befektetés_01Nemrég összefutottam egy volt osztálytársammal, aki már évek óta nagyon ügyesen mozog a pénz világában, és egy néhány perces kötelező körbe udvarlás után azonnal feltette a tőle elvárt és olyannyira tipikus kérdést: „Na, mik a hírek, mibe érdemes most befektetni?”.

A válaszom csak egyetlen szó volt, „Önmagadba!”.

Először kérdőn nézett rám, mint a kiscica, amikor nézegeti az akváriumban úszkáló halakat, majd a néhány perces mély döbbenete után megszólalt, és azt kérdezte, „Ezt hogy érted?”.

Szegény ekkor még nem tudta, hogy ezzel egy igazi, mindent elsöprő válasz lavinát indított el, de, mint később kiderült nagyon is érdekelték az elmondottak, mert saját bevallása szerint kezd kiégni az eddig oly nagy lánggal égő tőzsdei vénája, és helyette valami igazat, valami komplex választ és megoldást keres az Élet miértjére!

befektetés_02Bevezetőként elkezdtünk arról beszélgetni, hogy mi is az az inkarnáció, hogy a lelkünk egy olyan „darabunk”, mely örök és halhatatlan, és mindannyian valós céllal érkezünk ebbe a világba, amit úgy hívnak, hogy Sorsfeladat. Nincs olyan lélek, akinek ne lenne feladata, az persze teljesen különböző, hogy kinek mi.

Nagyon fontos, hogy nem a feladat jellege minősít, hanem annak sikeres, vagy éppen sikertelen végrehajtása. Vagyis, teljesen mindegy, hogy az életfeladatom az, hogy utcaseprőként tisztán tartsam a város utcáit, vagy az, hogy egy multinál vezérigazgató legyek és emberek ezreit irányítsam, egy dolog a lényeg, hogy a fentről hozott „munkakört” milyen eredményességgel láttam el az életem során. A Sors szemében többet jelent, sikeresebb feladat végrehajtásként könyvelődik el (maradva az előbbi példánál), ha utcaseprőként mindent megtettem a tisztaság megőrzéséért, 100%-on teljesítettem, mint az a vezérigazgató, aki 97%-on teljesített. Objektíve az utcaseprő nyert, mert Ő 100%-os sorsfeladat végrehajtó volt, valószínűleg a következő életében „feljebb léphet” egyet. Sosem a feladat milyensége, hanem annak a mindent kimerítő, becsületes, teljes körű elvégzése számít.

befektetés_03„Oké, de még mindig nem értem, hogy akkor mit kell tennem?” – kérdezte a barátom.

Első lépésként próbáld megtalálni, hogy mi az Életfeladatod – Sorsfeladatot, mert mindenki rendelkezik ilyennel, kivétel nélkül. Rátalálni nem olyan egyszerű, mert leszületésünkkor azonnal iszunk a felejtés poharából, és életünk egész tetemes része azzal megy el, hogy megtaláljuk, mi is a feladatunk. A feladat, amiben ki kell teljesednünk, lehet bármi, egy szakma kitanulásától, egy élethelyzet megélésén keresztül, a legjobb táncosig bármi, végtelenül széles a spektrum.

befektetés_04A „KELL” szót szándékosan használom, mivel, ha nem sikerül rátalálni az életfeladatunkra, akkor újra és újra leszületünk mindaddig, amíg nem teljesítjük a „leckét”, így megy ez az iskolában is, hiszen az Élet is maga egy nagy iskola (szokták volt mondani)! Amennyiben önmagunktól nem találjuk meg, hogy mi a valódi utunk, akkor segítségül hívhatunk olyan látót, elemzőt, grafológust, asztrológust, aki ténylegesen hiteles, és bevonhatjuk őt a válasz kiderítéséhez. Ha ezekre a forrásokra nem támaszkodhatunk, akkor egy nagyon egyszerű dolog is megteszi, nézzük meg, hogy mit szeretnénk csinálni! Milyen munkát, hivatást végeznénk szívesen, mivel szeretnénk úgy igazán szívből foglalkozni, és a Szív megadja a választ, abban az esetben, hogy ha nyitottak vagyunk akár a leglehetetlenebbnek tűnő információ befogadására is.

befektetés_05A második lépés, hogy, ha már tudjuk, hogy mi a sorsfeladatunk, akkor azt hogyan tudjuk megvalósítani. Ez egyben már a bátorság próbája is, mert ebben a fázisban sok mindennel kell szembenéznünk, legtöbbször önmagunkkal, ami nem is olyan egyszerű és kellemes. Álljunk neki bátran, kezdjünk apró lépésekkel, és, ha jó úton haladunk, akkor, mint egy önbeteljesítő folyamat, menni fog minden magától.

És itt jön a „fektess be önmagadba”, ami nem jelent mást, mint egy kicsit elszakadni az anyagtól (nem megválni örökre, mert a háromdimenziós létben helye van az anyagnak is – persze a megfelelő arányokban), és bekukkantani a fátyol mögé, az eddig a legfelső polc leghátsó szegletében tárol transzcendentalitásba! Gyorsan rá fogunk jönni, hogy sokkal több minden vesz minket körbe, mint azt a jelenlegi fizikai érzékszerveink közvetíteni tudnak, egy olyan világ, egy olyan létezés, mely önként szélesre kitárva kapuját elvezet minket egy sokkal magasabb Igazsághoz, a Lét valódi értelméhez, és egyben választ ad az eddigi „földi” kérdéseinkre.

befektetés_06Ezután már keresni fogjuk azokat a lehetőségeket, melyekkel alaptőkénket (tudatunkat, energetikánkat, auránkat) jó hozammal kamatoztathatjuk, ahol valóban a mi érdekeinket szolgálja a kamatos-kamat, ahol tényleg rajtunk múlik, hogy fejlődünk, avagy sem, elindulunk a jó irányba, vagy megállunk egy alap szinten, mindezt strucc módjára, és nem akarunk felemelkedve körbenézni, és meglátni a valós tényeket.

Az ősi Egyiptomban a beavatott papok folyamatosan figyelték az „Idők Jeleit”, és ennek megfelelően ténykedtek, alakították a jövőjüket, a sorsukat és az emberiség sorsát is. Mi most, ha egy kicsit odafigyelünk, akkor láthatjuk az idő jelein, hogy valami nagy dolog van kibontakozóban, ami nem fog megállni egy határon, egy országon belül, ami végérvényesen le fogja söpörni a jelenlegi világ gazdasági és politikai rendszerét, megrázva ezzel a Föld bolygót és annak minden lakóját.

Ezért elkezdjük majd keresni azokat a lehetőségeket, amivel feljebb emelkedhetünk, tágíthatjuk a tudatunkat és valamilyen mértékben felkészülhetünk az annyira nem várt jövőre. El fogunk járni nagy energetikájú helyekre töltődni, autentikus filozófiát tanulunk, önfejlesztő gyakorlatokkal tisztítjuk magunkat, előadásokat hallgatunk, és elindulunk a Hóruszi Úton, az önmegvalósítás igaz ösvényén!