében, akkor pedig meg kell azt valósítania! És mi lehet csodálatosabb, mint a nekünk szentelt feladat megvalósítása, az, amire Mi szerződtünk, amit részben Mi akartunk, vállaltunk be, azért, hogy azok letudásával egyre közelebb és közelebb kerüljünk a Teremtőhöz, Hozzá, aki Maga a Tökéletesség, hiszen ki ne szeretne tökéletes lenni!

Tökéletességen nem a szépség vagy a gazdagság csúcsállapotát értem, hanem azt a tudat állapotot, amikor értünk mindent, átlátjuk az Univerzum minden apró rezdülésével megvalósuló történéseket, a homályból kirajzolódnak a kapcsolódások, megértésre kerül minden okozat, vagyis mosolyogva, szeretetteljesen, békében ülünk, és a Teljes Megértés birtokosai vagyunk – A Hotep állapoté!

Egyedi és Rendkívüli vagy!

Mindannyian ilyenek vagyunk, nincs még egy belőlünk a Világegyetem egyetlen szegletében sem, és, hogy erről tanúbizonyságot tehessünk, a Sors rendelkezésünkre bocsátja a SZOLGÁLAT „intézményét”, vagyis azt, hogy a valóságba, a 3D-s világba át tudjuk ültetni a gondolatainkat, érzelmeinket, az általunk megvalósított tevékenységek által.

dharma_03Áldozatból születik az Áldás, mely a szolgálat mezsgyéjén képes manifesztálódni, megvalósulni, és mindezt úgy, hogy közben az alaptörvényeket tisztelve, önszántunkból betartva, pozitív teremtéseket eszközölünk szűkebb és tágabb környezetünkben egyaránt.

Egyszóval, automatikusan, szívből teszed a dolgodat nagyobb erőlködés nélkül, és közben minden pompázóvá válik lépteid nyomán. Mivel mindenki egyedi és megismételhetetlen, ezért lesz gyönyörű színes a teremtés palettája, hiszen mindenki a saját árnyalatát teszi hozzá, azzal színezi be a hétköznapokat, és vele együtt az egész Létet. Ezek az értékek, ezek az árnyalatok csak és kizárólag Benned vannak, tedd hát hozzá, hogy teljes legyen a Kép!

Ne az egyéni hasznot keressük cselekedeteink végeredményeképpen, hanem arra legyünk érzékenyek, hogy másoknak (és rajtuk keresztül természetesen saját magunknak is) hogyan segíthetünk, hogyan vihetjük előrébb az építő dolgok megvalósulását. Amúgy sincs egyéni haszon (bár ezt még sokan nem ismerték fel) hiszen minden mindenre hatással van, a jó ugyanúgy, mint a rossz, tehát, ha másnak teszel jót, akkor az rajtad ugyanúgy „lecsapódik”!

Hogyan tegyem akkor ezt? –  vetődik fel a kérdés. Kövessük az alaplépéseket:
– fedezd fel önvalódat, helyed és feladatod a világban,
– találj rá és egyben fogadd el, hogy vannak csakis rád jellemző egyedi értékeid,
– és kezd el szolgálni az emberiséget a feltárt „kincseiddel”!

Ne járj úgy, mint, aki deres hajjal, már mindentől kiégve keres valami IGAZAT, valami MARADANDÓT, és csak akkor jön rá, hogy mi lehet nagyobb öröm és kihívás, gyönyörűbb dolog az életben, mint a végtelen kutatása, a Teremtő, a Teremtés titkainak és ÖRÖK IGAZSÁGAINAK felfedezése, mely maga az ÚT, a Fejlődés Útja!

Ne várj eddig, kezdj neki MOST, akár MA!

Forrás: Deepak Chopra – Az Élet Hét Törvénye

Az Élet 7 Törvénye sorozat részei