templomaBár Egyiptom, ez az egykoron tündöklő civilizáció, mára már csak romjaiban maradt meg, mégis igen mély benyomással bír az odalátogatókra. A templomokban, piramisokban járva az ember szinte a bőrén érzi még mindig azt az erőt, ami áthatja ezeket a szent helyeket. Minden templomnak megvan a sajátos arca és mindegyik más érzetet kelt az emberben, de Egyiptom egész földjét a mai napig áthatja, körüllengi valamiféle misztikum.

Minden ma látogatható templom iskolaként is működött, itt tanultak Egyiptom későbbi papjai. Gyermekkorban kezdték meg tanulmányaikat, és a 21 éves képzésük alatt végiglátogatták a különböző misztériumiskolákat. Ennek a 21 évnek a végállomása volt a denderai templom, Egyiptom egyik legkülönlegesebb temploma, mely egyben a mágia fellegvára is volt. Itt folyt a legmagasabb szintű képzés, ide már csak azok a beavatottak kerültek, akik átmentek a különböző próbákon, akik már átestek képességeik letesztelésén. Tanulmányaik elvégzése és beavatásaik után, főpapi rangot kaptak, közülük kerültek ki a különböző templomok későbbi vezetői.

Maga a templom már nem az eredeti helyén áll; ezt az építményt is bizonyos csillagállásokhoz tájolták, és mivel ezek a csillagképek az idő múlásával vándorolnak az égbolton, többször átépítették a templomot. Hathor istennő tiszteletére emelték, ő volt a szépség, termékenység, anyaság, a vidámság, a részegség és a zene istennője, Hórusz dajkája és felesége, a mágia úrnője.

A templom tele van titkos termekkel és átjárókkal. A falak sűrűn televésve hieroglifekkel, Egyiptom templomai közül itt a legszebbek a vésetek. Ezek a feliratok nemcsak történeteket mesélnek el, hanem tanítások is egyben, melyeket csak azok tudnak elolvasni, akik már rendelkeznek az ún. asztrállátás képességével. Az itt tanulók idejük nagy részét itt töltötték, tanulmányozták a hieroglifeket és csak akkor kerülhettek beljebb a templomban, ha a külső termekben már minden tanítást elolvastak és a bennük rejlő tudást megfelelően el is sajátították. A falakon bolygóállásokról, csillagváltozásokról és különböző korszakok jóslatairól is lehet olvasni.

Maga az épület csillagvizsgálóként is működött. Még a 2000-es évek elején is fel lehetett menni a templom tetejére (valamikor 2004-ben zárták le a feljárót), ahonnan annak idején a papok tanulmányozták a csillagokat és azok mozgását. Itt jegyezték föl azokat a dolgokat, mint napév, korszakok, ciklusok, milyen stációkon, milyen fejlődési szinteken megy végig a Föld bolygó és rajta az emberiség, mikor technikai, mikor lelki a fejlődés, melyik szint  a katasztrófák korszaka, mikor vannak nagy változások a kontinenseken, milyen a különböző népcsoportokra gyakorolt hatásuk… Nagyon precízen, hihetetlen pontossággal kerültek ezek a dolgok feljegyzésre.

Másik, a csillagásztemplomaattal kapcsolatos érdekes vonatkozása a templomnak, a híres denderai zodiákus, mely az egyik Ozírisz kápolna mennyezetén látható. Sajnos nem az eredetit csodálhatjuk meg itt, az a Louvre-ban található.

A zodiákus tulajdonképpen az emberi reinkarnációs folyamat lényegéről szól. Maga a kör egy 25.920 éves korszakot ábrázol és azon belül a 12 állatövi jegy egy-egy 2.160 éves ciklust jelöl. Az emberiség egy napévnyi, vagyis 25.920 évet kap a fejlődésre, ami alatt 2.160 évenként más-más csillagok, bolygó együttállások energiái hatnak rá. Minden ciklus alatt leszületünk, és minden ciklus alatt mást és mást tapasztalunk meg, más és más hatások érnek bennünket. Mire a körforgás véget ér, addigra kellene az emberiségnek egy olyan tudatszintre fejlődnie, amikor is tulajdonképpen megvilágosodik, rájön, hogy miért születik le, hogy része a nagy egésznek, képességei birtokába jut, megoldja és ezáltal feloldja az életeken át felhalmozott karmáit, letisztul. És akkor már kiléphet az inkarnációs körforgásból. Ez a 25.920 éves ciklus zárult le 2012. december 21-én. Hogy az emberiség fejlődésének szempontjából nézve milyen eredménnyel, azt talán nem kell külön ecsetelni…

De mivel minden korszak vége egyúttal egy újnak a kezdete is, a remény tovább él. Ám nem elég hátradőlve csak a reményt táplálni, ideje, hogy ténylegesen tegyünk is  a változásért!