Szeptember 12. és 15. között Horváth Zoltán vezetésével Erdélyben jártunk az Ébredezők csapatából néhányan. Jómagam első alkalommal voltam Erdélyben. Több ismerősöm, ébredező csapattárs már mesélt erdélyi nyaralásáról, élményeiről, de más, ha hallja az ember, más, ha átéli. A fárasztó buszozásról most inkább nem írok, mert az átélt élmények, a táj szépsége feledteti ezt.

Az indulás napján, már estefelé, meglátogattuk Voila és Brassó között egy kis település külterületén lévő székely piramisokat.

erdély_01               erdély_02

A fényképeken úgy tűnik, hogy több kisebb domb van egymás mellett, de a látó (Horváth Zoltán) szemével minden másnak tűnik, mint aminek látszik. Felmászva az egyik „kis” domb tetejére, szép kilátás nyílt a tájra. A kis dombok között töltődve egy egészen meglepő, vibráló érzés kerítette hatalmába az embert.

Következő nap Sinaian a Bucsecs-hegységet látogattuk meg, felvonóval jutottunk fel kb. 2000-2200 m magasba.

erdély_03

Itt több érdekes formájú és anyagú építményt láthattunk, töltődhettünk energiájából. Az időjárás egész utunk alatt kegyes volt velünk, szinte végig sütött a nap, kellemes őszi időnk volt. Számomra ez volt az a hely, ahol ott maradtam volna akár éjszakára is, valami nagyon mély nyomott hagyott bennem.

erdély_04               erdély_05

erdély_06

Következő nap buszra szálltunk és elmentünk Árgyasudvarhelyre, ahol meglátogattunk két különleges templomot. Az egyiket templomosok építették, érezhető volt, ahogyan áthatotta szellemiségük a helyet.

erdély_07               erdély_08

A másik templom építésével, korával kapcsolatban – Zoli elmondása alapján – ellentmondásokba ütközik a helyi hatóság, mert igazából nem tudják. Nagyon különleges, mert különböző, ősi kultúrák szimbólumai, építészeti stílusai figyelhetők meg a templom külső részén. A hátsó fal felső homlokzatán hatalmas Élet Virága szimbólum díszeleg.

erdély_09               erdély_10

Legnagyobb sajnálatunkra, de elérkezett a visszaindulás napja. Utunk a Fogarasokon keresztül vezetett, egészen a Balea-tóig, mely kb. 2200 m magasan helyezkedik el. Mind a Fogarasokon keresztül vezető szerpentin út, mind a hegyek nagysága, szépsége, monumentalitása, mind a tó nyugalmat sugárzása megdöbbentő volt számomra. A táj hűen tükrözte, megmutatta a természeti erőket, lenyűgöző volt.

erdély_11               erdély_12

Összegezve az utat, több helyszínen érezhető volt az ősök (őseink?) szellemisége, energiája és a természeti elemek, erők nyugvó állapotban is tekintélyt parancsoló megnyilvánulása…