földiRégi legendák és mítoszok szerint a csillagok birodalmában is létezett egy Atlantisz, melynek pontos mása volt az Atlanti-óceán közepén elhelyezkedő kontinens, melynek neve Atlantisz volt. Annak idején a kontinensek nem így helyezkedtek el bolygónkon. Atlantisz egyike volt az akkori 12 lakott szigetnek.
Atlantisz népe olyan magas fejlettségi szinten állt, hogy ismerték saját jövőjüket, tudták mi fog történni népükkel és szigetükkel. Vezetőik kapcsolatban álltak az angyali szféra magas rangú vezetőivel és a félistenekkel. Ők alkották meg többek között az angyali szótárat.

Több oka is van a sziget pusztulásának: fél anyagi testben élő lakói már nem kívánták többé a földi és testi megtapasztalásokat, lelkük már a megnyugvást kereste. A másik kevésbé ismert ok: egy másik faj is szemet vetett a virágzó, hatalmas tudást felhalmozó szigetre.
Atlantisz megsemmisítése egy előre megtervezett égi döntés eredménye. Egy nap és egy éjszaka leforgása alatt pusztult el. A szigetre egész végig tüzeltek űrhajókról, hiszen a tudást teljesen meg kellett semmisíteni, hogy illetéktelenek kezébe ne kerülhessen.
A kitelepítésnek több forgatókönyve volt. A lakosság nagy részét hatalmas szállító űrhajókkal menekítették el, míg mások csillagkapukon keresztül távoztak.

földiÉrdekes, a legendák sehol sem említik, hogy a lakosság merre távozott. Esetleg egy másik bolygóra vagy más dimenziókba? Ugyanakkor vannak legendák, melyek arról szólnak, hogy néhányan visszajöttek közülük a Földre segíteni az emberiségnek. És még nem beszéltünk a visszaszületett, avagy reinkarnálódott atlantiszi lelkekről…
Egy hiteles forrásból tudjuk, hogy a kitelepítést szervező egyik nagy mester családja nem akart felszállni az űrhajóra, hanem lent maradtak Atlantisz szigetén, ahol senki nem élte túl a hatalmas pusztítást. Ez a mester soha többé nem akart leszületni emberi testbe, ám meg fogadta, hogy segít az emberiségnek és nem engedi őket elpusztítani.