föld_01A Föld, ez a gyönyörű az űrből kéknek tetsző bolygó otthonunk nekünk, embereknek és még milliónyi más élőlénynek.

Gaia egy élő entitás, ki otthont adott már több fejlődési ciklusnak, több fejlődő fajnak. Mikor befogadott minket és a többi élőlényt lehetőséget adott, hogy egy új fejlődési ciklus induljon, mely által a leszületett lelkek emberi testben megvalósíthatják önmagukat, megtanulhatják a reinkarnációs körforgásban a fejlődésükhöz szükséges tanításokat, és feljebb léphessenek a lelki fejlődés útján. Gaia alázattal adja önmagát az emberi faj számára, és vajon mi mit adunk ezért cserébe?

Az ipari fejlődés, az urbanizáció eltávolította az embereket a természettől, a Földanyától. Az emberek többségének nem jelent semmit, és még csak eszébe sem jut, hogy kimenjen az erdőbe a gyerekeivel kirándulni és megismerjék a fákat, növényeket, állatokat.

föld_02Végtelenül fejlettnek gondolja magát az ember. Mindent gépesít, gyárakat épít, előrecsomagolt élelmiszert vásárol, autóval, repülőgéppel rövid idő alatt 100-1000 km-eket tehetünk meg. Mindez végtelenül sok melléktermékkel jár. Itt Európa közepén burokban élünk, el sem tudjuk képzelni, hogy a földünk más részein a levegő olyan szennyezett, hogy védőmaszk nélkül ki sem mennek az emberek az utcára. Európán kívül szinte nincs ivóvíz a csapokban. A szemét, amelyet a háztartásokban termelünk, hegyeket épít és az óceánokban szigeteket képez. Az óceáni állatvilágban a partra vetett madártetemekben megemészthetetlen hulladék van. Az olaj okozta természeti katasztrófák elképesztő pusztítást végeznek a vízi és vízparti ökoszisztémában. Az óceánban végzett nukleáris robbantások lehet, hogy közvetlenül nem látszanak, de elképzelhetjük, hogy az élővilágban milyen sugárzást és károkat okoznak, és ide említhetem az atomerőművek meghibásodásából, katasztrófájából történő sugárszennyezést, és a működés közben keletkező veszélyes sugárzó atomhulladékokat is. Ez a mértékű szennyezés Gaia testén olyan, mint mikor az ember testét húsevő baktérium támadja meg. Ebbe gondoljunk bele egy pillanatra.

föld_03Igen, fájdalmas belegondolni. Ha megnézünk egy természetfilmet, láthatjuk milyen gyönyörű erdők, mezők, hegyek, tengerpartok, kis falvak, víz alatti csodálatos világok vannak bolygónkon. Szívünk feltöltődik egy ilyen film láttán és legszívesebben bejárnánk az egész világot, hogy az összes gyönyörűségét magunkba szippanthassuk. De amit a természetfilmek mutatnak, az csak az egyik része az igazságnak. A másik fele az, hogy visszaélünk Gaia vendégszeretetével, és szép lassan méregcseppenként megöljük. Mint anya a gyermekét, úgy táplál Ő minket a testéből, hisz az anyának ez a természete. Mindent megad nekünk élelmet, otthont, meleget és szabadságot önmagunk kibontakoztatására. Ha belegondolunk csak erre volna igazán szükségünk. Minden más csak szemét az életünkben. Aki évente lecseréli okos telefonját belegondolt már, hogy hová kerül megunt telefonja? Szemét. Ha már nem elég gyors a számítógépünk, szemét. Ha már nem divatos a ruhánk, szemét.

föld_04A szupermarketekben minden élelmiszer be van csomagolva, hazavisszük, és a csomagolás szemét. Még ha próbáljuk a megunt dolgainkat továbbadni, hogy más még hasznosítsa, akkor is előbb-utóbb szemét lesz, valaki kidobja. Így épülnek a szeméthegyek, melyeket befüvesítenek, és tíz év múlva nem emlékszik senki, hogy nem természeti képződmény, hanem ember építette szemétdomb, és majd oda járnak sétálni, vagy építenek rá egy társasházat. A környezett és Gaia ellen gondatlanságból elkövetett lassú gyilkosság komoly büntetéssel jár. Ezt a büntetést nem ember szabja ki ránk, az emberek nem ismerik az univerzum törvényeit. Elfelejtették, mint ahogy a Földanyához való szeretetteljes kapcsolatot is elfelejtették. De megtanulhatunk tudatosan változni, változtatni szokásainkon és visszatérhetünk Földanyához, és enyhíthetünk fájdalmain. Lehetünk még hálás gyermekei, akik begyógyítják fekélyes sebeit, hisz tudjuk, mindenre van gyógyír.

föld_05A következő részben a saját életünkben lévő pazarló, szemetelő, szennyező hatások alternatívájáról fogok írni, segítséget nyújtva a változtatni kívánó ÉBREDEZŐK számára…

folyt.köv.