Biztos sokan olvasták már, forgatták kezükbe Deepak Chopra Az Élet Hét Törvénye c. könyvet, mely tulajdonképpen nagyon szépen megfogalmazza azt a 7 spirituális törvényt, melynek ismerete és betartása egy nagyon egyszerű úton elvezethet minket az életünk valódi tökéletesítéséhez. Egy olyan állapot eléréshez, melyet az ősi egyiptomi kultúrában csak úgy hívtak, hogy a „látás állapota”, vagyis Tudóvá válik az ember, tökéletesen megérti az ok-okozati összefüggések, kapcsolatok rendszerét, megérintve ezzel a benne rejtező igazi Isteni önvalóját.

Szándékunk az, hogy a saját értelmezéseink és megéléseink alapján egyesével bemutassuk a 7 törvényt az olvasónak úgy, hogy közben hétköznapi magyarázatokkal „földközelibbé” tesszük azok alkalmazását, vagyis egy gyakorlati útmutatót alkossunk, melynek kivitelezése nagyon egyszerű, ám annál hatásosabb.

Az I. törvény – A Tiszta lehetségesség törvénye

élet_01A hét törvény közül talán ez a legbonyolultabb, a legnehezebben megérthető és megélhető, de, ha rájövünk a lényegére, akkor az eddigi gondolkozásunkhoz képest hatalmas előnyre teszünk szert, mivel e princípium megértése mindennek az alapja.

„Az élet első spirituális törvénye a Tiszta lehetségesség törvénye. Ez azon a tényen alapul, hogy lényegi állapotunk a tiszta, semmivel nem keveredő tudat. A tisztán tudati pusztán lehetőség: a lehetőségek és a határtalan alkotókészség mezője. A tiszta tudat spirituális lényegünk. Határtalannak és végtelennek lenni: ez egyben az öröm teljessége. A tudat további jellemzői a tiszta ismeret, a végtelen csend, a tökéletes egyensúly, a legyőzhetetlenség, az egyszerűség és a boldogság. Ez lényegi természetünk: a tiszta lehetségesség egyike.”

A Tiszta Lehetségesség megélése oly távolinak tűnik tőlünk, pedig nem is gondolnánk, hogy mennyire közel van…, úgy kb. egy jó karnyújtásnyira!

311122_381418308600910_1886470985_nMinden élő szervezet rendelkezik egy finom energetikai testtel, melyet úgy hívnak, hogy aura. Az emberi aura 4 nagy fő energia testből, és hét burokból áll. Az utolsó, vagyis a fizikai testünktől legmesszebb található energia testet hívják Kauzális Energia Testnek, ahol tároljuk a leszületésünkkor hozott isteni részeinket (mint egy kis eszköztárat), vagyis képességeinket, tudásunkat és itt található a TL mezőnk is, vagyis a mi, saját, személyre szabott Tiszta Lehetségességünk mezeje. Tulajdonképpen nincs más dolgunk, csak annyi, hogy utat nyissunk a tudatunk és a Kauzális energia testünk ezen része között, és máris megtörténhet a „megvilágosodás”, tudatára ébredhetünk annak, hogy miért is születtünk le, és mi az életfeladatunk.

A gyakorlat sajnos azt mutatja, hogy az „utat törés” ennél jóval nehezebb, mert az Egó és más összetevők útját állják a profán egyszerű tudatra ébredési folyamatnak, ezért kicsiny lépésekkel kell becserkésznünk az Egónkat, és lépésről-lépésre folyamatosan arrébb tolni, mígnem azon veszi észre magát, hogy betuszkoltuk őt a jól megérdemelt kis polcára (hiszen bármilyen furcsa is, azért Egóra szükségünk van – a megfelelő mértékben).

Kezdjük el művelni ezeket a kis lépéseket, melyek az alábbi iránymutatásokon keresztül tudnak megvalósulni.

Felejtsük el az ENYÉM szót!

élet_02Az anyagi világunkban mindent uralni akarunk, mindenhez nagyon ragaszkodunk, hiszen az enyém, én vettem, én dolgoztam meg érte! Igen, valóban én vettem, azon a pénzen, amit a munkám által kerestem meg, azon a munkán, amit lehetőségként kaptam a Sorstól (tehát valahol a Teremtőtől), hogy dolgozhassak, ott, akkor, és annyi jövedelemért. A Sors bármikor dönthet úgy, hogy nem támogat annyira, vagy éppen sokkal jobban támogat a munkámmal kapcsolatban, tehát ne higgyük soha azt, hogy mindent csak magunknak és a szerencsének (ami nem is létezik) köszönhetünk, mert óriási felsőbb támogatás, támogatottság áll minden történés mögött, még akkor is, ha ezt nem így gondolja valaki!

Az ENYÉM szó és megélés helyett, inkább értelmezzük a tárgyi javakat úgy, hogy KÖLCSÖNBE kaptuk őket, ami nagyon is így van, hiszen földi létünk befejezésekor „leadunk” mindent, nem viszünk magunkkal semmit, „csak” az életünk cselekedeteinek következményeit – de azt viszont nagyon! Házunk, autónk, telefonunk, és minden egyéb tárgyunk hátra marad, majd egy következő leszületéskor ismét „felvesszük” a kezdő-csomagot, és elindulunk az adott inkarnációs úton, tehát tényleg mindent csak kölcsönbe, használatra kapunk! Akkor pedig hova a hozzájuk fűződő hatalmas ragaszkodás?!

Ne helyezd magad mások FELÉ, de ALÁ sem!

élet_03Helyette találjuk meg az igazi helyünket a világban, ami valahonnan onnan indul ki, hogy minden egyes lélek egyedi és megismételhetetlen, vagyis mindenki utánozhatatlan a saját önvalójában, és bizton állíthatom, hogy van, amit Ő tud a legjobban a világon (csak nehéz ezt megtalálni). Ha viszont ez így van, akkor máris nem vertikálisan, hanem horizontálisan vagyunk egymás mellé rendelve, tehát egyformán számítunk, mindenkit egyformán tisztelünk, de nem vagyunk senkinek sem alávetve!

CSENDESEDJ EL!

élet_04Miért, mert ez az a tiszta pillanat, amikor az Egó nem dirigál, nem tud semmilyen formában érvényre jutni, viszont helyette meghallhatjuk az Isteni Önvalónk hangját, azt a hangot, amit a normál hétköznapokon szinte soha nem hallunk meg. Ilyenkor jöhetnek megérzések, sugallatok, melyeket már nem az Egó irányít, színez át, vagy éppen erőltet, hanem a tudatalattinkban megbújó tiszta énünktől kapunk.

Mi ennek a haszna? „Csak” annyi, hogy ez az igazság, ezek a valódi létezésnek a törvényszerűségei, melyek mozgatják az Univerzum összes bolygóját, melyből épül fel az egész Lét, és ez nem a mesterségesen megkreált és szakadatlanul felénk sugárzó hazug médiák üzenete, hanem a Világot átható erők megnyilvánulása!

Kapcsoljunk ki minden műsorszóró berendezést (se kép, se hang), próbáljunk meg egy, a külső zajoktól is mentes helyet találni (legjobb lehetőség erre a természet, az erdő, tópart, hegyek, stb.), és legyünk csak úgy magunkba. Először lehet, hogy furcsa lesz, mert hiányozni fognak a már megszokott zajok, de aztán, ha rákapunk az ízére, valami teljesen új fog megnyílni bennünk, és ez csodálatos érzés! Minden tiszta a csendben fogan!
Érdemes még a meditációt is beiktatni a mindennapi tevékenységi listánkba, mert általa is fantasztikus élményekhez juthatunk (akár vezetett meditáció, akár nem), mert a meditáció állapotában is eljuthatunk a csendbe.

NE MINŐSÍTS!

élet_05Miért minősítünk? Nem mindegy, hogy valaki kopasz, szemüveges, pocakos vagy éppen szeplős? Teljesen mindegy, egyáltalán nem számít.. csak egyetlen részünknek van erre igénye (neki viszont hallatlanul nagy étvágya van e téren) az Egónknak! Az Egó ugyanis a minősítés során felszabaduló érzelmekből, energiákból táplálkozik, vagyis, minél többet minősítünk, annál jobban tápláljuk őt, amitől ő erősödik, és ennek következményeként újra és újra, egyre többet és többet fogunk ismételten minősíteni (mivel ő késztet a minősítésre)! A 22-es csapdája!

Hidd el, nagyon könnyű nem minősíteni, csak megszokás kérdése. Aztán azt veszed majd észre, hogy már nem hergeled magad másokon, mások cselekedetein, azon, hogy ki mit mond, ki kit tesz (vagy nem tesz), hanem elfogadással kezeled a történéseket. Mekkora könnyebbség ez, óriási adomány, magadtól – magadnak!

Minél több időt tölts a TERMÉSZETBEN!

élet_06A mai ember teljesen szegregálja, elzárja magát a Természettől. A téli hidegben a fűtött szobánkban ücsörgünk, nyáron ugyanez a helyzet azzal a különbséggel, hogy a légkondicionált, szobánkba húzódunk vissza, ha esik az eső nem megyünk ki a szabadba (ma már sokaknak hóesésben sem divat), ha süt a Nap akkor azonnal napszemüveget veszünk fel, egyszerűen kizárjuk saját magunkat az életből! Teljesen elfelejtettük, hogy a legparányibb alkotóelemeink is mind a természetből származnak, azokból az atomokból, molekulákból, vegyületekből épülünk fel, ami „odakint” van! Csak ki kéne menni, és fel kéne venni őket, egy kellemes napfürdőzéssel, hagyni, hogy fújja az arcunkat a szél, érje a bőrünket az eső, és nem félni attól, hogy bármi bajunk lesz!

Amitől bajunk lesz, az a sok vegyszer, amit megetetnek velünk, vagy éppen illatanyag vagy más egyéb formában belélegzünk, megiszunk, amiben az ételeinket melegítjük, tároljuk, mindezt úgy, hogy ráadásul még „modernnek és trendinek” gondoljuk magunkat!

Tegyük meg a kezdő lépéseket a „látóvá válás” útján, találjunk vissza a természet lágy ölére, ahol elcsendesedve, minősítés mentesen megszabadulhatunk minden ragaszkodásunktól, és átlátva a teret megtalálhatjuk igaz helyünket a Világban!

forrás: Deepak Chopra – Az Élet Hét Törvénye