Az új év beköszöntével mindig számot vetünk önmagunkkal, ígéretek fogalmazódnak meg bennünk, mi az, amit elhagynánk az életünkből, mi az, amit újként üdvözölnénk benne.
A teremtésben mindig van lehetőség megújulásra, és a régi megkopott dolgok, érzések levetkőzésére. Gondolkodtunk-e már azon, milyen szép életteret kaptunk a Teremtőtől, milyen sokszínű és változatos a megélések lehetősége ezen a bolygón, mennyi mindent csinálhatunk, mennyi új dolgot hozhatunk létre, a lehetőségek száma szinte végtelen.
Rácsodálkozhatunk a teremtésben rejlő hihetetlen intelligenciára, szeretetre és gondoskodásra. Elég, ha egy szép tiszta nyári éjszakán az égboltra tekintünk, milliárdnyi csillag ragyog az égen, körülötte azzal a sok bolygóval, melyek meghatározott rend és idő szerint róják égi pályájukat. Elgondolkodtunk-e már azon, hogy valaki vagy valami irányíthatja ezeket a dolgokat, hiszen minden, ami meghatározott pályán mozog, nem a véletlennek köszönheti létét.

szív

Mi emberek is meghatározott rendszerben élünk. Ugyan lehetőségünk van életünk folyását a káosz, vagy a rend irányába terelni, de egyáltalán foglalkozunk-e mi ezzel? Tudomásunk van-e arról, hogy életünket összhangban kellene élnünk az Univerzum törvényeivel, hiszen e törvények szerint él minden és mindenki a teremtés látható és számunkra láthatatlan világaiban. Megszületünk, bejárunk egy életpályát, és azután elkerülhetetlen módon eltávozunk ebből a világból egy másikba, de előtte számot vetünk önmagunkkal a szív szaván keresztül. Ugye mindenki ismeri azt a mondást „Megmérettettél és könnyűnek találtattál”? Talán nem mindenki tudja, honnan származik ez az idézet; az egyiptomi Halottas Könyvből. Miután meghalunk ebben a világban, egy olyan helyre kerülünk, ahol jelképesen megmérik a mi szívünket.
szívA mérleg egyik oldalára Maat istennő tolla, a másik oldalra az eltávozott szíve kerül. A teremtésben minden a kiegyenlítődésre és harmóniára törekszik. Akkor jó, ha a mérleg egyensúlyban marad, nem billen ki, a szívet nem húzzák le a bűnei. Szeretnél te is egy könnyű, tiszta szívet magadnak? Nem kell a mérlegelésig várakoznod, kezdj el most dolgozni magadon. Hogyan állsz önmagaddal, milyenek az emberi kapcsolataid? Úgy érzed, hát bizony lenne min javítani? Mi az, amin javítanod kell? Írj egy listát a jó és a rossz tulajdonságaidról. Légy őszinte, különben felesleges hozzá kezdened. Vizsgáld meg, hogyan ápolod az emberi kapcsolataidat? Ki az, akit régóta elhanyagolsz, ki az, akivel többet kéne foglalkoznod. Tudni fogod a választ az ember, ha őszinte magához, mindig érzi a szíve mélyén igazságot. A szív, mely számomra olyan, mint egy gyémánt iránytű, mindig megmondja az igazat.
szív
Hangját ne nyomd el, ne hagyd, hogy a hétköznapok zsivaja saját egód, és mások egója túlharsogja őt. Ülj le egy kicsit szépen csendben, gondold át a napodat, mit tehettél volna másképpen? Elnyomtad-e ma a szíved hangját vagy sem? Írj egy listát, látni fogod, hogy egy idő után egyre erősebbé válik a kezdeti gyöngécske hang, egyre inkább összhangba és harmóniába kerülsz önmagaddal és másokkal. Olyan ez, mint amikor egy kavicsot dobunk a vízbe.
szívA bedobás helyéről indulva egyre nagyobb koncentrikus köröket gerjeszt maga körül, míg a legkülső kör egyszer csak partot ér, és eljut oda, ahonnan indult. Így van ez a szív szavával is. Ahogy saját életedben egyre többször meg mered valósítani azt, amit a szíved és nem az agyad diktál, harmonikusabb és boldogabb leszel. Szíved epicentrumából kiterjesztheted azt a rengeteg szépséget és tudást, ami benned van, és egyre nagyobb és nagyobb körben mozogva, ahogyan a kavics a tóban gerjeszti a hullámokat maga körül, ugyanúgy tudsz összekapcsolódni azokkal az emberekkel, akik a szívükre hallgatnak. Meglátod mennyire más lesz az életed. Többé nem mások akarata, hanem a szíved igazsága szerint élsz. Megtapasztalod micsoda perspektíva tárul fel előtted. Mivel harmóniába kerülsz önmagaddal, a környezeteddel és embertársaiddal, megváltozik minden körülötted. Tovább fejlesztheted magad és másokat is, mivel a szív szava és a tiszta szív képes összeköttetést teremteni a számodra a látható és az eddig még láthatatlan dolgok között, meglátod munkád nem lesz hiábavaló. Egyszer eljön majd a te időd is, ott állsz a szív mérlegelés szertartásán, de félned nem kell, hiszen már életedben megvalósítottad a felső akaratot, a teremtés egyik alaptörvényét, a tiszta szív szavát, és tudni fogod, amikor lelked dimenziót vált, átlép a fénybe, feladatodat teljesítetted a Földön.