oltár_01A mostani felgyorsult világunkban sokan vágynak arra, hogy legyen az otthonukban egy csendes, nyugodt kis zug, ahová elvonulhatnak pihenni, feltöltődni. Ezen a helyen érdemes berendezni egy kis házi oltárt magunknak és családunknak. Hatásosabb, ha természetes anyagból van, mint például egy kis fa vagy üveg asztal.

Úgy válasszuk ki az oltárunk helyét, hogy el tudjunk oda vonulni csendben, és ahol úgy érezzük, pozitív energiák vannak.
Tehetünk az oltárunkra egy fehér terítőt és rá egy, vagy három fehér gyertyát, ezzel kifejezhetjük az isteni egységet vagy a szent hármasságot (test – lélek – szellem, múlt – jelen – jövő, apa  – anya – gyermek). Az oltárunkra tehetünk spirituális tárgyakat, szimbólumokat (maja kelta, indiai, egyiptomi), amelyek nekünk sokat jelentenek, ha ránézünk, jó érzés tölti el a lelkünket. Helyezhetünk az oltárunkra élet virágát, agyal szobrot, szentek, istenek és lelki vezetők képeit. Az összkép keltsen kellem hatást, ne legyen túl zsúfolt.

oltár_02Ha jártunk már nagy energiájú helyeken (Dobogókő, Egyiptom, Stonehenge) és onnan hoztunk köveket, azokat is az oltárunkra helyezhetjük. Ha van olyan kristályunk, kristálykoponyánk, amiket ezekre a helyekre el szoktuk vinni, hogy töltődjenek az ottani energiákból, akkor azokat is helyezzük el az oltárunkon.

Érdemes minden nap leülni az oltárunkhoz, és meggyújtani a gyertyát esetleg füstölőt, elmondhatunk egy áldást, végezhetünk spirituális gyakorlatokat, szertartásokat és meditálhatunk, csendben létezhetünk. Beszélgethetünk a védangyalunkkal, kérhetünk tőle segítséget, vagy gondolhatunk egy szerzettünkre, akinek energiát szeretnénk küldeni, elmondhatjuk, hogy miért vagyunk hálásak (ami azért fontos, mert a hála az egyik legmagasabb energiájú érzés, az öröm és a szeretet mellett). Programozhatunk is, ha szeretnénk valamit elérni az életünkben.

oltár_03Ha mindig ugyan azon a helyen végezzük a spirituális gyakorlatokat, akkor kialakul egy olyan energiamező, ami megkönnyíti ezeket. Könnyebben lazulhatunk el, könnyebben vizualizálunk és hatékonyabban érjük el a gyakorlataink célját.

A lelki gyakorlatok végzése, megerősíti az ember tisztaságát és erejét, belső békét teremt. A házi oltárunkból áradó rezgések emelik a tudatunk frekvenciáját és pozitív energiákkal töltik az aurát. Ünnepek alkalmával díszíthetjük oltárunkat friss virágokkal, gyújthatunk füstölőt és égethetünk tömjént is.

Ezzel a kis oltárral megteremthetjük a béke szigetét otthonunkba, ahova elvonulhatunk pihenni, feltöltődni, és itt közelebb kerülhetünk a felsőbb énünkhöz és istenhez.

altar2Gazdag Enikő, pszichológus véleménye:
“Az ilyen célra kialakított sarok vagy helyiség nagyon jó hatással lehet a személyiségre. Minden ember számára fontos az időnkénti megpihenés, relaxáció, a gondolatok, érzések megfogalmazása, a köszönetnyilvánítás azokért a jó dolgokért, amik megtörténtek. Ennek hatása jótékony és gyógyító azáltal, hogy az elme ki tud egy kicsit kapcsolni, olyan dolgokkal tud foglalkozni, amik feldolgozásra, megértésre vágynak, rendet tud tenni a gondolatvilágában. A befelé figyelés megtanulása mindenki számára hasznos lehet, hosszú távú jótékony hatása van a közérzetre, akár még a fizikai állapotra is.”

Forrás: Száraz György