osireion-elet-viragaAki járt már Egyiptomban, azon belül is Abüdosz-ban, biztosan találkozott ezzel a szimbólummal. 1903-ban I.Széthi temploma mögött, illetve alatt találtak egy igen ősi templomot, az Ozireiont, és ennek falán látható az Élet Virága.

Több kutató is vizsgálta ezeket a jeleket a falon, és mindenki arra jutott, hogy vagy belesütötték, vagy beleégették a falba, mert olyan szinten precíz, hogy ezt vésni nem lehet. Ma sem tudnának ilyen precízen vésni, főleg nem a vörös gránitba, mely a világ egyik legkeményebb anyaga.

Az Élet Virága a Nagy Egésszel való Egyesülés szimbóluma. Ez a jelkép az asztrális geometria segítségével mutatja be ennek az egyesülésnek a stációit dimenziókban, és a matematika nyelvén elmagyarázva. Nemcsak Egyiptomban, hanem a világ számos másik pontján is megtalálható: Indiában, Pakisztánban, Iránban, Kínában és Európa több országában is fedeztek fel barlangokban, templomokban, szent helyeken ilyen ábrázolásokat.

Flower_of_Life_by_CapstonedAz Élet Virágában legbelül 7 színes kör található. Ez a 7 szín építi fel a fizikai életet. Ez tulajdonképpen egy kapu az anyagi lét és az anyagtalan lét között, vagyis a fizikai élet és fizikai életen túli síkok között.
Ez egyben a Teremtés egyik szimbóluma, benne van az Alfa és az Omega is, hiszen egy önmagába visszatérő tökéletes forma. Bonyolult alakzat ez, egy gömb, ami merkabákból áll. Amit mi ma leginkább  ismerünk belőle az egy 2 dimenziós vetület.

Az életben egészében véve minden energiából áll, maga az élet is tulajdonképpen energia. Az már a fény rezgésszámától függ, hogy milyen színt látunk, amikor valamilyen energiát érzékelünk, vagy amikor nézzük az Élet Virága szimbólumot, s megpróbálunk elmélyedni benne.

00171A szimbólum akkor működik igazán, amikor fel van energetizálva és rá van hangolva az ember aurájára. A megfelelő arányokkal rendelkező élet virága medál vagy karkötő emeli az aura rezgésszámát, és a 7 színt (7 csakra) hangolja be. Nagyon komoly harmonizáló hatása van. Segít, hogy az embernek közvetlenebb kapcsolata legyen a környezetével, illetve azokkal az isteni energiákkal, amelyek áthatják az életünket.
A 7-es szám fontos az életünkben, hiszen 7 csakránk van, az auránknak 7 burka van; a hetesség a testünk több pontján is kirajzolódik.

star-of-david-merkabaAz Élet Virága egy olyan szimbólum, amely egy magas rezgésű elvet, egy teremtési folyamatot szimbolizál. Gyakorlatilag kis független gömbökből áll, s ezekből a gömbökből áll össze egy nagy rendszerré, egy szent asztrális geometriai formává és úgy lesz belőle az Élet Virága.

Maga az Élet egy intelligens tervezés alapján történt és ennek a szent geometriái, formái, illetve ennek a matematikája, kódrendszere található meg az Élet Virágában. A szent hetes, illetve a szent kilences számsorból áll ez össze.

merkaba02A Mer-Ka-Ba szimbólummal az ember egy teret tud maga körül létrehozni és ez az a tér, amiben olyan harmónia és olyan nyugalom van, amilyennel utoljára az ember az édesanyja pocakjában tapasztalt.  A legnagyobbat az ember az alatt a 9 hónap alatt fejlődik, amíg az édesanyja méhében van. Onnantól kezdve, hogy kibújik abból a harmonikus közegből, lelassul a fejlődése.

A Mer-Ka-Ba egy ugyan ilyen harmonikus energetikai közeg, amelyben zavartalanul plusz energiához juthatunk hozzá. Ha ezt még speciális szimbólumok segítségével, rezgésekkel és rezonanciával befolyásolni is képesek vagyunk, akkor felgyorsíthatjuk a fejlődési folyamatunkat, úgy is fogalmazhatnánk, hogy újjá születtetjük magunkat. A Mer-Ka-Ba szimbólum az érzék feletti világ megismerésének a lehetőségét is magába foglalja. Ha az ember az érzékfeletti világról akar többet megtudni, bizonyos dolgokat ismernie kell.

Az ember egy önálló lény, de onnantól kezdve, hogy felismeri a makrokozmosz és a mikrokozmosz kapcsolatát, amiről maga a Mer-Ka-Ba is szól, az ember kozmikus lénnyé változik. Ezek a szent szimbólumok, és éppen a Mer-Ka-Ba is, tulajdonképpen az ember kozmikus lénnyé való átváltozásának az eszközei. Ezek abban segítenek, hogy megfelelően tudjuk kezelni az energiáinkat, és ezek segítségével meg tudjuk tartani a kapcsolatot az emelkedettebb világokkal és így tökéletesíthetjük önmagunkat.