imjcus8uA növények nem csupán a lakásunk díszei, szépségükön és kellemes illatukon kívül ugyanis bizonyítottan légfrissítő hatásúak, kiszűrik a káros anyagokat, és ezáltal kedvező hatással vannak testünkre, lelkünkre és szellemünkre.
A növények nemcsak a légzéshez nélkülözhetetlen oxigént biztosítják számunkra, hanem táplálkozásunk alapjait is. Nélkülük nem lenne élet a Földön, az emberek és az állatok megfulladnának és éhen halnának!
Csak a jelenlétük és az a képességük, hogy a mérgező szén-dioxidból a napfény és a víz segítségével energiát-szénhidrátot állítanak elő, és mellékesen még oxigént is termelnek, teszik lehetővé számunkra, hogy egyáltalán létezzünk!

imagesNéhány növény, amelyik igen hatásosan bontja le a következő káros anyagokat:
– formaldehid: szobapáfrány, cserjés margitvirág, dracéna, hegyipálma, csüngőágú fikusz, erdei borostyán, vitorlavirág, sugárarália, buzogányvirág.
– xitol, tulol: buzogányvirág, szobapáfrány, flamingóvirág, csüngőágú fikusz.
– ammónia: flamingóvirág, cserjés margitvirág, nyílgyökér, csüngőágú fikusz, dracéna, azálea.

Legjobb, ha a fikuszt az irodában a másoló vagy a nyomtató mellé állítjuk, mert sietteti a formaldehid lebontását.

Metsz+ęs-113851_4_bigA nyolc leghatásosabb energiát adó növény:
– Bambusa vulgaris, bambusz: csodálatos energiával rendelkezik, mely az emberre és az állatokra is hat, növeli a kreativitásunkat és fogékonyságunkat.
– Chlorophytum comosum, zöldike: megköti a lakás levegőjében előforduló méreganyagokat, negatív energiát pozitívvá alakítja, kitűnő energiaforrás.
– Hedera helix, borostyán: kifejezetten pozitív hatása van, segít kitalálni a legbonyolultabb helyzetből.
– Oncidium papilo, közönséges lepkekosbor: nők körében kedvelt, erősíti az önbizalmunkat, segít érvényesülni, nyitottabbá tesz minket.
– Citrus, citrom- narancsfa: minden szobát örömmel, jó hangulattal, életkedvvel tölt meg.
– dracaena, sárkányfa: szinte ontja magából az energiát, a káros anyagokat lebontja.
– Nephrolepis, szobapáfrány: különösen azoknak lehet hasznos társuk, akik szellemi munkát végeznek, vagy csapatban dolgoznak.
– Rosa chinensis, kínai rózsa: kitárja a szívünket, az összes növény közül neki a legkönnyedebbek és a legmagasabbak a rezgései, persze csak amikor virágzik, az alkotótevékenység, az állatok és az emberek szeretetére ösztönöz.

fákMinden kivágott fa helyett három újat kellene ültetni!

Minden, eddig gyomnövénynek tartott növényt új megvilágításba helyezve kellene vizsgálni, talán ezek lesznek a holnap gyógyszerei!

Forrás:  Eva-Katharina Hoffmann:  Energiát adó szobanövények