Álljon most itt néhány érdekesség da Vinciről, amit a hivatalos életrajzírók elfelejtettek megemlíteni…

Leonardo az alkíleonardomia, azaz az anyagátváltoztatás mestere volt. Hitt a reinkarnációban és ismerte az előző életeit. Ismerte a múlt tudását, s ezt ránk hagyta. Sajnos, jegyzeteinek csak az egy harmada maradt meg, mert már akkor is tiltották és üldözték az igazi tudást, így ismereteit és az információkat belekódolta a képeibe. A képeire mindig az aktuális csillagállásokat festette. Képeinek mindig van másod üzenete is az emberiség számára.
Feltárta a makro- és mikrokozmosz eredetét és azt, hogy a világegyetem hatásai miként képződnek le ránk, illetve milyen hatással van az emberre. Hitt az ősanyagban, a logoszban. Rengeteg tanulmányt végzett a mitológiától a csillagászaton át a természet erőinek a megfigyeléséig. Például megfigyelte, hogyan repülnek a madarak és megtervezte, majd legyártotta a repüléshez szükséges eszközt. Éjszakánként halottakat boncolt tanítványaival, míg nappal az emberi test frissítésével és erősítésével kísérletezett. Rájött, mi a hosszú élet titka, s képes volt arany és ezüst elixírt készíteni, amit már az ősi időkben is csak a legfelsőbb beavatottak fogyaszthattak.

leonardo
Szerinte a lélek megromlik, ha nem táplálják és ennek következményeként a test is megbetegszik. Tudta, melyik szerv melyik bolygóhoz kötődik, s a betegségeket melyik bolygó szellemével lehet gyógyítani és melyik bolygóhoz milyen lelki betegség tartozik és azt, hogyan lehet kozmológiai áramlással visszaállítani a beteg szervbe az energia áramlását.  Tervrajzokat készített az emberi elme működéséről és felfedte titkait. Képes volt elkészíteni az emberi szívbillentyűzetet üvegből. Szerinte a szív és más bizonyos fontos szervek (azaz a fenti lények), és a vér (a szent anyag) nélkül az emberi test csak egy húsdarab.
Ő már akkor nem értett egyet a gyógyszerszedéssel. Szerinte a bolygók befolyásolják az érzékszerveket, s azt az agy befogadja. Az egyik fennmaradt jegyzetéből tudjuk: tegyünk energiát a vízbe, ezt hevítsük föl a vér hőmérsékletére, s így azt a test elfogadja. Ezt a későbbiekben Rudolf Steiner kiegészítette azzal, hogy a megfelelő napon a megfelelő ételt 30 és 40 Celsius fok között lehet elfogyasztani.

leonardoItt a földi síkon minden a dualitásnak van alárendelve. Tisztában volt az aranymetszés tanával és létrehozta az arány geometriát. Boncolásainak egyik eredményeképp rájött arra, hogy az agy és a sperma sejtjei egyenlő távolságra vannak a szívtől. Például az emberre tervezte a házat, ha az illető körteformájú volt, akkor a ház felül szélesebb volt, mint alul és fordítva.
Képes volt hatást gyakorolni az érzékekre furulyával, dudával és orgonával. Alkotott egy programozható dobot a hanggyógyításhoz. Harmónia elmélete szerint minden egyes hanghoz tartozik egy geometriai forma, egy szín, egy rezgésfrekvencia. Hangterápiát használt fertőző betegségekre, amit az oktáv arányai szerint osztott fel.
Szerinte a vörös szín a fantáziát, a kék a józan észt és az asztrálutazást, a zöldes szín az ismerettartományt befolyásolja. Ma azért látjuk olyan jó minőségben a tévéműsorokat, mert a kamera külön-külön rögzíti a pirosat, a kéket és a zöldet. Ebből a 3 alapszínből áll a mi valóságunk és ebből keverjük ki a többi több millió színt.

Több dolgon is elgondolkodtam a cikk írása közben:

Leonardo ismerte az örök élet titkát, de saját maga miért nem használta?
Vajon nem akart a sötét középkorban élni?
Akkor most ki találta fel a tévét és a Haarp rendszert?
Most hány igazi feltalálónk van és hányan csak tovább fejlesztették a régi tudást és bezsebelték a feltalálói díjat?
És akkor még nem beszéltünk az egyiptomi Abydosi templomról, ahol több ezer éve nézegetjük a falra vésett helikoptereket és tengeralattjárókat!

Ezek szerint tényleg igaz az, hogy a tudást nem kívül, hanem belül kell keresnünk? Ezek szerint nekem is csak akarnom és tennem kell a fejlődésemért, és ugyanúgy vissza fogok tudni emlékezni az előző életeimre?