fraktál_01A világmindenség fraktál természetű, egyetlen fraktál konstrukció. A fraktál energia az az energia típus, amely a világegyetemnek az alkotóeleme, az a ragasztó anyag, amely egyben tartja az Univerzumot. Az univerzum összetétele pedig az önhasonlóság elvén alapul.
A fraktál lényege, hogy ÖNHASONLÓ, azaz a fraktál a legapróbb alkotó eleme a nagy egésznek és hasonló a nagyobb, még nagyobb és legnagyobb egésszel. Egy kisebb rész, avagy alrendszer felnagyítva ugyanolyan struktúrát mutat, mint az azt magában foglaló nagyobb egység.
Hasonló szerkezettel bír bizonyos mértékig például a természetben a villám mintázata, a levél erezete, a felhők formája, a hópelyhek és az esőcseppek alakja, a hegyek csipkézete, a fák ágai, a hullámok fodrozódása és még számtalan más jelenség.

Hermész tanítása, „ahogy kicsiben, úgy nagyban, és ahogy fent, úgy lent” akkor válik élővé ha az ember elkezd hasonlítani, önazonossá válni forrásával és minél inkább elkezd hasonlítani az Univerzum tiszta működésére és rendjére. Emberként ez azt jelenti, hogy tiszta lényünkre, mely megszületik folyamatosan rakódnak a rétegek, amelyek elválasztanak ettől az egységtől. Mindannyian különböző családokba születünk, más hatások, sérelmek érnek és mind le kell dolgozzuk őket egónkkal együtt, hogy ez az egység-érzés megtörténhessen és tartós maradhasson. Életünk elindulhat a fejlődés irányába, befogadó készségünk tágulhat és érzékeink, tudatunk tisztasága elvezethet bennünket újabb távoli régiókba. Tisztaságunk és megbízható tudásunk utat nyitnak. A bölcsek régóta mondják, hogy a világ olyan amilyennek látni akarjuk. Nincs abszolút igazság és nincsen egységes világkép. A valóság nem létezik. A valóságot mi hozzuk létre, saját érzékelésünk által. Saját érzékszerveink, tudatszintünk mind meghatározzák világképünket.

fraktál_02Ezért aki akar, az tud magán dolgozni. Ez nem hit, hanem tudás kérdése.

Vannak bizonyos speciális szimbólumok, fraktál mandalák, amelyek felgyorsíthatják egy-egy betegség gyógyulási idejét. Színükkel és formájukkal kódolnak bizonyos információkat, megváltoztatják auránkat, adott esetben felgyorsítanak bizonyos dolgokat és bizonyos működési folyamatokat megváltoztatnak. Változtatnak az ember bioritmusán.

Több módon is tudunk magunkon dolgozni. Az egyik, ha nézzük ezeket a mandalákat és a figyelem energiánkon keresztül fejtik ki jótékony hatásukat, vagy folyadékot is lehet velük energetizálni.

A fraktál energiával való töltekezés jó hatással van a csontozatra, az ízületekre, a sejtek megújulására, felerősíti a testnek az öngyógyító illetve az önfrissítő képességeit és vitalizáló hatású.

A mai rohanó és szürke világban, ahol alig van már természet közeli állapotban az ember egyre nehezebb egészségesebbnek és energikusabbnak maradni. Vitalitásunkat nekünk városlakónknak igen nehéz megoldanunk, hiszen irodákban dolgozunk, nincsen időnk hetente 4-5 alkalommal sportolni és vajmi keveset vagyunk tiszta levegőn. Ha jön a hideg idő, megfázunk, elkapjuk az influenzát és mindenféle gyulladásos betegséget. Vagy fáj a fejünk, gyomrunk, fogunk stb. ilyenkor jó, ha vannak saját ötleteink a gyógyszereken és a citromos/ gyömbéres teán túl.

Általános fraktál mandala

fraktál_03Lehet használni vitalizálásra, fiatalításra, öngyógyító képességek felerősítésére.

Használata:

– Lehet nézegetni. Mégpedig úgy, hogy 3 percig nézzük, egy perc szünet , ismét 3 percig nézzük, 1 perc pihenés és 3 percig megint nézni. Ez egy alkalomnak számít. Ha betegek vagyunk naponta meg lehet ismételni 3x.
Lehet nézni számítógépen, okos telefonon, vagy kinyomtatva. Elég a tenyér méretű kép hozzá.

– Lehet vele folyadékot energetizálni, amely nagyon egyszerű módja annak, hogy a testünkbe, a sejtjeinkbe is bejuttassuk ezt az információt. Minimum 15 percig legyen rajta, de bármeddig rajta maradhat. Ezután fel kell rázni a vizet 15 másodpercig és ezzel vitalizáljuk, egységessé tesszük benne az információt, amit a mandalából kinyert. Lehet planetáris jellel együtt használni, vagy ha valaki mágnesezi a vizet, azzal együtt is megteheti.

A fraktál mandalák mindig egy hullámzást követnek le illetve egy hullámzást generálnak, színük és formájuk által teszik hatásba a fizikai anyagot és az energiákat.

A másik általános szimbólum

fraktál_04Ezt a szimbólumot nézni kell.

Kifejezetten a tudatra hat, illetve annak a termékenységére.

Ha jobban megnézitek, hasonlít a rendeződése az élet virágára és úgy is funkcionál, de ez azért más.
Gyerekekkel is lehet együtt nézegetni, játékosan megoldani, mert nagyon jó a figyelemhiány, a tanulási kedv, a dekoncentráltság, a szétesés állapotának a kezelésére. Elsegíti a fókuszáltságot, a koncentrációs képességeket illetve a gondolati termékenységet.

Javasolt tenyérnyi méretben használni. Ha ilyen méretben nyomtatjuk ki, akkor az orrunk hegyétől egy arasznyira tartsuk a képet. Kiválasztjuk a középpontját és azt kell nézni 1-2 percig, majd 1 perc szünet, megint 1-2 perc nézés és 1 perc szünet, majd ismét nézzük 1-2 percig, és lehunyjuk a szemeinket 2 percre.

Aki már jól rá tudott hangolódni a mandalára az egészen érdekeset tud „mozizni.”

forrás: Horváth Zoltán előadása