Egyszer egy híres alkimistának az volt az álma, hogy pillangóvá változott és repült a réten, táncolt a levegőben. Elgondolkodott ezen, majd a következő  álmában egy pillangó volt, aki azt álmodta, hogy emberré változott.

254832_galeria_ujszulottA pillangó maga az átalakulási folyamat szimbóluma. Amikor egy Thetán úgy dönt, hogy meg akarja tapasztalni önmagát emberként, akkor leszülettet magából egy lélekszikrát. Ez a kis szikra elindul a létezés egy nagyon magas fokáról és útja során egyre sűrűbb és sűrűbb világokon és létsíkokon átjutva megjelenik egy pocaklakó formájában. 9 hónapig édesanyja pocijában cseperedik és táplálkozik, majd mint egy nagyon várt csoda megszületik. Emberré válása útján rengeteg pozitív és negatív tapasztalattal gazdagodik, s egyben ő is rengeteg ilyen-olyan élménnyel gazdagítja a környezetét. Végül felnőtté válása küszöbén eldönti, hogy a saját sors útját akarja járni vagy sem, fejlődéses életet akar élni vagy sem, fel akarja szabadítani önmagát vagy sem. Igazából, ezt hívják szabad akaratnak.

A pillangó az életét hernyó formájában kezdi meg, és egészen a bebábozódása pillanatáig az ideje nagy részét táplálkozással tölti füvön és leveleken csúszva-mászva, belebonyolódva különböző természeti akadályokba. Majd bebábozódik, és nem vesz magához egy falatot sem, csak várja csöndben és türelemmel, hogy befejeződjön az átalakulása, feltámadhasson tetszhalott álmából és végre megünnepelhesse hatalmas szárnycsapásokkal a szabadságát és az újjászületését. Innentől már nem léteznek gátak és korlátok az életében, hiszen a saját szabad akaratából eldöntheti, hogy élete elkövetkezendő időszakát hol és miképpen töltse el.

pillango_babA pillangó úgy vált a szabadság szimbólumává, hogy levedlette régi, elhasznált és megmerevedett páncélját. Tudom, óriási áldozatot követel minden egyes alkalommal levedleni magunkról 1-1 megmerevedett és idejét múlt páncélt, álarcot, ragaszkodást a múlthoz vagy valami hasonlót, de ha már egyszer megtetted, akkor onnantól tudni fogod, hogy ez volt életed legnagyobb ajándéka, áldása. Az ókori bölcsek szerint így válik az áldozat áldássá…

A pillangó így vált az emberi lélek fejlődésének és átváltozásának is az egyik jelképévé, hiszen képes többször is átalakulni és újjászületni egy élet leforgása alatt. Az embert a Teremtő szintén megajándékozta ugyan ezzel a tulajdonsággal. Minden egyes alkalommal, amikor a szívünkben, itt belül megértünk valamit, az felér egy kisebb megvilágosodással, és attól a pillanattól kezdve automatikusan másképp látjuk az életünket, a családtagjainkat és az egész világot. Más érzéseink és más gondolataink lesznek. Olyan, mintha fellebbenne a szemünk elől Ízisz egyik fátyla, mert hirtelen kitisztul a kép. Ma már tudom, az élet legnagyszerűbb ajándéka a fejlődés lehetősége.

Tiszta szívemből azt kívánom, hogy egyszer mindenki élje át ezt a katartikus élményt!