tal_01Sokszor, sok helyen találkoztam már a fenti két kifejezéssel, és nem igazán tudtam elhatárolni egymástól őket mindaddig, míg egy előadáson szóba nem került e két kifejezés.

A régtől eredeztetett kultúrák mindegyikében szerepelnek mágikus erőkkel bíró szent tárgyak, melyek megvédik, vagy akár emberfeletti képességekkel és erőkkel ruházzák fel tulajdonosukat. A több ezer éves múltra visszatekintő ősi magyar Napvallás is megemlíti a „cecákat”, melyek tulajdonképpen ősi talizmánként szolgálnak azon személy részére, aki „rájuk talál”.

tal_03Hogyan is történhet ez meg?! Ne gondoljunk valami nagyon titokzatos és okkult felkutatási procedúrára, a valóságban ez nagyon egyszerű módon képeződik le, mégpedig úgy, hogy jártam keltem során valami felhívja magára a figyelmet, valami megtetszik nekem, és olyan gondolatot gerjeszt, hogy „fel kell, hogy vegyem, zsebre kell, hogy vágjam”, mi több, akár „magamnál kell, hogy hordjam”. Néha előveszem, nézegetem, megtisztítom, majd visszakerül a jól kiérdemelt helyére, többnyire a kistáskámba, vagy a nadrágom zsebébe, és mindig, amikor csak rá gondolok jó érzéssel tölt el. Ennek egy nagyon egyszerű oka van: a tudat megkapja az információt a lélektől, hogy mi az, amire fizikai szinten szüksége van az adott személy energetikájának, és az egó nehezen áthatolható hálóján keresztül tudatja ezt velünk, mi pedig lehajolunk, és felvesszük a földről azt a bizonyos, követ, ágat, levelet, gesztenyét, vagy bármi mást, ami magában hordozza a számunkra az aktuális pillanatban fontos energiát, majd kisugárzásánál fogva folyamatosan szolgáltatja azt számunkra.

tal_02De térjünk vissza az alap felvetéshez, és tisztázzuk a két fenti fogalmat:
Amulett: olyan mágikus tárgy mely, védelmet ad a hordozójának bizonyos energetikai hatásoktól (akár több síkon is).
Talizmán: olyan mágikus eszköz, mely folyamatosan szolgáltatja azokat az energiákat (tölt minket, az auránkat), melyeket az adott tárgyak tartalmaznak (kristályok, kövek, magok, toll, stb.).

Vagyis, ha védelmet szeretnénk valamivel szemben, akkor amulettet kell csinálnunk, ha pedig valamilyen energiát szeretnénk megkötni a szubtilis energetikai mezőnkben (aura), töltekezni akarunk, akkor talizmánt készítünk.
Jó tudni, hogy minden felszentelt „tárgy” mindaddig megőrzi az általa kisugárzott energiákat, és szolgáltatja számunkra, amíg fizikai kiterjedéssel bír a háromdimenziós világunkban. Vagyis, amíg van fizikai kiterjedése, addig „működik”, nem fogy ki belőle a bele töltött, vagy magában hordozott energia.

tal_05Az ősi egyiptomi kultúrában néhány kiváltságos pap és főpap rendelkezett csak azzal a tudással, hogy az Élet Tudományának ismeretét (a Mágiát) felhasználva készíthetett amulettet vagy talizmánt az arra rászorulónak, vagy éppen a beavatási útját járó neofitának. Ha ilyen eszközökre vágyunk, vagy érezzük szükségességét, akkor érdemes felkeresni egy látót, aki segítségünkre lehet ebben, vagy pedig nyitott szemmel járva gyűjthetjük a cecáinkat, amik, ha tiszta intuíció által hívták fel magukra a figyelmet, biztos, hogy jó és fejlesztő hatással lesznek ránk.