A II. törvény – Az Adok-kapok törvénye

élet_01A második törvény olyan, mint ahogy az az első olvasásra tűnik, egyszerű, könnyen értelmezhető, de a gyakorlatban mégis sokszor elhibázzuk az oly egyszerű lépéseit, pedig tulajdonképpen „csak” egy egyirányú folyamatnak, az áramlásnak a fenntartásáról van szó, mely, ha működtetjük, akkor automatikusan élteti magát, megvalósítva ezzel a folyamatos „Adást”!

„Az élet második spirituális törvénye az Adok-kapok törvénye. E törvény neve azért jelenik meg ilyen szópárban, mert a világegyetem dinamikus változásokkal működik. (Rövid megfogalmazásban: az Adás törvényének is nevezik). Semmi sem statikus. Testünk dinamikus és állandó kölcsönhatásban áll a világegyetem anyagával, gondolatvilágunk ugyanígy dinamikus kölcsönhatásban áll a kozmosz gondolatvilágával, energiánk pedig a kozmikus energia megnyilvánulása.
Az élet áramlata nem más, mint a lét mezőjét alkotó erők és elemek közötti harmonikus kölcsönhatás. Életünkben ez a törvény az Adás törvényeként érvényesül, mivel testünk és gondolatvilágunk állandó és dinamikus kölcsönhatásban áll a világ-egyetemmel. Az energiaáramlás megakadályozása ugyanolyan, mint a vérkeringés megakadályozása. Ha a vérkeringés megáll, vérrög képződik és a vér útja elzáródik. Ezért kell adni és elfogadni annak érdekében, hogy fenntartsuk a gazdagság, bőség – vagy az életünk számára kívánt bármi más körforgását az életünkben.”

élet_02Ezen törvény megfelelő gyakorlati alkalmazásával teljes mértékben megjeleníthetjük életünkben a Bőséget! Amikor a bőség szóra gondolunk, akkor majdnem mindenkinek a pozitív anyagi áldás jut az eszébe, pedig 8 alapvető aspektusa létezik, melyek a következők:
– anyagi javak
– elismerés
– siker
– jó egészség
– szerető kapcsolatok
– jó családi élet
– személyes fejlődés
– jólétünk bősége

Ha fentiekből kiragadva a pénzen keresztül szeretnénk bemutatni az áramlás törvényét és szükségességét, akkor annak az egyszerű ténynek a tisztázásával kell kezdenünk, hogy a pénz is csak egy energia. Ugyanúgy viselkedik, mint minden más energia a világon, áramlik, keresi a helyét, és, aki teret tud neki biztosítani oda „folyik”. A „tér biztosításának” egyik alapvető eszköze a tudatos gondolkodásunk, vagyis, hogy önként engedjük befogadni „őt”, vagy a nem megfelelő hozzáállással (akár tudat alatt) de ellenállunk neki! Hogyan is lehet ellenállni? Itt egy egyszerű példa. Gyermekkoromban nagyon sokat hallottam nagyszüleimtől a következő kifejezést: „Ó, csak annyi pénzünk legyen, hogy éhen ne halljunk!”. És mit tesz ilyenkor az Univerzum, „meghallgatva” az óhajunkat (és mivel az Univerzum nagyon szabálykövető, és maximálisan tiszteletben tartja a kérésünket) pontosan annyi anyagi javadalmat, esetünkben pénzt fog felénk irányítani, amennyit kértünk! Vagyis, ha ezt programozzuk (márpedig minden szó, ami elhagyja a szánkat, de igaz ez a kimondatlan szavainkra, azaz a gondolatainkra is, a vonzás törvényének mezsgyéjén halad), akkor ez fog megvalósulni!

Javaslom helyette a jelen idejű, pozitív állítások mantrázását, melyek nem visszavetnek, hanem előre visznek minket az életünk minden területén, legyen az bármi is. Pl: Én, Horváth László, napról napra egyre nagyobb bőséget vonzok az életembe!

A folyamatosság fontossága!

Az áramlást folyamatosan fenn kell tartani, nem szabad semmilyen okra hivatkozva megakasztani (arra sem, hogy nekem annyira kevés pénzem van, hogy ebből már adni sem tudok), mert ekkor „dugulás” keletkezik a rendszerbe, és ahogy az erek esetében a vér sem tud tovább áramlani, a pénz sem fog tudni tovább beérkezni az életünkben, hiszen a kimeneti oldal leállt a funkciójával, minden bent ragadt egy helyben, így a bejönni kívánó energia sem tud bejutni a rendszerbe!

élet_03Mit kell akkor tennem?

Adnom kell! Mindenki a saját forrásainak megfelelően, de tud adni, akárcsak pár tíz vagy száz forintot, vagy egy jókívánságot, egy szerető ölelést, egy mosolyt, vagy bármit, ami a másik félnek jól esik!
És, itt a megoldás, hogy ez az életünkben MINDEN dologra igaz, vagyis nem csak a pénzre, hanem a szeretetre, a gondoskodásra, néhány jó szóra, és mindenre, amit szeretettel tudunk adni! Fontos kitétel, hogy szeretettel adjuk, mert minden egyes cselekedetünkkel energiát is közlünk a másik felé, vagyis, ha nem jó szívből, hanem kényszerből tesszük azt, az azzal az energetikai töltettel fog átadódni, lecsapódni, és valamikor, valamilyen körülmények között visszatérni hozzánk! Inkább adj kevesebbet (bármiből), de azt jó szívvel tedd – ez jó neked is, és a „fogadó” félnek is!

Csak Adás létezik!

A Világegyetem szemével nézve csak adás létezik, a kapás, már csak egy kötelezőszerű következmény, egy okozat, melynek kiváltó oka az adás! Ezért nem is kell egyáltalán azzal foglalkoznunk, hogy mi mikor, és mit fogunk kapni másoktól, mert jön az magától, és, ha megvan bennünk ennek a törvénynek a teljes körű megértése, akkor nem is fogunk ezen rágódni!

Személyválogató vagy?

Azon is érdemes egy kicsit elmorfondírozni, hogy, ha már eljutottam oda, hogy adok, akkor milyen ismérvek alapján választom a ki tevékenységem (adásom) alanyait! Az alapján, hogy szimpatikus, vagy, hogy kedves, esetleg nemrég ő is adott nekem valamit, vagy valamely más egyéb (akár jövőbeni) érdekem fűződik hozzá?

Egyszer egy misztikus gondolkodó azt mondta, hogy nézd meg a nyári napsütésben a rét közepén álló magányos fát, ő mindenkire ugyanúgy, ugyanolyan gondoskodással veti jótékony árnyékát, a bűnözőre és az ártatlan emberre ugyanúgy – a fa nem minősít! A madár, gyönyörű énekét mindenki számára ugyanúgy rendelkezésre bocsátja, nem csak az azt megérdemlő hallgatóság számára, a Nap is mindenkire ugyanúgy süt le! A jó és a rossz fogalma (alapesetben, nem a szélsőségeket figyelembe véve) amúgy is nagyon viszonylagos, mert, ami az egyik embernek jó, az lehet, hogy a másiknak rossz! Gondolkozz el ezen!

élet_04Bárhol, bármikor, „bármit”!

Ha már adsz, és azt igazán jó szívvel teszed, és próbálsz nem személyválogató lenni, akkor napról napra kis lépésekkel növelheted az adásod intenzitását, majd azt fogod észrevenni, hogy az életedbe is egyre több és több pozitív dolog, megélés érkezik, hiszen így működik a rendszer! Ha szívünkben meghozzuk a döntést, hogy bárhova is megyünk, bárkivel is találkozunk valamit adni fogunk, és ezt be is tartjuk, akkor hihetetlen intenzitással kezd el megnyilvánulni a bőség az életünk minden területén, legyen az munkahely, párkapcsolat, hobby, anyagiak, egészség, siker, stb.!

Az elfogadás fontossága!

Bár, eddig csak az adást cincálgattuk, legalább annyira fontos az elfogadás, a felénk áramoltatott pozitív, építő jellegű dolgok befogadása, ami sok ember számára nem is olyan egyszerű. Sokan kishitűen azt gondolják, hogy „Nem, én nem érdemlem ezt meg, nem vagyok én erre méltó!”. Ezzel az energetikai „hozzáállással” ugyancsak megakasztjuk a rendszerfolyamatot, vagyis az áramlás, és hiába adunk mi a legjobb szívvel is, a folyamat nem fog működni!

Fogadjuk hát el a hozzánk érkező, jó szándékon „nevelkedett”, tiszta forrású „adományokat”, higgyük el, hogy megérdemeljük, és építsük be őket az életünkbe, hogy mi is minél többet tudjunk tovább áramoltatni, vagyis ADNI!

forrás: Deepak Chopra – Az Élet Hét Törvénye