jupiter_04A Vénusz után a legfényesebb csillag a Jupiter, ami az egyik legfőbb igazgatója az emberi sorsoknak. A Nap után ez a legjelentősebb égitest a Naprendszerben. Tömege 2,5-szöröse a többi bolygóénak. A Napot 11.862 év alatt kerüli meg. Gyorsabban forog az összes bolygótársánál, így egy nap csak 10 óra hosszú. Nagyon erős a mágneses tere, 10-szerese a Földéhez képes. Magja perzselőbb, mint a Nap felszíne, de az űr közelében lévő felhők rendkívül hidegek. Vastag légköre van, amelyben átlátszatlan felhők találhatók. A bolygó légkörének legfeltűnőbb jelensége a Nagy Vörös Folt, ami egy örvénylő vihar. A Jupitert övező gyűrű a bolygó egyenlítői síkjában fekszik, és valószínűleg porból és jégből áll. Legalább 16 holdja van, 4 nagy és 12 kicsi, a négy legnagyobb neve: Io, Europa, Ganymedes, Callisto. Ezek tekintélyes méretűek, a Ganymedes és a Callisto nagyobbak, mint a Merkúr.

jupiter_02A tavalyi év (2014) szaturnikus év volt az idei évet (2015) pedig a Jupiter uralja. Különösen erős hónapnak számít a szeptemberi és az december.
A Szaturnusz felelős a gátló tényezőkért, az akadályokért, a megpróbáltatásokért, az elmélyedésért, az öncélúságért. Szaturnikus jellegű minden, ami végzetszerű, ami karmikus.

Ez az planéta a nagy akadályozó, a kibontakozás és az eredmények gátlója, de az igazi értelme az, hogy mindezzel próbára tegye az embert, és az az anyagias életcéloktól a magasabb rendű célok felé terelje. Ősi asztrológiai kifejezéssel: a Szaturnusz a “küszöb őre”  az alacsonyabb rendű embert távol tartja a magasabb világ küszöbétől, és csak azt bocsátja be, aki kiállta a kemény próbákat, és a szerencsétlenségben felismerte a megtisztító, felemelő törvényszerűséget.

jupiter_03Általános hatásai:
A Jupiter igen nagy erővel lép be az ember életébe és Ő az aktuális hatásokra ráerősít. Sorsbolygónak tekintjük az asztrológiában, a jó karma bolygója. A hagyomány a nagy szerencse bolygójának, Fortuna Majornak nevezi.
A Jupiter: a belátás, bölcsesség, törvényes rend, emberszeretet, erkölcs, igazságosság, istentisztelet, hit és jóindulat elveivel áll kapcsolatban.

A szervezetben uralma alá tartozik a máj, a zsírréteg, a vér összetétele, a fehér vérsejtek. Betegségokozó hatásai: többnyire a bőséges, mértéktelen életmód következményei, elhízás, köszvény, cukorbetegség.

Idén érdemes legalább egyszer méregteleníteni, főleg a májat, és figyelni a testsúlyunkra.

A méregtelenítést elősegíti a rendszeres testmozgás, a szaunázás, a tengeri sós fürdő, és a helyes táplálkozás, ilyenkor ajánlott a hal, a sok zöldség és gyümölcs fogyasztás, illetve tiszta víz, melyből igyunk legalább 2 litert naponta (kevesebbet fogyasszunk cukorból, csokiból, szénhidrátból, és alkoholból). Különösen hatásos máj tisztító növények: avokádó, zöld tea, articsóka, káposzta, csírák, citrusfélék. Epetisztítók: alma, citrom, uborka, édesburgonya. Vértisztítók: fokhagyma, gyömbér, erős paprika. Nyiroktisztítók: répa, paradicsom, eper, sötét leveszöldségek. Lugosítani is érdemes (szódabikarbóna, citrom, zöld növények, spirulina alga).

jupiterAktuális hatások:

2015 egy női év, ami kedvez a női hatásoknak. A női hatások nagyon sok szempontból fontosak az életünkben, főleg spirituális szempontból, hiszen odatartozik a befogadás képessége, a megtermékenyíthetőségnek a képessége, az érzékenység, az érzéken túli érzékelés, az anya-gyerek kapcsolat.

Ez egy képességnek köszönhető, ami két okból van: az egyik ok az, hogy az aurában picit több adóvevőjük van a szívcsakrához tartozó részen. A másik ok, hogy másképp működik a nőknek az agya, többet használják a kreatív részt, illetve a homloklebenyhez tartozó területeket és ennek köszönhetően nekik alapállásban jobb a megérzésük, a beleérző képességük, empatikusabbak, emocionálisabbak, mint a férfiak. De mivel a Jupiter dominál ebben az évben és ezeket a lunáris hatásokat erősíti fel, ennek köszönhetően a férfiak is fölzárkózhatnak ebben az évben a nőkhöz és maguk is növelhetik az érzékenységüket.

Ez az év spirituális szempontból nagyon alkalmas az érzékenységnek, a különböző érzékenységen alapuló képességeknek a fejlesztésére.

csakrak2A következő területek azok, melyekkel érdemes foglalkozni ebben az évben:

~ A napfonat csakra, mely a szimpatikus idegrendszerért, és az energia eloszlásért felelős. Ez fejleszti az idegrendszert, ami fontos, mert az idegrendszer a közvetítő az energiáink és a tudatunk között. Nem alakul ki képesség, amíg az idegrendszer nincs megfelelő állapotban. Ha valaki fejleszti önmagát, akkor azt azért nem érzékeli, mert a tudatáig nem jutnak el az információk, amit az aura közvetít. A Jupiter erősíti az idegrendszert, vagyis érdemes a napfonat csakrán vagyis a solar plexuson dolgozni ebben az évben.
~ A szívcsakra, melyhez a harmónia érzése, a szeretetért, és a megértés társítható. A szívcsakra harmonikus működése segít az életfeladatunk megtalálásában. A szív érzékenyebb, mint az agy, sokkal több irányító funkcióval rendelkezik és a szívünk előbb érez bizonyos eseményeket, mint ahogyan azok bekövetkeznének, vagyis intuitív képességekkel rendelkezik.
~ A koronacsakra és a harmadikszem csakrának a területe. A koronacsakra képezi a hidat az univerzum energiájával (energia = információ), a harmadik szem csakra pedig, a megérzéseknek (intuíciónak) a helye.

álomA Jupiter nagyon nagy hatással van a megértésre, a dolgok valódi és igazi befogadására. Az embernek nincs ideje arra, hogy elgondolkozzon az életén. Ezért sok problémája van, ami a megértés hiányából fakad, mert nem érti a dolgok lényegét, a dolgok működését. Erre nagyon érdekesen hat a Jupiter, ugyanis a Jupiternek nagyon erős álmodtató hatása van. Az ember azokat a dolgokat, amikkel nem akar foglalkozni, mert kellemetlenek, azokat a dolgokat „hátra dobja”, melyek bekerülnek az aurába, és ott elraktározódnak. Viszont a Jupiter hatására (mely az egyik legerősebb planétája a csillagrendszerünknek), ezek a dolgok a felszínre kerülhetnek az álmokban, melyek gondolkodásra késztethetik az embert, illetve különböző dolgokat ültethetnek el benne. Az álom lehet kellemes vagy kellemetlen. De ha többször ismétlődik, akkor a tudat és az egó elkezd rajta rágódni és átértékel magában dolgokat.

Ha valaki tudatosan szeretne rendet rakni magában, akkor ébren rámeditálhat ezekre a dolgokra. A legtöbb ember nem tudja, mi a problémája, de kérheti Jupiter segítségét, hogy hozza felszínre az elfojtott sérüléseket, hogy megértse és tudja rendezni azokat.

jupiter_05„Ősidők óta a magyar nép a kiválasztott arra, hogy a magas minőségű tudást,
a valódi értékeket lehozza a Földre. A magyarság csillagjegye a Nyilas.
Alakja egy lóhátról nyilazó férfialak.”
/Horváth Zoltán/

Mátyás királyunk volt az utolsó magyar uralkodó, aki használta ezt a tudást, várát úgy építette fel, ahogyan az egyiptomiak a templomokat, a csillagok mozgását vette alapul.

Mivel a Nyilas jegy uralkodó bolygója a Jupiter, és most ez a bolygó érvényesíti hatásait, így az idei évtől egyre több magyar lelkületű ember ébred fel, egyre jobban megerősödik majd a magyarokban a nemzettudat, az hogy kik is vagyunk valójában, hogy milyen szellemiséget képviselünk. Mert a magyarok ősi feladata az összefogás, a szeretet, a harmónia megteremtése a világon.

jupiter_06Ezzel a szimbólummal magát az ősmagyar a Nyilas népeként ábrázolja. Ősi táltos dobokon, a ruha belső részén is feltűnnek ezek a szimbólumok. A mellette lévő jel pedig a Jupiter jele. Annyira fontos volt a táltosok és a beavatottak számára a Jupiter, hogy ez a szimbólumaikba is belekerült.

Az életünk kialakulásához szükség van a Marsra, a Napra, a Holdra és a Jupiter a mi védelmezőn. A Jupiter a nagy tömegével olyan energiát sugároz ki magából forgása közben, amivel számos aszteroidát, hatalmas szikladarabokat tol el az erőterével.

A Jupiter hatásai szellemi szinten:
Spirituális a megértés magasabb fokára juthatunk el, ha megvizsgáljuk a múltunkban történt eseményeket és saját gátlásainkat. Az ok-okozati összefüggések felismerése tágabb dimenziókat nyithat meg lelkünkben. A Jupiter az asztrológiában a nagy szerencse bolygója, és a szellemi és fizikai terjeszkedés felett uralkodik. Jótékony hatással van a tanulásra, a filozófiára, az utazásra és az idegen nyelvekre, nyelvtanulásra. Erősíti a hitet, az optimizmust és az igazságot, azonban előidézhet túlzott derűlátást vagy akár önáltatást is. Érdemes lesz a kedvező energiahatásokat kihasználnunk, hogy pozitív változásokat hozzunk életünkbe.

álom_01Legyünk türelmesek az idén, mert meglesz az eredménye. A Negatív gondolkodás helyett a remény érzését erősítsük magunkban. A tanulásra ez nagyon jó időszak. A lázadó Uránusz és hatalomvágyó Plútó közötti feszültség oldódásával az elmúlt 2 év problémái enyhülni fognak. Hatásainak legnagyobb lehetősége az, hogy felismerjük saját magunkban a lehúzó, alacsony működésű minőségeket, mindazt, ami nem visz előre az úton, és tudatosan dolgozzunk azon, hogy átalakuljunk.
Rajtunk múlik, hogy tudunk-e az életünk minőségén javítani. A Jupiter hatására kiváltott álmok segítenek felszínre hozni és feloldani azokat a mélyre rejtett élményeket, dolgokat, amelyeket érdemes tisztítani.

A Jupiter kaput nyit érzékelésünkön, érzéseinken keresztül: egyik oldalon fontos lehet, hogy átérezzük mindkét oldal szerepét és értelmét, kifejezzük érzéseinket, a másik oldalon egy mély belső megtisztulás van jelen, amikor az eddigi titkokat és önmagunk elől is eltemetett dolgokat felszabadíthatjuk, tisztázhatjuk.

A Jupiter segíti a fejlődésünk. Megtermékenyít, áldottá tesz,  gazdag jövő ígéretét rejti. A segítséget akkor kapjuk meg, ha sorsunkat éljük, és akkor veszítjük el, ha eltérünk az utunktól. A Jupiter továbbá hatással van “látói” képességek kialakulására, a hangoltságra, a koncentrációra és a meditatív képességekre.

forrás:
~ Horváth Zoltán
~ A Jupiter: a bolygók királya
~ http://interno.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3730&Itemid=34
~ http://www.vmig.sulinet.hu/csillag/jupiter.htm