Az V. törvény – A Szándék és Vágy törvénye

vágy_01A mai nagyon materialista világnézet következményeként szinte minden percünkben csak a „világi” dolgokkal foglalkozunk, és eszünkbe sem jut, hogy MINDEN ENERGIA! Minden a világon energia csomagocskákból épül fel, a számunkra megnyilvánult és a meg nem nyilvánult létben is, és ezek az energiák aktivizálhatók, és ami talán még lényegesebb, hogy irányíthatóak, vagyis abszolút alakítható a történések menete, az életünk minden pillanata!

„Az élet ötödik spirituális törvénye a Szándék és vágy törvénye. Ez azon a tényen alapul, hogy az energia és információ szerte mindenütt jelen van a Természetben. Tulajdonképpen a kvantummező szintjén egyéb sincs, mint energia és információ. A kvantummező épp csak más elnevezése a tiszta lehetségesség és a tiszta tudat mezőjének. És ezt a kvantummezőt a szándék és vágy befolyásolja. Nézzük meg részletesebben ezt a folyamatot.

Egy virág, fa, fűszál, a szivárvány vagy az emberi test, amikor lényegi elemeire bomlik, nem egyéb, mint energia és információ. Lényegi természete szerint az egész világegyetem energia és információ kavargása. Az egyetlen különbség egy ember és egy fa között az anyagi megjelenésük információ és energiatöltése.”

A „Szent Fa”!

vágy_02Már a Druidák is kiemelt jelentőséggel kezelték a természetet, azon belül is a fákat, melyek „koronadísze” a TÖLGY volt, mert benne vélték felfedezni a Világ minden megvalósulásának lehetőségét, egyfajta fundamentumként kezelték, melyből és melybe tér vissza minden!

Ha nagyon fizikai szinten keressük a választ az emberi test és a fa kapcsolatára, akkor, ha jól átgondoljuk a természet körforgását, nyomban kiderül, hogy mennyire igaz is ez! Nézzünk például egy finom, ropogós, piros almát. Amint beleharapok, az alma húsával különböző ásványi anyagok, vitaminok, és egyéb hasznos építőelemek jutnak a számon keresztül a fizikai testembe, melyek egy meghatározott emésztési folyamat után szó szerint bekerülnek a szervezetembe, mint például a kalcium, ami támogató jelleggel beépül a csontszövetembe, erősítve ezzel a vázszerkezetemet.

A szervezetünk ürítési folyamatai során kalcium is ürül az emberi testből, ami előbb utóbb ismét a termőföldben köt ki, ahonnan a gyökérzet által az almafa magához veszi, majd az ágain növesztett gyümölcsben ismét megtalálható lesz az az elem, amit onnan „használtunk” fel.

Ha ebből a szemszögből nézzük, akkor az egész Világ tulajdonképpen egy hatalmas zárt rendszer, ahol előbb vagy utóbb „visszatalálnak”, helyet cserélnek az elemek, amelyek nem mások, mint energiák. Lényegi különbségek ott vannak, hogy nem mindegy az adott energiának az információ tartalma (merthogy minden energia önmagában információ is – hol több, hol kevesebb) ez különbözteti meg az embert pl. a fától (bár a Druidák ezt egy kicsit másképp gondolták). Ha viszont minden energia, akkor alkossuk meg a saját Szent Fánkat, a saját fizikai testünk megnyilvánulásán keresztül, vagyis tudatosan építsük fel energetikai rendszerünket.

Ha vágysz valamire, akkor Figyelj és Szándékolj!

vágy_03Az első cikkben leközölt Tiszta Lehetségesség Mezeje csak arra vár, hogy alkothasson, hogy megvalósíthasson dolgokat, amiket Mi vágyunk és szándékolunk!

Amikor sikerült eldöntenünk, hogy mire is vágyunk igazán, és az ráadásul összhangban van az Univerzum törvényeivel, akkor mi sem egyszerűbb, mint a már jól ismert programozási módszerekkel, technikákkal (lásd az Ébredezők korábbi cikkeiben) elkezdjük bevonzani, majd megteremteni az életünkbe. Ehhez két tényezőre kell nagyon tudatosan odafigyelnünk, a Szándékra és a Figyelemre!

A Vágy után a Figyelem a következő lépcső, vagyis kezdjük el tudatos, fókuszált figyelmünket az elérni, megszerezni kívánt dologra kiterjeszteni, és azon rajta is tartani, és vele egyetemben folyamatosan szándékolni.
Maradj Fókuszált, ne hagyd, hogy figyelmed elkalandozzon, más, akár nem kívánt dolgok irányába, mert abban a pillanatban, ahogy változik a figyelem fókusza, átkúszik egy másik tárgyra, azt kezded el növelni az életedben. Amire fókuszálsz az életedben az elkezd növekedni, amitől pedig megvonod a figyelmet, az elkezd sorvadni… ilyen egyszerűen működik a Megvalósítás.

Hol van a kedves olvasó? – Jelen!

vágy_04Az ősi egyiptomi beavatottak azt mondták, hogy egyetlen idő van, ahol vágyaidat, gondolataidat, szándékaidat megvalósíthatod (vagyis ahol Életedet élheted), az pedig a JELEN! A Múltról azt tartották, hogy egy emléktár, amiből persze érdemes tanulni, de „hozzányúlni” nem lehet, ezért a neki megfelelő időmennyiséget szenteltek rá, a Jövőre pedig azt mondták, hogy nem is létezik, hiszen csak egy megvalósulási lehetőség, vagy úgy lesz, vagy nem! Egyetlen időt tiszteltek, ami valójában a leglényegesebb, az, ahol valóban TENNI tudunk, alkotni, jövőt alakítani, a JELEN!

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem terveztek előre, akár egy építkezésnél, akár az oktatásában, ünnepeik megtartásában és más egyéb tényleg hasznos (merthogy mindennek volt tényleges energetikai háttere – vagyis értelme) dolgok terén, de mindig csak a „neki” megfelelő időt szánták a témára, az összes többi idejükben pedig a Jelenben alkottak.

Ha most vagyok szomjas, akkor a tegnap elfogyasztott pohár víz, vagy a holnapi, nem oltja most a szomjamat, csak az a pohár, amiből MOST iszom ki a vizet! Így gondolkodtak minden felől, ezzel a jelentudattal élték hétköznapjaikat, semmit sem tologattak későbbre, amit a jelen pillanatban meg tudtak tenni!

vágy_05Minden napjukra úgy gondoltak, mintha az lenne az utolsó – és miért, azért, mert, ha az ember tudja, hogy ez az utolsó napja, akkor megbocsát mindenkinek, kineveti és azonnal elveti a haragot, a dühöt, az irigységet (hiszen teljesen hasztalanokká és értelmetlenné válnak), átváltozik segítő, pártfogó személyiséggé, azon nyomban megvalósító lesz (mivel holnap már nem tudja megtenni)… egyszóval olyanná válik, amilyenek amúgy is lehetünk, tiszta, jószívű igazi EMBERRÉ válik, a szó legnemesebb értelmében!

Tehát:
~ alkossuk meg vágyaink pontos listáját
~ vigyük magunkkal mindenhova, amikor van időnk olvassuk el, nézzük meg (lehet az egy kép is)
~ tartsuk a figyelmünket, fókuszunkat az adott dolgon
~ folyamatosan szándékoljunk, programozzunk, meditáljunk, képzeljük el, hogy a vágyott dolog már megvalósult – lássuk a képet, a filmet magunk előtt
~ a Jelenben tegyük meg a vágyaink megvalósulásához szükséges lépéseket
~ soha ne ragaszkodjunk görcsösen a vágyaink megteremtéséhez, megvalósulásához, bízzuk az Univerzumra a kivitelezést!

forrás: Deepak Chopra – Az Élet Hét Törvénye

Az Élet 7 Törvénye sorozat részei