„Én már mindent megtanultam, ami az élethez szükséges. Nekem nagyon új dolgokat már nem mondhat senki. Még, hogy paraképességek! Levitáció?! Reinkarnáció?! Angyalok?! Ufo-k?! Halálközeli élmények?! Ááá! Az sem normális, aki kitalálta! A Tv-ben is megmondták, hogy képzelődés az egész vagy fantázia, esetleg az agy működészavara felelős az összes hasonló tapasztalatért!”

szkepticizmusHallottad már, esetleg Te is ezt vallod?

Ha az utóbbi, akkor van egy” rossz” hírem! Sorra törnek össze az elavult, megkövesedett, betokozódott elméletek. Rájöttek, hogy lehetséges különféle elemekből egy egészen más elem létrehozása. Hihetetlen? Olvass utána!
De, hogy egy egyszerűbb példával éljek: ott volt a lapos Föld verziója. Később elfogadott, sőt kizárólagos elmélet az volt, hogy a Nap kering a Földünk körül. Gondolj bele! Milyen bőszen, „tudásuktól” felfuvalkodva védték az igazukat az elmélet kitalálói és tanítványaik! Aki mást vallott, esetleg ennek hangot is adott, azt esetenként önkényesen diszkvalifikálták aktuális inkarnációjából (nyilvánosan kivégezték).
szekpticizmus

Ezt a módszert a jelenben is előszeretettel és módszeresen alkalmazzák. Csak már egy kicsit cizelláltabb módszerekkel likvidálják a nem kívánatos egyedeket, akik bizony beleköpnek a háttérhatalom bűntől és összeesküvésektől fortyogó levesébe. Diszkréten, már nem a nagyközönség előtt teszik ezt cirkuszt biztosítva nekik és elrettentő példát. Ez a bizonyos háttérhatalom lassan belátja, hogy valami információt bizony csöpögtetni kell a pórnépnek az eltitkolt igazságokról és technikai fejlesztésekről, mert az irányítás elkezdett kicsúszni az elképzeléseik szerint sziklaszilárd, de a valóságban egyre gyengülő szorításukból. Vagy talán a háttérhatalom is kamu? Ebben az esetben azt javaslom, informálódj! Anélkül, hogy megvizsgálnád a dolgokat objektíven és csak úgy, előítéleteiddel és meggyőződéseiddel kézen fogva, laza mozdulattal besöpörnéd a szőnyeg alá, védve a megszokott és már megismert világképedet, ne hozz elhamarkodott döntéseket! Nem túl intelligens megoldás.
„Na, ezzel aztán nem etetnek meg! Tudom, hogy azok ott fent csak kondenzcsíkok!” A pilóták meg csak véletlenül vagy csak a móka kedvéért rajzolnak gyakran sakktáblát az égre felettünk, órákig megmaradó, válogatott finomságokból álló krétával… Ismét az a javaslatom, gondold át!

Most nézzük, mi lehet az oka a tényleges agyban történő üzemzavarnak, és  hogy a tamáskodás hátterében milyen összefüggésekre akadhatunk.
Úgy érzed, mindent tudsz. Már nem érnek meglepetések. Kezded magától értetődőnek venni a dolgokat. Észrevetted, minél nagyobb a tudásod, annál jobban elkerül az élet? Beszűkült az elméd, csak a kényszeres robotolás létezik. Nem vagy nyitott: engem meg lehet győzni….csak nem hagyom! A gyereket minden érdekli, kíváncsi a világra, éppen ezért kérdezget folyamatosan. Nem érzed, hogy elvesztetted ezt a kíváncsiságot? Mi akadályozhat meg ebben? Vannak félelmeid? Egészen kis félelmekre célzok. Olyanokra, amelyek melyek megakadályoznak túllépni az általad ismert dolgokon, amik biztonságot adnak számodra. Ez ismert, megszokott világképed biztonságérzetét. Ebben a látszatvilágodban tudod kezelni a felmerülő problémákat, kézben tarthatod a dolgokat. Ez az ismert világ megszokott kényelme. Ne elégedj meg középszerű, átlagos életeddel, engedd meg, hogy az új, az ismeretlen belépjen, mert bár kockázatos, de elmondhatod, hogy elkezdtél élni!

szkepticizmusSzkeptikusok! Egy múló korszak fellegvárában őrzitek a tudás illúziójának hanyatló bástyáit!
Nem akarlak meggyőzni, csak gondolatokat ébreszteni, abban bízva, hogy egyszer megengeded magadnak, hogy nyitottan állj egy-egy kérdéshez és ne utasítsd el mereven, információk hiányában. Talán ismerős: „A tudatlanság legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit”. Persze, akinek nem inge …
Temesd el most magadban a szkeptikus énedet, mondj búcsút neki és köszönd meg eddigi létét. Mert már nincs szükséged rá! Adj helyet az újnak és hidd el, megkönnyebbülsz. Engedd el az illúzióidat és hirtelen kitágul a világ. Ne ragaszkodj boldogtalan énedhez csak azért, mert azt ismered. A Világ annyi, amennyit megismersz belőle. Amit látsz, csupán a jéghegy csúcsán ülő kis hangya legnemesebb szervén, a kunkori szőrszálnak a hegye. Temessük el együtt és a felfedezés öröme átírja benned a kódokat. Búcsúzzunk hát: Szkepticizmus! Köszönjük eddigi munkádat bennünk!
Mégis jobb lesz nélküled!

Ámen!