nő_1„A nő kerek, mint a Föld, mert annyi mindent kell tartania.”

Ez az idézet is azt bizonyítja, hogy a nő akkor szép, ha jó kerek a csípője, feneke melle, tehát ne szégyelljük, hogy gömbölyűek vagyunk itt ott, ne akarjunk csitrisen vékonynak lenni. Legyünk rá büszkék hogy érett nők vagyunk és szép formás alakunk van. Egy nőt nem akkor látnak szépnek, ha tökéletes az alakja, hanem ha elfogadja és szereti magát és belső szépség sugárzik belőle, az ilyen nőre mondják, hogy ragyog, és a férfiak megfordulnak utána, mert árad belőle az életszeretet. Az ilyen nők tudnak is szeretetet adni, mert elégedettek önmagukkal, és harmonikusak.

Ha a nőiességemet nem tudom megélni, akkor gondjaim lesznek az életben a párkapcsolatommal, a szexualitásommal a személyes kapcsolataim nem úgy alakulnak majd, ahogy szeretném, és ezekből az következik, hogy nem leszek boldog. Ezzel a cikkel segíteni szeretnék, hogy jobban meg tudjuk élni a nőiességünket, kivirágozzunk és sugározzon rólunk, hogy boldoggá tesz minket az, hogy nőnek születtünk. Hisz a nő életfeladata, amiért ide a földre leszületett, az, hogy sugárzó kedves, szeretetteli NŐ legyen és boldoggá tegye ezzel a körülötte élőket.

Ősi törzseknél, ha valaki megbetegszik és elmegy a sámánhoz, akkor ő először megkérdezi, hogy voltál- e mostanában csöndben? Mikor táncoltál utoljára? És olvastál-e mostanában, vagy mondtál-e mesét. Mert ezeknek mind lélekgyógyító hatása van, és minden betegség valamilyen lelki diszharmóniára vezethető vissza.

nő_2Ha minden nap egy kicsit csöndben vagyunk, és ilyenkor csak magunkra figyelünk, elmélyedünk magunkban, akkor megérezzük mire vágyunk igazán, mire van szüksége a testünknek, lelkünknek, hogy jól érezzük magunk. Így meg tudjunk adni magunknak, ami fontos a boldogsághoz. A saját magunkkal töltött idő, minden gondot megold. Ezt mások úgy mondják: az idő mindent megold. De ez így nem teljesen igaz, csak ha azalatt az idő alatt magadba mélyedsz csöndben, és átgondolod, mit kell tenned, hogy boldog legyél.

nő_3Minden héten táncoljunk egy kicsit, mert a tánc az önkifejezés eszköze. A latinos csípőmozgatós táncok beindítják a nőiességet. Nézzünk videón indiai táncot, és utánozhatjuk is a mozdulataikat, mert ott még él az ősi nőies mozgás, ott minden kézmozdulatnak jelentése van. Nagyon szépen mozgatják az indiai táncosnők a kezüket, játékosan táncol a kezük is.

A nőiesség kifejezésére és előhozására minden latinos tánc jó (salsa, rumba, zumba, hastánc, szabadtánc) mert ott azt is megtanítják, hogy hogyan legyünk büszkék arra, hogy nők vagyunk. Megtanítják, hogyan mozogjunk, mosolyogjunk, nézzünk csábítóan, nőiesen, hogyan tartsuk magunkat, amiből sugározni fog a női büszkeség, az hogy boldog vagy, hogy nőnek születtél. És még egy fontos dolgot megtanítanak, azt hogy engedjük át a vezetést a férfinak, mert az az ő feladata, a nők csak az emancipációval vették fel ezt a szerepet, de nem tartozik a belső lényükhöz (és sok nő nem is érzi jól magát ebben a rákényszerített vezető szerepben, a nő legyen gyengéd nőies és hagyja, hogy vezessék, irányítsák az életben). A tánc felszabadít.  Boldog ellazult állapotba hoz, ahol önfeledten tudunk végre önmagunk lenni. A tánc kihozza belőlünk a kedves finom vidám nőiességet. A szabad tánc is nagyon jó a lélek felszabadítására, mert ott nincsenek kötött lépések, ott úgy táncolunk, ahogy az érzelmeink sugallják. Nagyon jó feszültség oldó és az érzelmi blokkokat is oldja.

nő_4Régen nem véletlenül táncoltak annyit az emberek. Bálokat tartottak és ott táncoltak, a faluban a néptánc volt az elterjedt, a bennszülött törzseknél meg a tűz körül táncoltak, csak mi ezek fontosságát már elfelejtettük a mai rohanó világban, nincs erre időnk, és így a lelkünk nem tud felszabadulni.

Mesét is ajánlott minden héten olvasni, hallgatni vagy nézni. Mert a mese gyógyítja a lelket, és a mese által megváltozik az életünk, azáltal hogy a tudatalattink megérti a meseszimbólumok rejtett üzenetét és aszerint kezd el működni. Főleg a népmesékben vannak olyan szimbolikus történetek, amik jó hatással vannak az életünkre.

nő_5A mese elrepít egy fantáziavilágba, ahol minden megtörténhet, ezáltal tágítja a tudatot, és növeli a hitet is, mert a mese végére minden rendbe jön, mindenki boldog lesz. Amíg olvasol, addig a lelked feltöltődik élményekkel, kipiheni a hétköznapok problémáit, regenerálódik. Ez az állapot hasonlít, ahhoz mikor álmodsz. A mesét átéled, beléd szívódik, a tudatalattid részévévé válik, és átformálja azt jó irányba, ezáltal tanulsz a belőlük és gyógyulsz is általuk. Átalakítja a viselkedésed. Ha gyakran olvasol meséket, akkor varázslat történik veled is, nemcsak a mesehősökkel, csodákat veszel észre, amik veled történnek, életed átalakul. Ha megfigyeled egyszer, akkor észreveszed, hogy a gyerekkori kedvenc mesédbe benne van az életed és a sorsfeladatod. Ha a nőiességed szeretnéd javítani, akkor olyan meséket olvass ahol lány a főszereplő (pl. Békakirály, Szépség és a szörny, Hamupipőke). A mesében minden szereplő egy-egy éned testesíti meg. A világban is így van ez, mert az ismerőseink a tükrök, a bennünk lévő dolgokat mutatják nekünk.

nőiességA Nőiességhez hozzátartozik, hogy légy összhangban a testeddel, fogadd el és szeresd, gondolj rá pozitívan és kényeztesd, például simogass a bőrödbe finom illatú krémet (az ájurvédikus gyógyászat azt vallja, hogy a szaglásunk is felelős a hangulatunkért). Ha valamit jól végeztél el, akkor dicsérd meg magad, ilyenkor a válladat végig is simíthatod a tükör előtt, fontos hogy lásd magad, mert a lélek a szemen keresztül van összeköttetésben veled. Sokkal erősebb programozó hatást érhetsz el  úgy, ha tükör előtt a saját szemedbe nézve mondod, hogy szép vagyok, szeretem az arcom, mert olyan puha a bőre. Ilyenkor végig is simíthatjuk az arcunkat, ezzel sokkal nagyobb hatást érünk el, mintha csak mondanánk, mert a metakommunikáció, a testbeszéd sokkal erősebb hatást fejt ki a tudatalattinkra. Dicsérjük azt a testrészünk, amit szeretünk pl. kecses a bokám, szép ívű a csípőm. És észrevesszük, hogy napról napra egyre nagyobb lesz az önbizalmunk, és egyre jobban fogjuk szeretni magunk. A tükör egy jó visszajelzés nekünk, hogy épp hol tartunk a nőiessé válás folyamatában, mennyire nézünk ki nőiesen. Gondoljunk arra, hogy attól vagyunk szépek, hogy egyediek vagyunk. Érezd jól magad a bőrödben! Ha nem vagy harmóniában a testeddel, akkor jönnek a női betegségek (felfázás, gomba, fertőzések) Sportolj valamit, ha nem vagy megelégedve teljesen magaddal, ezzel nem csak a tested lesz szebb, hanem az önbizalmad is erősíted. Elkezded magad tisztelni, mert büszke leszel magadra, hogy ezt is meg tudtad tenni magadért. Ha szeretnénk fogyni, akkor figyelembe vehetjük, hogy milyen holdállás van, mert fogyó holdnál könnyebben leadjuk a kilókat.

nő_8A magyar nyelv nagyon kifejező : egész-ség, vagyis ha a test és a lélek egy egészet alkot, akkor van harmónia.
Azzal is kényeztethetjük a testünket, hogy elmegyünk egy kényeztető masszázsra, vagy gyógyvizes fürdőbe, finom ízletes ételeket eszünk, így sokkal jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben

Minták alapján tanulunk kiskorunktól fogva. Ha az anyukánk nem volt elég nőies, akkor most felnőttként, úgy is gyógyulhatunk, hogy keresünk az életünkben egy olyan példaképet, akit nőiesnek tartunk (ő lehet egy szomszéd egy barátnő, tanárnő, nagymama), és kiteszünk a képét az asztalunkra és szeretettel gondolunk rá és át is vehetjük azokat a jellemvonásait, ami nekünk tetszik és szeretnénk, ha bennünk is meglenne. Próbáljunk néha úgy viselkedni, beszélni, mint ők, mert akit szeretünk és felnézünk rá, annak a szokásait, gesztusait észrevétlenül is átvesszük, így nőiesedhetünk őáltaluk.

nő_10Fontos hogy büszke nőként éljünk. Merjünk nőiesek lenni. Ha sétálunk az utcán, legyünk arra büszkék, hogy milyen szép nőies nők vagyunk. A nőies szép, színes, vidám ruhák is erősítik a nőiességet. Öltözködjünk csinosan, vegyünk fel ékszert, szórjunk magunkra illatos parfümöt (ez a mi hangulatunkra is kellemes hatással lesz), kicsit ringassuk a csípőnk járás közben és mosolyogjunk, sugározzon rólunk a nőies báj. Szolidan sminkeljük magunk, lakkozzuk a körmünk, főleg meleg lágy nőies színeket használjunk, készíts magunknak frizurát, mire készen leszünk, addigra lélekben is átalakulunk nővé és nőiesen fogunk viselkedni, finomabbak lesznek a kézmozdulataink, ha például ki van lakkozva a körmünk, mert mi is sokkal nőiesebbnek látjuk magunk és úgy kezdünk el viselkedni, ahogy kinézünk, vagyis nőiesen. Fontos hogy sminkelés közben időt fordítunk magunkra, megadjuk magunknak, ami jár, ne csak mindig másokkal (gyerek, férj) foglalkozzunk. Észrevesszük majd, hogy mindenki megcsodálja sugárzó nőiességünket. Tisztelni fognak, és szeretnének majd a közelünkben lenni, és ettől még jobban kivirágzunk, hogy másoknak is feltűnik, hogy milyen nőiesek vagyunk, ezáltal nő az önbizalmunk.
A nevetés kacagás is nagyon nőiessé tesz, mert egy nő akkor szép igazán, ha ragyog az arca és csillog a szeme, mert vidám. Nézzünk sok kedves humoros filmet és olvassunk nevettető történeteket, mert a nevetés, a kuncogás és a gurgulázva nevetés, amit nem tudsz abbahagyni gyógyítólag hat testre, lélekre egyaránt.

Forrás: Cs.Szabó Virág Női Önismereti mesekör c. tanfolyama

folyt.köv.