látni_01Sorozatomban írtam már a tükröződésről. Arról, hogy egy másik emberben láthatom meg önmagam, ismerhetem fel hibáimat.

Az illúziók világában gyakran esünk ugyanazokba a hibákba, a tanítások ellenére is. Az elégedetlenség, és elvárások annyira állandósultak az emberek életében, hogy nem látják, nem értik meg: minden ember a tanítónk.

Ha valaki nem az elvárásaink szerint munkálkodik, cselekszik, és ez dühít minket, akkor bizony magunkon kell dolgozni, nem a másik embert vádolni.

Azzal, amit éppen nem a kedvünk szerint tesz, vagy éppen nem tesz, azzal tanít minket. Feltárja számunkra egy belső konfliktusunkat, kívül megmutatkozik világunkban és szembenézhetünk vele. Megismerhetjük, ami bennünk el van dugva és nem látjuk. Az egó megzabolázásához a legfontosabb, hogy ezt megértsük. Senki sem lusta, nemtörődöm, hanyag, rendetlen, ezek nem léteznek. Mindig azt a kérdést kell feltenni, ha valami vagy valaki bosszant, hogy mit tanít nekem ezzel. Semmi mással nem kell foglalkozni, az én dolgom az, hogy rájöjjek, mit tanít nekem ezzel. Miért bosszant? Miért billent ki a nyugalmamból? Lehet, hogy az élet egy másik területén én is lusta vagyok? Lehet, hogy a szüleim folyton elégedetlenek voltak velem, és most én is ilyen vagyok másokkal? A válasz bennünk van.

látni_02Egy biztos, a belső világom vetül ki és minden ember ezt mutatja meg nekem. Minden belülről épül kifelé.

A fogantatástól a lélek építi fel a testet, olyat amilyenre szüksége lesz arra az életre. Életünk folyamán a gondolataink, érzéseink formálnak tovább minket. Az, hogy hogy éljük meg a minket ért hatásokat megmutatkoznak külsőnkön is. Azok az emberek, akik könnyedén veszik az életet, kiegyensúlyozottak sugárzik lényük akkor is, ha nem mosolyognak. Azok, akik folyton aggodalmaskodnak, zsörtölődnek, gondolataik sötétek, gonoszak, önmaguk által teremtett démonaik hatására testük eltorzul. Ezért van, hogy 20-30 év után van, aki semmit sem változik, van, akit meg sem lehet ismerni. Belső világunk így vetül ki külső megjelenésünkre, és még azon is túlmutatva, kapcsolatainkon, élethelyzeteinken keresztül is visszatükröződik ránk. A kedves, vidám vagy éppen spirituális embereknek hasonló emberek vannak a környezetükben, a pesszimistáknak, pesszimisták. Ezt tudják csak tükrözni. Viszont ezen keresztül megérthetjük, miért van, hogy bizonyos emberekkel mi is másként viselkedünk, esetleg merőben eltérően, mint alaptermészetünk. Belső világuk hat ránk és azt tükrözzük, amire neki szüksége van.

látni_03Voltam már úgy én is, hogy nem értettem az adott helyzetben, hogy mondhattam vagy tehettem azt illetővel azt, ami történt. Most már értem, belső világa hatott rám. És tudom, hogy az én belső világom is hat másokra. Látom, ahogy változom, úgy változik minden és mindenki körülöttem. Így látom önmagam a környezetemen keresztül. Így teremthetek rendet életemben. Bentről kifelé. Nagyon fontos ezt megérteni, és az egó-mentesítésben a hasznunkra fordítani. Ha valakiben valami nem tetszik, nagyszerű! Fel kell tenni magamban a kérdést, mit tanít nekem? Üljünk le csendben, tudatosítsuk magunkban, hogy ez is értem van, fájjon bármennyire is, és addig kérdezzük, hogy mit tanít nekem az illető személy és szituáció, amíg meg nem kapjuk a választ. A válasz mindig megérkezik. Lehet, hogy azonnal lehet, hogy néhány nap múlva.
Ha hisszük, hogy a dolgok értünk vannak, és igaz szívvel keressük a válaszokat, azok biztosan megérkeznek. És ha rájöttünk a tanításra, felemelő érzés lesz, és faragtunk kicsit az egóból, és haladunk tovább a fejlődési úton. Senkit nem változtathatunk meg, nem avatkozhatunk bele mások életébe. A sajátunkéba viszont igen. És ahogy megváltoztatjuk magunkat, ami az élet mágiája, úgy változik meg külső világunk is. Ebből mérhetjük le, hogy hol tartunk a fejlődésünkben.

Válj olyanná, amilyennek látni szeretnél engem, és az leszek én is. Csak azt tükrözhetem neked, ami te vagy…