EGYETLEN ÚT LÉTEZIK ami az engedelmesség a törvény iránt, amely az egyetemes rendet uralja és meghatározza a vele lévő részek egységét.

út_01Mi teremtő lények nap, mint nap formáljuk a sorsunkat, alakítva ezzel a jövőnket, mindezt úgy, hogy sokszor tudatában sem vagyunk annak, hogy folyamatos alkotásban leledzünk. A Sors mindig megadja a szabad akaraton keresztül a lehetőséget, hogy valamilyen szinten mi is befolyásoljuk az eljövendő megéléseinket, de egy dolog biztos, vagy így, vagy úgy, de az fog történni, ami a sorsunkban írva vagyon. A-ból B-be nagyon sok úton el lehet jutni, és ez az, ami rajtunk múlik, hogy melyik utat választjuk. A gyorsabbat vagy a lassabbat, az egyeneset vagy a girbegurbát, de száz százalék, hogy oda fogunk megérkezni, ami ki lett jelölve számunkra. A kijelölés eredményét az egyetemes törvény határozza meg, és ezért kap nagyon nagy hangsúlyt az Engedelmesség a Törvény iránt, hiszen minden úgy fog lezajlani, ahogy azt a törvény meghatározza.

Mi a fejünk tetejére is állhatunk, a Sors akkor is abba az irányba fog terelni, ahol nekünk dolgunk van, és, ha már ez így van, akkor nem sokkal kényelmesebb engedelmesen felülni a Sors hátára és elvitetni magunkat az úti célunkhoz, mint küzdeni ellene, melynek következményeként a hajunknál fogva fog maga után húzni?! Ami viszont biztos, hogy rajtunk múlik, az nem más, mint, hogy választhatunk a két opció közül.

Hogyan jelentkezhet ez az életünkben, honnan vehetjük észre, hogy épp nem a Sors hátán lovagolunk, hanem mögötte cammogunk? Nézzünk körbe, és azonnal látni fogjuk, hogy melyik utat választottuk, hiszen amikor a jó irányba megyünk, akkor Fejlődés mutatkozik az életünkben, ami jelentkezhet a családi kapcsolatainkban, munkahellyel kapcsolatos megéléseinkben, anyagi előrejutásunkban, spirituális fejlődésünkben, és még számos más történésben. Amikor stagnálás, visszaesés, vagy folyamatos stressz, rosszkedv mutatkozik körülöttünk, akkor valami nincs a helyén, valamit nem úgy működtetünk, ahogy azt kéne. Ekkor érdemes egy beismerő összegzést tartanunk, őszintén kielemeznünk, hogy feltehetőleg miért történnek úgy a dolgok, ahogy, leszűrni a tanulságot, és nem utolsó sorban változtatni tudni (ami a legnehezebb, mert az első néhány fázison könnyen átjutunk, viszont a változtatás sokszor fáj és kellemetlen, viszont nélkülözhetetlen is egyben!).

Amennyiben a törvény iránti engedelmességet választjuk, akkor egyben elkezdjük magunkban uralni az egyetemes rendet is, melynek egyenes következménye az egység megélése. Ekkor visszakanyarodunk az első alaptörvényekhez, hiszen minden mindennel összefügg, egymásból származtatható és egymásba is tér vissza!

Amikor a részek összeállnak egységgé, akkor fog majd létrejönni az egyetlen igaz valóság, az, ami mindennek a fundamentuma, és amire odabent legbelül mindannyian már oly régen vágyakozunk!

Horváth László


EGYETLEN ÚT LÉTEZIK ami az engedelmesség a törvény iránt, amely az egyetemes rendet uralja és meghatározza a vele lévő részek egységét.

út_02Az Univerzumban minden az egyensúlyra törekszik. A káosz állapotából minden a rend állapota felé halad.
Spirituális fejlődésünk általában azzal kezdődik, hogy kérdések merülnek fel bennünk, melyekre válaszokat keresünk. Kik vagyunk, honnan jöttünk, miért vagyunk itt, mi az ittlétünk célja, stb.? Aztán ahogy az ember elkezd önmagának „utánajárni”, ráébred, hogy a válaszokat nem kívül kell keresni – minden ott van bennünk! Minden egyes kérdésre megtalálható a válasz önmagamban! Felismeréseink során aztán egyszer csak megszületik a megértés. Megértjük azt, hogy mi is a NAGY EGÉSZ részei vagyunk, tehát azzal összhangban kell működnünk. Ha változást akarunk az életünkben, akkor először mi magunknak kell megváltoznunk. Lehet másképp is tenni, ellenkezni, de azzal a nehezebb utat választjuk. A Sors tudniillik előbb-utóbb úgyis abba az irányba terel bennünket, amely a NAGY EGÉSZ -szel harmóniában van. Rájövünk, hogy ha alázattal elfogadjuk a Sorsunkat, akkor az visz a hátán, míg ha ellenkezünk, akkor is abba az irányba fogunk tartani, de akkor vonszolni fog minket magával. Mert az Univerzum törvényei akkor is működnek, ha mi nem veszünk róluk tudomást.

S az Univerzum egyik alaptörvénye a Maat törvénye. Az, hogy minden a REND irányába tart. Testünk is (mely maga is egy „mini Univerzum”, a mikrokozmosz) és benne minden sejtünk így működik. Ha ezt megértjük, és elfogadjuk, és ennek alapján magunkban is REND -et teszünk, akkor harmóniában lesz az életünk, és harmóniába kerülünk az Univerzummal is.

Ez az EGYETLEN ÚT LÉTEZIK tehát. Az engedelmesség a Törvény iránt pedig elfogadást jelent. Elfogadás csak akkor van, ha megszületik bennünk a megértés. A megértés pedig akkor következik be, ha teszünk magunkért.

Tegyünk hát a változásért – magunkért és a körülöttünk lévő világért!

Incze Mónika