fakad_1Régen a nők tisztában voltak saját erejükkel. Tudatosan teremtőek voltak – intuitívan és teljes mértékben szívből éltek. Értettek a gyógyításhoz a boszorkányok, javasasszonyok, gyógyfüves nénik nagyon sok mindent tudtak; de azt is tudták: nem csak gyógyfüvekkel lehet gyógyítani, hanem, jó ételekkel, simogatással, öleléssel is. A nő jellemzői a gyengédség,  a finomság és az érzékenység, éljünk hát ezekkel a tulajdonságainkkal! Az is gyógyít, ha odafigyelsz a másikra, meghallgatod, megérted és segítesz neki jó tanácsokkal. A boszorkányok varázsigékkel gyógyítottak, ezt a mai nő helyettesítheti mantrákkal, mesemondással, gyermeke, férje becézgetésével, ezek is mind-mind gyógyítanak.

A nők először mindig másokért cselekszenek, erre vagyunk programozva, hogy gondoskodjunk a családunkról, férjünkről, gyerekünkről. Ezen fordítani kell egy kicsit, ha egészséges, harmonikus boldog nőként szeretnénk élni. Mert az anyuka tartja össze a családot, és ha megbetegszik (mert nincs elég ideje önmagára), akkor a család széthullik. Először én vagyok a fontos, ez az első számú feladat, mert ha magamnak nem adom meg, amire szükségem van, amire vágyik a lelkem, akkor nem leszek boldog, és úgy nem tudok szeretetet adni. Amikor elkezdesz figyelni önmagadra és a kívánságaidra és teszel magadért, hogy jól érezd magad, akkor elindul egy pozitív változás, elkezded elfogadni magad, már nem szégyelled a tested, nem rejted el, akkor elkezded szeretni magad. Egy idő után ez a szeretet túlcsordul benned, szeretnél szeretet adni. Harmonikussá válik a családi életed, és ha nincs párod, akkor elkezded bevonzani azt a férfit, akire vágysz. A kapcsolatfüggők mástól várják a szeretetet, boldogságot. Ilyenkor el kell csöndesedni, és rá kell jönni, mire van valójában szükségem. Fel merem -e vállalni önmagam. El kell kezdenünk dolgozni az önbizalmunkon.

Ha a szülők fiút várnak és lány születik, akkor ő nem lesz olyan nőies. Mert már az anyaméhben, azt a sugallatot kapja, hogy neki fiúnak kell lennie. Nehéz ezután elfogadnia a nőiességét, ilyenkor testi tünetek is felléphetnek pl. menstruációs problémák.

fakad_2Nőiesség Mandala

Vannak gyakorlatok, amikkel lehet erősíteni a nőiességet, ilyen például a teázás, igyunk nőies virágokból (hibiszkusz, rózsa, kamilla) készített forró teákat. Dörzsöljük át magunk szaunában, vagy fürdés közben szivaccsal, ez beindítja a nyirokkeringést és felmelegíti a testet, elkezd égni a nőiesség tüze. A váltózuhany (hideg meleg víz váltogatása) is jó, hogy felpezsdüljön az ember vére.
Dicsérjük meg magunkat, ha valami jól sikerült. Tegyünk ki a szobánkba nőiességünket erősítő mandalát. Hordhatunk olyan amulettet, ami erősíti a nőiességünk, a hold szimbólum ilyen. A holdistennő a nőiesség szimbóluma, kristálya a holdkő, ha ékszerként magunkon viseljük, akkor jótékony hatással lesz a nőiességükre.

fakad_3Simogassunk a bőrünkbe finom illatú krémeket. Táncoljunk akár otthon a tükör előtt vérforraló latin zenére (latin tánc, szabadtánc). Legyen jó a kedvünk, mosolyogjunk belülről, a lelkünkből!  Az igazi nő feladata, ragyogást hozni a világba, a vidámságával, szeretetével, gyöngédségével. Mindig mosolyogj!

Ha nincs energiánk fáradtak, kiégettek vagyunk, akkor az azért lehet, mert nem éljük az életet, nem élvezzük. Nem csinálunk olyan dolgokat, amiket szeretünk, és nem a saját utunkat járjuk. Segítünk a szüleinknek, a férjünknek, mindenkinek mindent megteszünk, de magunkkal nem törődünk.
A Keleti ájurvédikus gyógyászat szerint a testünk jobb oldala képviseli a férfi természetet, a bal a nőit.
A testünk bal oldala felel az érzelmekért, a szeretetért, a világ felfogásának befogadásáért. Ezért a nőknél 3x erősebb az érzelem. A nő a szeretet miatt születik a világra, ez az életfeladata, mozgatórugója, ami hajtja előre, ez élteti, ez ad neki energiát. A nőknél fontos a személyes kapcsolat (család, barátok), az érzelmek, a kommunikáció.

fakad_5A nő, ha külső célt akar elérni, az sokkal nehezebb neki, mint a férfiaknak, és nagyon el is fárad ebben. Ha túl sok energiát fektet például a karrierjébe, akkor az élete folyója kiszárad, mert neki nem ez az életcélja. Ekkor belefárad a munkába, elveszíti saját magát, szomorúvá válik, elveszíti a kapcsolatait, befelé fordul, és végül tönkre megy az élete.
Tanulság:  mindenki az életcéljával azonos dologgal foglalkozzon, különben nem fog működni az élete, a férfi a cselekvésre, tettekre született a nő a szeretetre, gondoskodásra.
Ha nincs jó kapcsolatom magammal (a testemmel vagy a lelkemmel), akkor a párommal se lesz. Akkor lesz harmonikus a párkapcsolatom, ha összhangba kerülök magammal, ezen sokat kell dolgoznom.
Át kell élni a teljes bizalmat, megnyílást, az érzelmeinket fel kell vállalni. Ha valaki szexuális, vagy lelki sérülést hordoz a tudatalattijában mélyen elrejtve, akkor azt fel kell dolgoznia. Ha kisgyerekként megszégyenítenék minket, megsértik a nőiességünket, például kigúnyolnak, (vagy szexuálisan bántalmaznak) az mély sérülést (vagy akár lelki sokkot) okoz nekünk, amit ha nem tudunk feldolgozni, akkor elfojtjuk, elássuk a tudatalattink mélyére. Ez visszavethet minket a gyerekkori fejlődésben, abban hogy harmonikus nővé váljunk. Ezeket felnőttként kell majd később feldolgoznunk.
Onnan lehet tudni, hogy van ilyen sérelem a lelkünkben (csak a tudatunk elfojtja), hogy a szexuális együttlét előtt szorongást érzünk, félünk a szexualitástól, mert gyerekkorban negatív élmény ért minket. Az ilyen nő fél a megnyílástól, bizalmatlan, nem meri átadni magát a vágyainak, nem mer extázisba kerülni, szégyent érez az intimitástól. Összehúzza az embert a hideg érzése, hideg a keze, lába, érzelmileg ki van hűlve, és zárkózottan viselkedik.

fakad_6Ilyen esetben fel kell melegíteni a testet, hogy a lélek is felmelegedhessen, hogy belülről újra érezhessük a tüzet, az élet lángját, így felébrednek a szexuális energiáink is. Ha nem tudsz megoldani egy érzelmi válságot az életedben, akkor azzal nem foglalkozol, elásod a tudatod mélyére és ez egy idő után védekezésre késztet, félni kezdesz az érzelmektől. Hogy ezt megoldjuk, meg kell beszélni a régi problémákat érzelmi sérüléseket, hogy meggyógyulhasson a lélek. Tisztázni kell a régi szerelmi kapcsolatokat, vagy a családi rossz érzéseket, meg kell beszélni és meg kell oldani. Így a belső hidegség is eltűnik majd.
A jelenlegi párkapcsolatunkban is fontos a kommunikáció, minden problémát meg kell beszélni. Önállónak kell lenni, a saját életedet éld! Ne mások életét egyengesd! Ha karban tartod a tested a belső blokkok feloldódnak.
Sportolj, jógázz, járj masszázsra, gyógyfürdőbe, menj el kozmetikushoz és kényeztesd a tested.

fakad_7Vannak gyakorlatok is, amelyekkel felmelegítheted a tested. Járj szaunába, ahol szivaccsal dörzsölgesd a bőröd, így serkented a vérkeringést. Menj el néha meleg vizes gyógyfürdőbe. Sportolj rendszeresen, táncolj, jógázz, mert az a nőiességet is erősíti.  Napi fél óra intenzív séta, kocogás, vagy biciklizés már kimelegít minket. A lakás hőfoka is legyen magasabb a megszokottnál, ne fázzon a kezünk a lakásban.  Vegyünk fel meleg ruhákat, ha kimegyünk, a kesztyű is fontos, mert a kéz nagyon lassan melegszik fel, ha kihűl. A sapka azért is fontos, mert az ember a test hőjének 30%-át képes elveszíteni, ha nem védi hidegben a fejét, mert a fejünkön nagyon sok ér található, és a hajhagymáink sem fáznak meg, és nem hullik ki idő előtt a hajunk.

fakad_9A  lávaköves masszázs kifejezetten ajánlott, hogy felmelegedjen a testünk. Vegyünk hetente forró illatos fürdőt. Együnk forró leveseket, és csípős ételeket. Igyunk teát (pl. fahéjas tea). Használjunk csípős fűszereket (cayenne bors, gyömbér, fahéj, chilli). Olvassunk lélekmelegítő történeteket. Találkozzunk a barátainkkal, mert ha jó társaságban vagyunk, ahol pozitív megerősítéseket kapunk, és jól érezzük magunkat, az is felmelegíti a lelkünk. Napozzunk, vagy csak üljünk ki a nyitott ablakhoz, hogy melegítsen minket a gyógyító, melengető napsugár. Amikor filmet nézünk, bújjunk össze a férjünkkel, ha mesét olvasunk, ültessük ölünkbe a kisgyerekünket.

Ha testünk felmelegszik,  lelkünk felszabadul.

A csecsemő és a kisgyerek a szerelem állapotában van. Vérében még benne van a boldogság hormon (oxitocin). Amikor megcsiklandozzuk, úgy nevet, mint aki extázist él át. Amikor a gyerek nevetgél, szaladgál, ugrál a fűben, akkor a szexuális felfokozottság állapotában van. Ez a szülőt zavarja, mert nem tudja kezelni a gyereke boldogságát, és leállítja gyereke jókedvét. Rászól, hogy hűtsd le magad! Amikor a gyerekre csak úgy rájön a nevetés, az is a szerelem érzésétől van. Mi is elvégezhetünk egy gyakorlatot, hogy közelebb kerüljünk gyermeki énünkhöz. Tavasszal hemperegjünk a friss fűben, mint egy boldog kiscsikó, a legjobb, ha a párod is veled hempereg, ez egy kellemes közös élmény, ahol elevenítitek a gyermekkori boldog játszadozást. Érezd, hogy csordultig vagy szeretettel, szerelmes vagy a világba. Ilyenkor minden érzékszerved nyitva van, és így szabadon áramolhat a szeretet.

fakad_910Tantrikus egységnek azt nevezzük, mikor a csakráink teljesen ki vannak tárva, így a teljes odaadás állapotába tudunk kerülni. Ilyenkor az energiáink szabadon áramolnak.
Tantrikus élmény az is, amikor elmélyedünk a szerelmünk szemében áhítatos csöndben, vagy amikor megöleljük, és azt érezzük, hogy a szívünk, lelkünk összekapcsolódik, ilyenkor nem létezik semmi más csak mi, ez a csodás egység. Isten és istennő tánca ez, mikor repked a lelkünk a szerelem érzésétől. Minden pólusod tisztán reagál a másikra és a környezetre.

A régi érzelmi sebek nem engedik a megnyílást a másik felé, mert félünk, hogy újra megbántanak. Ahol probléma van, arra rá kell nézni, és meg kell gyógyítani magamban, és a kapcsolatomban is.
Egészséges akkor vagy, amikor az energia szabadon áramlik mindenhol a testedben, a csakrákban nincsenek blokkok. A párkapcsolatodat úgy tudod meggyógyítani, ha a teljes figyelmed a párodnak szenteled, ha megnyílsz felé, figyelsz rá, szereted, törődsz vele. Így inspiráljuk, hogy azzá váljon, aki a lelke mélyében él. A szeretet légkörével megteremtem, hogy a saját ritmusában változzon azzá, aki legbelül van. Csöndben figyelj rá, hogy mire van szüksége, és azt add meg neki, hogy fejlődhessen. De először saját magunk legyünk csöndben figyeljük meg magunk, hogy nekünk mire van szükségünk. Mert ha magunknak megadjuk, amire vágyunk, akkor harmonikusak leszünk, és a tiszta szeretetet adó állapotba kerülünk. Így már képesek vagyunk a párunkra figyelni és megadni neki, amire vágyik.
Meggyógyítod magad, majd a világot. „Ne jó légy, hanem jól légy!” Mert akkor tudunk a szeretet (szerelem) állapotában kiteljesedni. Emelkedjünk szerelembe! Mindenki úgy mondja ezt, hogy szerelembe estem, pedig az igazi szerelem szárnyakat ad! Ragyogjunk, hogy a világ is ragyogjon!

„ Mindannyian félszárnyú angyalok vagyunk, repülni csak úgy tudunk, ha a másikat átöleljük!”

Forrás: Cs.Szabó Virág Női önismereti mesekör c. tanfolyama