… A mars kozmikus útja 2016 áprilisától augusztus végéig

mars_01A Mars már a „külső bolygók” közé tartozik a Naprendszerünkben. Távolodik a Földi dolgoktól, már kifelé tör a hétköznapokból, a szellemi szférák felé fordul.

Tüzes, férfias minőség. Mind női, mind férfi képletben TESTI szinten a mozgás, a nemes versengés, a sport, a küzdelem, a szexuális energiák jelölője. A cél mindig ugyanaz, a FEJLŐDÉS. Sohasem az önmagáért való küzdelem, hanem az emelkedés. A fejlődés szempontjából mindegy, hogy mi győzünk, vagy minket győznek le! A cél az, hogy ezzel legyőzzük a saját lehúzó erőinket, az egót, a lustaságot és szellemileg gyarapodjunk! Ez a MARS MAGAS MINŐSÉGE! A Test-Lélek-Szellem hármasságában rendkívüli módon segíti a „földi” energiák szellemivé transzformálását annak érdekében, hogy az egyensúly fennmaradhasson. Ehhez ad óriási erőt! Nagyon nagy szükségünk van erre, különösen idén.

mars_02Asztrozófiai szempontból az idei év különleges felébredési és emelkedési lehetőséget tartogat. Különösen a magyar Lélek-Család számára. Azt gondolom, hogy nem véletlenül terelnek és készítenek minket az égiek. Biztosan nagyon fontos lesz, hogy ezt az évet „jól” megcsináljuk. Az erős és intenzív marsikus energiákat azért kapjuk, hogy a BELSŐ KÜZDELMEK megvívásában segítsenek minket! Nem a külső konfliktus a lényeg!

Az idei nyár óriási fényteremtő lehetőséget tartogat. Elsősorban nekünk, Magyaroknak. Nagyon nem mindegy, hogy milyen Tesi-Lelki-Szellemi állapotban éljük ezt meg. Az égi színpadon is minden mindennel összefügg, ezért a Mars bolygó is beáll a sorba, hogy a földi világ az égi üzenetet még jobban, még intenzívebben megélhesse. Maga a Mars bolygó a nyári fényteremtő négyzetnek nem közvetlen részese, de mégis más módon, óriási erőt és egyértelmű mondanivalót közvetít. Csodálatos a nyári üzenet-rendszer!

Április 17-én a Mars égi útján megáll, irányt vált és retrográdba fordul. Mindig varázslatos és nagyon fontos üzenetet hordozó pillanat, ha egy bolygó megáll az égen és elindul visszafelé – fontos, hogy pontosan hol teszi ezt és meddig hátrál vissza és aztán hol fordul újra direktbe. Ahol megáll, ott feltöltekezik energiával és elviszi ezen energiákat ahhoz a ponthoz, ahol majd újra megfordul, és előre megy tovább. Azért teszi ezt, mert itt égi szempontból – tehát az Égiek üzenete szerint – még dolgunk van! Április 17-én a Mars az Antares bolygón áll meg (Skorpió csillagkép szív csillaga).

mars_03Az elmúlt másfél évben szinte kizárólag szívnyitó üzenetek érkeztek az égből. Nem tágít az égi színpad a szívcsakrától most sem. Többször, más és más aspektusból, más szereplőkkel, de vissza-visszatérő mondanivaló, tanítás: a feltétel nélküli szeretet. A skorpió csillagkép szíve az Antares bolygó, mely az ősi tanok szerint az egyetlen átjárhatóság az égi és földi világ között. Tejút és világoszlop is egyben. Egyszerre tartja a földi és az égi világot. Az idei nyár fényteremtő csillagüzenetében döntő szerepe lesz. Ezen az állócsillagon, az Antaresen áll meg a Mars április 17-én és innen fordul retrográdba. Az Antares energetikájával hátrál vissza egészen a mérleg csillagkép középső részéhez, a mérleg ingájához, ahonnan majd június 30-án fordul direktbe és augusztus 23-án éri el újra az Antarest. Itt majd együtt áll a Szaturnusszal. A Szaturnusz bolygó ekkor már közel két hónapja!, ezen a csillagon áll, június 20-a óta. Nagyon ritka konstelláció ez, IDŐT kapunk a szívnyitásra!

Mit üzen a Mars mindezzel? Feltöltődik a feltétel nélküli szeretet erejével és visszahátrál a tökéletes egyensúlyi ponthoz, a mérleg csillagkép ingájához. Tehát csak ezen a módon tudjuk a tökéletes belső egyensúlyt megteremteni, illetve e minőség nélkül nem érhetünk el a saját középpontunkhoz! És mindehhez a tükröt az emberi kapcsolataink jelentik (mérleg csillagkép)!

A Szaturnusz június 20-án szintén beáll az Antaresre. Elképzelhető, hogy az Égiek próbák sorozatán keresztül csiszolnak majd minket, szeretet-képességünket vizsgáztatják majd. Ha így lenne, és úgy érezzük, hogy feszítő helyzetbe kerülünk, ne felejtsük el, hogy mindez csak a fejlődésünket szolgálja és a cél az emelkedésünk. Legyen erőnk a SZERETET útját választani!

mars_04Még akkor is, ha ez bizonyos dolgok lezárásához vezet! A Mars retrográd mozgása miatt háromszor is áthalad a skorpió csillagkép ollójánál, mely szimbolikusan a nem fényteremtő dolgok, tulajdonságok, helyzetek levágásának helye. Kívül és belül is. Mindazt, ami már nem fény, vagy már nem része a sorsunknak ezen a helyen és időszakban levághatjuk, ha kell, lezárhatjuk. Óriási erővel, hiszen a hatás a Mars energetikáján keresztül nyilvánul meg. Először március 14-én, másodszor május 17-én, illetve harmadszor, a legnagyobb erővel, pontosan a skorpió két ollója közé ér be augusztus 8-án. Ez a három dátum (előtte-utána 3-4 nap) fontos kísérőjelensége a Mars visszafelé tartó táncának, melynek célja a teljes belső egyensúly megteremtése.

Az Égiek célja az erős marsikus hatással nem a külső harc erősítése, hanem a belső küzdelmek megvívásához nyújtott óriási segítség nyújtása volt. Ha ez régi sérelmeket hozna felszínre emberi kapcsolatainkban azt csak azért teszi, hogy azokat helyretéve, magasabb szintről, félelmek nélkül és SZABADON léphessünk tovább utunkon. Úgy tűnik, hogy az elkövetkező időszakban nagyon fontossá fog válni, hogy szabadon, tehát FÉLELMEK NÉLKÜL élhessük tovább mindennapjainkat és teljesíthessük be sorsfeladatunkat!

Szeretettel: Gáspár Edina