figyelem_01Olyan sokszor találkozunk azzal, hogy „Légy koncentrált, fókuszálj, használd a figyelemenergiádat!”, de a valóságban nem biztos, hogy tudjuk mit is jelent ez.

Kezdjük a mindenki által már olyan jól ismert vonzás törvényével, ami nagy vonalakban nem jelent mást, mint azt, hogy, amit kibocsátunk magunkból az tér majd vissza hozzánk, vagyis, amilyen érzelmi és gondolati mintákat közlünk a környezetünkkel és a benne élőkkel, olyan „válaszokra” számíthatunk.

Ha dühös, folyton elégedetlen, haragos emberek vagyunk, akkor az ilyen típusú emberek és események fognak villám gyorsan körbevenni bennünket, ha pedig derűsek, boldogak vagyunk, akkor pedig kiegyensúlyozott, nyugodt, békés történések árasztanak el minket, azon egyszerű oknál fogva, hogy az Univerzum nem minősít. A hasonló a hasonlót vonzza elve alapján, a Nagy Egész azt társítja hozzánk, azt küldi felénk, amit tulajdonképpen tőlünk, felőlünk kap.

figyelem_02Ha alacsony rezgésű, negatív töltetű energiákat bocsátunk ki magunkból, akkor az ehhez hasonlókkal „találkoztat össze”, ha pedig magas rezgésű, pozitív minőségű energiák hagyják el fizikai testünket (akár szóban, akár az auránkon keresztül energia csomagok formájában), akkor azokkal társít minket, így történhet meg az, hogy csupa negatív dolog és ember vesz minket körbe, vagy éppen minden pozitívan sül el.

Ha ezt felismerjük, mi több megértjük, akkor már tudatosan figyelhetünk arra, hogy mit is szeretnénk közölni kifelé, az Univerzum irányába, és ezzel automatikusan elkezdjük működtetni az életünkben a pozitív teremtést. Hiszen akár tudjuk, akár nem, életünk során minden egyes másodpercben teremtünk, alkotunk, és nem mást, mint a saját jövőnket. Azt nem tudhatjuk előre, hogy kitől, mit, és milyen formában kapunk vissza, de egy dolog biztos, ugyanazzal a töltettel érkeznek majd vissza hozzánk a dolgok, mint, ahogy azok elhagytak minket.

figyelem_03A következő lépés, amit érdemes tudnunk, hogy, ha ez így van, vagyis minden pillanatban teremtünk, akkor csináljuk ezt úgy, hogy abból előnyünk is származzon! Kezdjünk el tudatosan teremteni, azaz, direkt „spécizzünk ki” magunknak valamit, amit szeretnénk, hogy megvalósuljon, majd kezdjünk arra „gyúrni”, arra fókuszálni! Először egyre többet gondoljunk rá, egyre többször juttassuk az eszünkbe, akár úgy is, hogy amit el szeretnénk érni, leírjuk egy papírlapra, és kiragasztjuk a fürdőszoba tükörre, és minden „vizitünk” alkalmával elolvassuk, vagy akár félhangosan felolvassuk magunknak a szöveget. Lehet, hogy „dedósnak” vagy cikinek tűnik, de elképesztően hatásosan működik! Ezzel meg is tettük a „Légy koncentrált, fókuszálj, használd a figyelemenergiádat!” első lépését, vagyis elkezdtünk programozni.

Nagyon fontos, hogy legyünk vele tisztában, hogy minden egyes dolog, amin sokat jár az eszünk, vagyis amire ráhelyezzük a figyelemenergiáinkat, annak hatványozottan megnöveljük a megvalósulását, az elkezd nőni, teret követelni az életünkben, amivel viszont nem foglalkozunk, az pedig sorvadásnak indul! Így, amit szeretnénk elérni, azzal „foglalkozzunk” sokat, amit pedig száműzni akarunk az életünkből, azt pedig pottyantsuk bele a feledés homályába, és néhány hónap múlva visszaigazoltan látjuk majd mindazt, amit tudatosan teremtettünk, programoztunk, vagyis amire ráhelyeztük a figyelemenergiánkat!