…vagy nincs?

álom_02Mindig olyan témákkal kapcsolatban szoktam írni, amit magam is megtapasztaltam. Nem szeretem sem a fantazmagóriákat, sem az okoskodást, és még van valami, amit nem szeretek: amikor valaki a történelemből vett példák alapján rendkívül okosnak és filozofikusnak és bölcsnek mutatja magát.
Szeretem, mikor valakinek mindig „csak „ egy álma van, és mikor látszik valakin minden pillanata annak a munkának, amit ennek érdekében tett.

Mondok egy példát: szerintem, ha egy ember azt mondja, mennyit dolgozott kőkeményen és látod a kezén, hogy ezek igazi durva kezek, amikben ott van minden perc, az tiszteletreméltó.

Hogyha valaki csak az eszével dolgozik, az is nagyon látszik egy arcon, hogy mennyire nyugodtan rezdül meg egy vészhelyzet esetén.

álom_03Nem értem az embereket, miért nem látjuk meg ezeket a dolgokat minden pillanatban, és miért hagyjuk magunkat elkápráztatni az illúziók által. Amikor azt hisszük valakiről, hogy „hű, ő milyen nagy ember”, MERT (pénze van, jól néz ki, jó a dumája, nagyot tudd mondani, erősen kidolgozta a testét,) vagy valami általunk ismert társadalmi jelzővel van fel címkézve, amiből általában megítélünk valakit.

Higgyétek el, a hősök köztünk élnek, de a legnagyobb hősöket csak apró dolgokból vesszük észre. Igaz, és tiszta dolgokból. Akik megdolgozták a magukét, akik levették az álarcaikat, akik mernek álarc nélkül élni a mai világban ŐK A GYŐZTESEK!