Kedves Nézőink, kedves Olvasóink!

Nagyon sok megkeresés érkezett a készenléti csomaggal és a víztisztító eszközökkel kapcsolatban, ezért egy rövidke cikk formájában megjelentjük oldalunkon, hogy mindenki számára elérhető legyen az információ (kiegészítve néhány gyakori kérdésre adott válasszal).

Víztisztító

víztisztító_2A saját tapasztalatom alapján olyan víztisztító berendezést érdemes venni, ami egyrészről mozgatható, vagyis nem helyhez kötött (nem kell telepíteni), másrészről pedig, viszonylag nagy hatásfokkal dolgozik, vagyis több ezer liter vizet meg lehet vele szűrni, és csak utána kell szűrőbetétet cserélni.

Van számos olyan web oldal (overlandbudapest.hu, mountex.hu, tengerszem.hu, nomadsport.hu ….. stb.), amik a túrázás kellékeivel foglalkoznak, és ott sokfajta víztisztítóról el lehet olvasni, hogy milyen kapacitással és egyéb opciókkal bírnak. Itt mindenki kiválaszthatja a számára szimpatikusat, mind ár, mind pedig felépítés szempontjából.

Amit én vásároltam, az egy közepes ár/érték aránnyal rendelkezik, viszont 2 ezer liter vizet is meg lehet vele tisztítani, és csak utána kell benne szűrőbetétet (aktív szenet, és esetleg porcelán szűrőt) cserélni, ára pedig kb. 30-40 ezer forint között mozog! Persze, ha az ember megteheti, akkor drágább áron is lehet vásárolni, viszont ez a kategória is bőven kiszolgálja az embert, olyan szinten, hogy a sáros pocsolyából is vételezhetünk közvetlenül vizet, majd a manuális (kézi pumpálás) szűrés után egy víztisztító tabletta segítségével tökéletes ivóvízzé tehető a folyadék. A fent említett üzletekben a víztisztító tabletták is beszerezhetők.

Készenléti csomag

csomag_01I. Alapfelszerelés:
– Hátizsák nagy (65-85 literes),
– Sátor (kis súlyú, könnyen felépíthető, 1 főnek max. 2-3 személyes),
– Hálózsák (hidegtűrő),
– Derékalj (polifoam),
– Bakancs, túracipő (vastag talpú, kemény, köves talajon is használható),
– Esőkabát, poncho (lehetőleg olyan, ami bővíthető hátizsákos viseletre is),
– Vízálló télikabát,
– Polár pulóver, túra nadrág, széldzseki, pólók, fehérnemű, sapka,
– Kés (jó minőségű, éltartó), villa, kanál, olló,
– Rozsdamentes edény (főzésre),
– Tűzgyújtó,
– Tisztálkodó szerek, WC papír,
– Elsősegély csomag, gyógyszerek,
– Pet-palack vízzel (nem kulacs), élelmiszer,
– Elemlámpa.

csomag_02II. Ajánlott kiegészítő felszerelés:
– Hátizsák kicsi (25-35 literes)
– Kamásli,
– Aláöltözet,
– Hálózsák bélés,
– Vízhatlan hálózsáktok,
– Bakancsápoló-, tisztító-szer,
– Rozsdamentes pohár,
– Túra bot,
– Napszemüveg,
– Vízszűrő eszköz, víztisztító tabletta,
– Síp, iránytű, tükör,
– Kötelek, drótok,
– Kis fejsze,
– Bozótvágó kés,
– Nejlon zsákok,
– Gyalogsági ásó,
– Függőágy,
– Túlélő szett.

Az eszközökön túl, nagy fontossággal bír, hogy, amennyiben lehetséges mikroközösséget, közösségeket hozzanak létre a hasonló gondolkodású, és célú emberek. Meghatványozódik az erő, a fennmaradás esélye, amennyiben közösségekbe, lehetőség szerint önfenntartó közösségekbe tömörülnek az emberek.

A napszéllel, a szökőárral, vagy egy esetleges háborúval szembeni védekezés már egy másik kérdés, sajnos van olyan dolog, ami elől nem bújhatunk el. Egy dolog viszont ezekben az esetekben is biztos, hogy minden olyan eszköz, mely áram nélkül (vagyis valamilyen manuális módon) üzemeltethető ugyancsak hasznos, és, ami a legfontosabb, hogy használható lesz. Itt nagyon széles a spektrum, a malomköves gabonaőrléstől, a fával tüzelt kemencén keresztül, a gravitációt kihasználó vízhálózatig szinte minden (érdemes ezeknek utána olvasni).

csomag_03A fizikai felkészülés mellett kiemelten fontosnak tartom az energetikai felkészülést! Ez tulajdonképpen az auránk rezgésének, töltöttségének, minőségének fejlesztését jelenti, melyre számos lehetőség van, ilyenek például az energetikai töltődések (a természetben, szent helyeken, stb. – az oldalainkon számos ilyen lehetőséget kínálunk), az önfejlesztő- tisztító gyakorlatok végzése, szertartásokon való részvétel, a megfelelő filozófia elsajátítása, képzéseken való részvétel, sorskép elemzés, Életösztön energiaátadáson való részvétel, és még sorolhatnám.

Az energetikai felkészültség egyik legjelentősebb „hozománya”, hogy ahogy emelkedik a sejtjeink rezgése, vele párhuzamosan nyílik a tudatunk is, ill. kezdenek el kibontakozni a spirituális képességeink! Hogy miért is jó ez? Azért, mert a bekövetkező káoszos helyzetben már egy sokkal tisztább állapotban tudunk lenni, aminek következményeként (felhasználva a spirituális érzékszerveinket és képességeinket – merthogy mindenkinek van ilyen) százszorta jobban fogunk tudni tájékozódni, hogy mi tévők is legyünk. Megérezzük majd, hogy hogyan kell helyesen döntenünk, hogy ki mögé érdemes felsorakoznunk, hogy ki az autentikus személy vagy csoport, aki valóban a mi érdekeinket szolgálja, valóban segíteni akar nekünk, és nem csak kihasználni, vagy éppen ártani nekünk. Megértjük, sokkal jobban átlátjuk a kapcsolódásokat, és azt, hogy mit is kell tennünk – és a tiszta döntés képessége kincs lesz azokban a helyzetekben, amik várnak ránk!

Amennyiben a kedves Olvasónak van rá lehetősége, érdemes egy személyes találkozás alkalmával átbeszélni a dolgokat. Minden hónapban tartunk egy ún. Hórusz Napot, ahol a képzésen és gyakorlati tanácsokon felül szokott lenni kötetlen beszélgetés, ott szívesen válaszolunk minden további felmerülő kérdésre. Ugyancsak havonta szervezünk különböző helyekre töltődéseket, amelyeket igény esetén személyes beszélgetés is követheti, ami viszont egy kirándulással egybekötött töltődés során mindig meg is valósul.

Egyszóval várunk mindenkit szeretettel bármelyik programunkra, melyekről az www.ebredezok.hu oldalon, facebook oldalunkon  és hu-hu.facebook.com/Enigmatv oldalakon értesülhet.

Boldog Napot,

Horváth László