Csak egy nagyon rövid felismerésre szeretnék rámutatni, utána hagyok mindenkit a saját gondolatában merülni és hagyok mindenkit, hogy rádöbbenjen: mindnyájan át vagyunk verve, de rendesen!!!

agyfélMi, a nagy többség, csak „félemberek” vagyunk. A háttérhatalom ugyanis tudatosan elvett tőlünk valamit, és úgy alakítja az életünket, hogy mi is elvegyük a gyermekeinktől. Ez pedig a jobb agyféltekés gondolkodás.

6 évesen olyan iskolába kényszerít bennünket, ahol csak a teljesítmény a fontos. Korlátok közé szorítanak bennünket, és mi nagyon befogadóak vagyunk ebben a korban és ezeket korlátokat elfogadjuk. “Csak akkor lesz belőled valaki, ha tanulsz!”- hangoztatják az „igazságot” de ez szerintem csak féligazság. Kell a tudományok ismerete, de ezekért nagyrészt a bal agyfélteke felel. Nagyon kellene gyakorolnunk a jobb agyféltekés gondolkodást is azért, hogy teljes életet élhessünk és átlépjük a korlátainkat, azért, hogy kreatívak legyünk. Merjük megtervezni a saját életünket és ne mások életét éljük!

fél2Szerintem az alábbiak tartoznak a jobb agyféltekés gondolkodás alapjaihoz: Hűség, Türelem, Őszinteség, Kitartás, Együttérzés, Önfegyelem, Nyugodtság, Bátorság, Alázatosság, Mértékletesség, Jótékonyság, Hit, Békesség.

Ha ezeket is el tudjuk (nem csak a matekot, fizikát, a győztesek által írott történelmet, stb.) sajátítani, akkor tudunk egész emberré  válni!