Gondolkodtatok már azon, mi tesz egyes emberekből szörnyeteget, mi sarkallja őket önpusztító életmódra, mi hirtelen haragjuknak oka? Miért nem tudnak uralkodni érzelmeiken? Nem kell messzire mennie senkinek, saját környezetünkben is eléggé általános lehet az agresszió, a depressziós, önpusztító családtag, ismerős. De akár magunkon is időről-időre észrevehetjük a hasonló viselkedésformákat, tüneteket.
van
Bizonyos szituációk az életben megnyomnak bennünk egy gombot és automatikusan beindulnak bizonyos reakciók.    Hol van ez a kapcsoló? Hol indul be a megszokott lemez? És a legfontosabb kérdés: Ki a lemezlovas, a ceremóniamester, aki játszik rajtuk?

Van egy részünk, ami hozzánk tartozik, de mégis fizikai testünkön kívül helyezkedik el és keserítheti meg akár a mindennapjainkat is. Először, biztos vagyok benne, hogy az egóra gondoltál és részben igazad is van. Akiről szó van, az az egó része de mégis különálló entitás.  Ő a fájdalomtest.    Azért írtam, hogy Ő, mert már szinte külön tudattal rendelkező létezőnek is tekinthető.  Mi adtunk neki életet, de leginkább tudatlanságunk. Szinte velünk született. Auránk két rétege határán található,ez a kettő pedig  az asztrál és a mentáltest.  Nagysága személyenként változik, a megélt lelki fájdalmak erőssége és mennyisége (gyakorisága) alapján. Aktivitásáról is ugyanez mondható el.

Van aki, élete szinte minden percét kis ördöge, rabszolga hajcsárja, vagy diktátora hatása vanalatt éli. Ez szélsőséges, de nem túl ritka eset. Az általános az, hogy bizonyos élethelyzetek ébresztik fel és nyitnak neki ajtót. Egyszerű a képlet és rengeteg példát lehet felhozni rá.  Valamikor a múltban, gyermekkorodban csúfoltak, és gúnyolódtak valamely fizikai tulajdonságod miatt és ez Neked természetesen nagyon rosszul esett.

Szomorú lettél, vagy akár agressziót váltott ki belőled.  A jelenben, a tükörbe nézve ugyan az az érzés kerít hatalmába, mint annak idején és ennek hatására – szinte biztos vagyok benne – saját magad szeretetével és elfogadásával is vannak gondjaid.  Másik példa: agresszió megélése gyermekként a családban.
vanHasonló érzelmek lépnek fel, akár egy hasonló témájú cikk olvasása közben is , mint az események átélése során. Nem beszélve, hogy azt az agressziót és tulajdonságokat örökli annak elszenvedője is. A példákat sorolhatnánk a végtelenségig.

Alapvetően az elfogadás, a megbocsájtás és a tudatosság hiánya okozzák a problémát. Ilyenkor hagyjuk, hogy érzelmeink magukkal sodorjanak.  Ezek a negatív érzelmek felgyülemlenek az aura említett két rétege határán. Azért ott, mert az asztráltestünkben az érzelmek laknak, a mentális energiatestünk pedig a gondolatok világa. Ez a két test között zajlik az információ átadás, oda-vissza.  A gondolatok érzelmeket generálnak, az érzelmek pedig gondolatokat hoznak létre. Ők nagyon jó ellabdázgatnak egymással.   Minél több negatív hatás által létrejött energia gyűlik itt össze, annál nagyobb hatást gyakorolhat Rád és a környezetedre és annál nagyobb tudatlanságba taszíthat Téged.

Neki nem érdeke, hogy jól érezd magad. Ételt követel magának. Táplálékai azok az energiák, amiből felépítettük. Haragra, agresszióra, depresszióra, szomorúságra, gyűlöletre, szenvedésre van szüksége fennmaradásához. Amit nem szeret, az a tudatosság. Lehet, hogy unjuk már ezt a szót, de ez a legjobb kifejezés rá. A lelki fájdalom mértéke az adott helyzettel vagy személlyel szembeni ellenállás mértékével arányos.
van
Azonosítjuk magunkat a gondolkodóval, az elménkkel és a fizikai testünkkel. Ez okozza a zavart és ezért tudjuk táplálni „kedves lakótársunkat”. Amint elhiszed, hogy nem a tested vagy, tehát nem egy test vagy, hanem a lélek, a tudatosság, akinek pillanatnyilag van egy teste, elfogadod fájdalomtested létezését, megérted működésének okait és folyamatait, nyerő pozícióba kerülsz. Kulcs még a megbocsájtás. Bocsáss meg mindenkinek, aki rosszat mondott Rólad vagy Neked. Vagy Rosszat tett veled szemben. De első sorban magadnak bocsáss meg.  Nem könnyű, de koránt sem lehetetlen. Ezután már nem kell belemenned fájdalomtested játékaiba, mert már ismered, és nem engeded, hogy energiát raboljon Tőled. Nem tud már beteggé tenni.

Megsúgok egy titkot: Az esetek többségében megválaszthatod érzelmeidet és azt, hogy hogyan reagálsz.  Eldöntheted: most nem bántódok meg, most nem leszek ideges, nem hagyom, hogy felmenjen a pumpa,nem hagyom, hogy hatásba tegyenek. Barátságosan szólok a nekem nem szimpatikus emberhez.

vanFigyelmeddel elkaphatod működésbe lépésének pillanatát, mikor elkezdi, vagy elkezdené magánszámát. Léteznek módszerek, melyekkel felgyorsítható a folyamat. Vannak olyan szakemberek, akik tudnak segíteni Neked ebben. Egyikük Horváth Zoltán auralátó, aki szívesen segít hosszú évek alatt telepakolt lelki szemetesládánk kiürítésében, egyedülálló módszerével.

A fájdalomtest meg-, és  felismerése hatalmat ad számunkra, ahhoz ,hogy ne tápláljuk tovább.  Kezdődhet a gyakorlás és a játék. Igen, a legjobb, ha játéknak fogod fel. Ne csinálj belőle ellenséget. Értsd meg és fogadd el . Így önszántából visszaadja az elrabolt energiát, majd fokozatosan visszahúzódik életedből. Ezután, újult erővel, az általad teremtett élősködőd nélkül, hatalmas súlyoktól megszabadulva ,újra és most még hangsúlyosabban kap teret benned a boldogság, a szeretet, az elégedettség, az elfogadás, az egészség, a harmónia…   A felsorolás folytatását , kiegészítését innentől Rád bízom,és ezúton kívánok Neked sok sikert és hasonló érzelmekben,érzésekben bővelkedő, tudatos felismerésekben gazdag  Boldog Új Évet!

van