term_06_1A természet varázslatos, töltsünk több időt a szabadban, a virágok, növények és fák között. A természetnek kincsei vannak, amelyeket meg kíván osztani velünk, például a gyógyító energiáit. A természetben járva a lelkünket betölti a béke, és ebben az állapotban sokkal jobban rá tudunk hangolódni magunkra és ihletet meríthetünk belőle, ekkor eszünkbe juthatnak jó ötletek.

Ha megölelünk egy fát, akkor megszabadulhatunk a mindennapi stressztől, feltöltődhetünk pozitív energiákkal és még információ csere is végbemegy egy ilyen egyszerű és kellemes folyamat során. Hogy melyik fának milyen energiája van, és melyik csakránkra van jótékony hatással, arról olvashatsz egy korábbi cikkünkben melynek címe: Ölelj meg egy fát!

term_07Amikor nem állunk közeli kapcsolatban a Földanyával, akkor előfordul, hogy lehangoltnak, fásultnak érezzük magunkat, és nem tudjuk az okát. Szükségünk van arra, hogy közel legyük a természethez. Élvezzük a szépségeit, feltöltődjünk jótékony energiáival, ha a kertészkedünk, akkor közben földeljük is magunkat, ezáltal oldódik bennünk a feszültség és szétárad lelkünkben a nyugalom és a harmónia. Ha kint játszunk a kutyánkkal és a gyerekünkkel a kertben a kellemes napsütésben, akkor érezzük, hogy igazán élünk, átjárja szívünket egy kellemes érzés, boldogok és elégedettek vagyunk ilyenkor, így hat ránk a csodálatos természet, elvarázsol, megnyugtat és feltölt.

Ha mezítláb sétálunk a fűben az jótékonyan hat az idegeinkre megnyugtat, és a föld levezeti a bennünk felgyűlt idegességet, földeljük magunkat. Feküdjünk ki néha és lélegezzünk nyugodtan, szükségünk van a természet gyógyító energiáira. Ilyenkor kérheted is a természetet és a tündéreket, hogy meg tudj nyugodni.

term_03_1Ha nagyon keveset vagyunk a természetben, és ezen szeretnénk változtatni, akkor programozhatjuk is magunkat például egy ilyen mondattal.

Megerősítés: Szeretek kint lenni a természetben. Úgy érzem, energiával tölt fel a napfény, a friss levegő, a növények és az állatok. Tökéletesen gondoskodom minden élőlényről, önmagamat is beleértve.

Testünk, lelkünk sóvárog a friss levegő, fák, virágok, pillangók, madarak, napsütés és az állatok után. Főleg így tavasszal, amikor nagyon sokáig nem volt lehetőségünk, hogy a napsütéses természet szépségeit élvezzük.(Egy cikkemben írtam a napfény jótékony hatásáról melynek címe: Az idegrendszerünk erősítése 1. rész) Észre fogjuk venni, hogy milyen megnyugtató hatással van ránk akárcsak egy rövid séta is, ilyenkor a gondolataink lenyugszanak, kreativitásunk előtérbe kerülhet, és szívünk kinyílik akár egy kisvirág.

Járjunk el töltődni nagy energiájú helyekre, így egészségesebbek és harmonikusabbak lehetünk!

term_02A tündérek a természet szellemei, gyakran előfordultak a kelta mitológiában is. Ott vannak a mezőkön, kertekben, a parkokban, a kedvenc állatunk mellett, és mindenütt, ahol virágok nyílnak. A tündérek nagyon közel állnak a Földhöz, ők figyelnek a Földanya egészségére, tudják, hogyan kell dolgozni a bolygó energiáival biztonságos, szeretetteljes és varázslatos módon.
A tündérek segítenek azoknak az embereknek, akik kedvesen bánnak a környezettel és az állatokkal. Ők nem azt várják tőlünk, hogy tökéletesen újrahasznosítsunk mindent, vagy maximális környezetvédők legyünk, csupán csak azt szeretnék, hogy próbáljunk meg minden tőlünk telhetőt megtenni a szebb és tisztább környezetért.

term_01Sokféleképpen védhetjük a környezetünket: Szedjük össze a szemetet, ha a természetben sétálunk, használjunk környezetbarát tisztítószereket, részt vállalhatunk egy környezetvédő csoport munkájában, választhatjuk a vegetáriánus életmódot, nem pazaroljuk feleslegesen a természeti erőforrásokat, és taníthatjuk a gyerekeket a természet sérülékenységéről.

Ha kint vagyunk a szabadban, akkor gondolatban kérhetünk tanácsot, segítséget a tündérektől, és ők is akárcsak a védangyalunk, gondolatok vagy érzelmek formájában adnak majd választ, vagy esetleg úgy, hogy megrendeznek egy véletlenszerű lehetőséget.

Töltsünk tehát minél több időt a természetben, így testünk, lelkünk felöltődik, megfiatalodik, és harmonikusabbá válik!