Kedves Olvasó!

párizsAugusztus elején Párizsban voltam egy ÉBREDEZŐ társammal. Megvettük a repülőjegyet, elterveztük a programot és vártuk az indulás napját.

Én még sohasem voltam Franciaországban, így volt némi izgatottság bennem, pláne azért, mert sokszor hallotta az ember mástól, hogy a franciák a saját nyelvükön kívül nem nagyon szeretnek más nyelven beszélni. Az is újdonság volt ebben az útban, hogy hétfőn reggel mentünk és kedden reggel már indultunk is vissza, az éjszakát a repülőtéren töltöttük.

Éjszaka a társam próbálkozott az ülve alvással, viszonylag több sikerrel, mint sikertelenséggel, nekem nem ment széken ülve, mellettem a többi várakozó idegennel. Kerestem egy csendes zugot (próbálkoztam a mozgólépcső alatt is, ahol ember ugyan nem járkált, de a mozgólépcső folyamatosan ment, így nem volt éppen csendes kuckó), először csak leültem a földre, hátamat egy falnak támasztva, rövid idő múlva lejjebb csusszantam, végül összehajtottam az esőkabátomat, letettem a földre és ráfeküdtem, a párnám a hátizsákom volt…

párizs_01De nem is ezekről a „megpróbáltatásokról” szerettem volna írni, mind inkább azokról a helyekről, ahol jártunk és energetikailag töltődtünk.

Első és legfontosabb célállomásunk a Louvre volt. A Louvre Párizs központi részén, a Szajna jobb partján található nemzeti múzeum, a világ egyik legismertebb és 1793 óta Párizs legnagyobb múzeuma. Az európai képzőművészetek gyűjteménye mellett egyiptomi, iszlám, keleti, görög, római és etruszk emlékek is megtekinthetők. Mi csak az egyiptomi kiállításokat néztük meg, töltődtünk, de ez is legalább 3,5 órát vett igénybe.

Tartottunk is közben szünetet, hogy az auránk kicsit pihenjen és erőre kapjon (erre igazából nekünk, a fizikai testünknek volt szüksége, mert hatalmas a kiállítás, nagyon tömények és erősek ott az energiák), aztán újra nekilendültünk.

párizs_02Nagyon-nagyon sok minden van kiállítva, de pár dolgot mindenféleképpen kiemelnék: itt látható az eredeti denderai zodiákus,

a múzeum központi „csarnoka” üvegből készült piramis (1989-ben adták át a Louvre piramisát, melynek magassága 21 méter, oldalhosszúsága 35 méter, üvegtábláinak száma pedig vitatott) és a Louvre mellett lévő bevásárló központ közepén látható az egymásba forduló kettő piramis.

Utunk következő állomása a Notre-Dame volt. A Notre-Dame Párizs legismertebb gótikus stílusú temploma. Monumentális méreteivel és díszítettségével nagy hatást gyakorol a rá tekintőkre.

párizs_04A Notre Dame után következett egy kisebb templom, a Saint-Sulpice.
Az egész napi „menetelés”, töltődés után már alig vártuk, hogy bemehessünk és megpihenhessünk.. aztán jött a meglepetés, nagyon érezhető, kellemes, lágy…energiák vártak ott minket. Nagyjából zárásig maradtunk.

Napunk végeztével elmentünk a reptéri busz transzfer végállomására, ott egy közeli-, utcára nyíló presszóban helyet foglaltunk és néhány korsó Guinness társaságában megbeszéltük a napi eseményeket, érzéseket, érzeteket és elkönyveltük, hogy jól sikerült ez a rövid kis kirándulás.

Ekkor még nem tudtuk, milyen „megpróbáltatások” várnak ránk éjszaka a reptéren… 🙂