varázs02Egy olyan gyakorlatot szeretnék megosztani, ami akkor is hatásos, ha nem hiszünk benne, mert törvényszerűen hat.

Szükségünk lesz hozzá:
– egy sötét színű gyertyára; lehet fekete, sötétkék, lila vagy zöld, a lényeg, hogy olyan gyertyát használjunk, ami kívül-belül egyszínű, és nem csak a külseje van megfestve.
– 1 teáskanál mirha,  vagy mirhás füstölőről egy csipetnyit lekaparni
– 1 zsinór, kb. 20-25 cm-es darab; legjobb valamilyen természetes anyagból.
– 1 picike sáfrány

A gyakorlat bármikor végezhető, Holdállás nem fontos.

– Csendesedjünk el, szánjunk magunkra 5-10 zavartalan percet, azzal, hogy magunkra és a gyakorlatunkra figyelünk. Telefonunkat kapcsoljuk ki, vagy halkítsuk le.
– Gyertyát meggyújtjuk, mindkét kezünkkel letenyerelünk mellé és odahajolunk a gyertyához, hangosan vagy félhangosan azt mondjuk: ” Megszabadulok az akadályoktól, megszabadulok az önkorlátozástól és a Fény felé lépek”
– Majd a gyertyalángba egy csipet mirhát belehintünk.
– A zsinórnak kössünk egy csomót az egyik végére. Ez fogja jelképezni az önkorlátozást és az önkorlátozó gondolatokat, amiket magunk mögött szeretnénk hagyni.
– Kössünk egy csomót a másik végére is, ami a jövőnket szimbolizálja, ahol a szabadságunk van. Amikor kötjük a csomót, nevezzük azt nevén. pl.: “ez a korlátoktól mentes életem”
– Ha a csomókkal megvagyunk, várjunk kb. 2 percet.
– Majd a következő lépésben tartsuk a múlt csomóját a bal kezünkben, a jobban a jövőét, és tartsuk a zsinórt a közepénél a gyertyalángba és hagyjuk, hogy átégjen.
– Amikor elszakad, a múlt zsinórját már el is dobhatjuk, lehetőleg valami kis edénybe vagy pohárba, lényeg hogy biztonságos legyen.
– Szórjunk a gyertyalángba egy pici sáfrányt és tartsuk fölé a jövőnk csomóját vagy körözhetünk is felette. Ez egy pozitív füstölése a csomónak.

varázsEz egy nagy erejű, pozitív varázslat.

Ha sok a korlát valakiben, többször is megismételhető. Ha valakinek sok a nyűgje, ajánlott 2-3 hetente. Normális esetben minimum 4 havonta érdemes megismételni.
Ha végeztünk a gyakorlattal, kidobhatjuk a jövő zsinórját is.

forrás: Horváth Zoltán – Holisztikus képzés