Többen érdeklődtetek már afelől, hogy hogyan tudjuk levédeni magunkat a negatív energiákkal és külső hatásokkal szemben, illetve mi segíthet abban, hogy meg tudjuk őrizni nyugalmunkat és harmonikus energetikai közegünket. Íme, néhány ebben segítő gyakorlat:

1. PSZICHIKAI VÉDELEM

Ez a technika segít, amikor úgy érezzük, hogy nyomasztó körülöttünk a légkör, kényelmetlenül érezzük magunkat egy-egy helyzetben vagy elviselhetetlennek élünk meg egy-egy helyzetet. Mivel ilyenkor energiát vesztünk, fontos elgondolkodni azon is, hogy nemcsak a külső dolgok hatnak Ránk és húzhatnak le, hanem az is, ami a fejünkbe lezajlódik, negatív belső párbeszédek és gondolatok, amik szintén elveszik az energiánkat.
Ideális, hogyha reggel, a napi tevékenységünk előtt, aktiváljuk a pszichikai védelmünket, mert akkor egész nap rajtunk lesz és megvéd bennünket. Ezt a következőképpen tegyük:

véd_01a) Először földeljük le magunkat: miközben talpunk a talajra simul, lehunyt szemmel elképzeljük, hogy gyökerek nőnek ki a talpunkból és behatolnak a földbe és egyre lejjebb hatolnak a földkéregbe a bolygó magjának irányába, vagyis elképzeljük, ahogyan a talpunkon keresztül gyökereket árasztunk a földbe, jó mélyen a Föld középpontja felé. Érezzük át, hogy ezeken a szálakon keresztül kapcsolatba kerülünk a föld energiáival és a gyökereken keresztül áradó energia feltölti egész testünket fokozatosan alulról felfelé. Képzeljük el, hogy minden egyes belégzéssel egyre több energia árad szét bennünk.
b) Figyeljük a légzésünket, lassan és ütemesen lélegezzünk (orron át be, szájon át ki).
c) Képzeljük el, hogy a 3.szem csakránkból (ami a két szem között a homlokunkon található) elkezd kiáradni egy átlátszó, buborékszerű, mintegy szappanbuborékhoz hasonló energia, ami  egy lufihoz hasonlóan, elkezd nőni körülöttünk.
d) Amikor már látjuk, hogy ennek a buboréknak a közepébe ülünk, mondjuk el magunkban, hogy „ez az az energia, amely megvéd minket minden negatív befolyástól, de a közöttünk és a mások között, a közöttünk és más dolgok között áramló pozitív energiákat átengedi”.

2. KERESZTTECHNIKA GYAKORLAT

véd_03Ezzel le tudjuk védeni az aurát, pld. ha negatív, depressziós emberrel beszélgetünk, hogy ne vegyük át az energiáját.
véd_02

Kívülről látva magunkat elképzeljük a csakráinkat. Három csakránkra: napfonat, szívcsakra és 3.szem csakra (ebben a sorrendben) ráképzelünk egy fehéren fénylő kört benne vízszintes vonallal . Ezt zárt keresztnek is nevezzük, olyan mint egy behajtani tilos tábla. Csakránként fél percig kell erre koncentrálni, ha jól csináljuk a gyakorlatot, kb. 2,5 – 4 órán keresztül ad védelmet.

Ennek az ellentétét, a nyitott keresztet, tudjuk alkalmazni, ha nagyon nyitottak akarunk lenni (pld. jó energetikájú helyen akarunk töltekezni) vagy ha nagyon befogadóak szeretnénk lenni.

3. MÁGUSOK KÖRE VÉDELEM

Ezt akkor célszerű alkalmazni, ha például kórházba, bíróságra, temetőbe, stb. megyünk, ahol nem feltétlenül pozitívak az energiák.
A szigillumok speciális jelek, melyek levegőbe rajzolásával is le tudjuk védeni az auránkat és ezek három síkon biztosítanak védettséget minden ártó dologgal szemben.

véd_04Ehhez a gyakorlathoz a napkereszt szimbólumát használjuk:

Ezt úgy kell szigillumként lerajzolni, hogy a szívcsakra magasságában, jobb kezünket kinyújtjuk, rajzolunk egy kört óramutató járásával megegyező irányba, majd (az óra elhelyezkedésének megfelelően) 12 órától lehúzunk egy függőleges vonalat 6 óráig, ezután körívben felhúzzuk az ujjunkat 3 órához, majd egyenesen áthúzzuk 9 órához. Ezzel a fenti szimbólumot kapjuk.
3 x kell megrajzolni a szigillumot, hogy 3 síkon létrehozzuk a védelmet.
Ez azonnal hat és aurától függően min.1-2 órát – max.5-6 órát tartja a védelmet.

Ha ezt a napkereszt szimbólumát az ajtó felé helyezzük el (akár kívül, akár belül) akkor abba a házba gonosz vagy rosszindulatú ember nem fog belépni.

véd_05A növények közül érdemes megemlíteni a levendulát, mivel nagyon erős tértisztító hatása van, ezért célszerű gyakran használni otthon párologtatóba vagy füstölő formájában. A zsályáról pedig annyit, hogy annak idején a táltosok szelleműzésre használták.

Ha úgy érzed, bátran használd a fenti gyakorlatokat, mivel egyszerűek és használatukkal, igen sok energiát „spórolhatsz” meg magadnak és megóvhatod magad a fölösleges pazarlástól és kellemetlenségektől.

Forrás: Horváth Zoltán