mágiaA mágia szó életet jelent. Egyiptomban a legnagyobb mágus Ámon Ré volt, a Napisten. Az ő egyik jelképe a sas madár, ami a mágia Alfáját és Omegáját szimbolizálja. Őseink úgy tartották, hogy a Teremtő az Univerzumokban, az Univerzumok a Napokban, a Napok a fizikai síkok lényeiben, az emberekben testesül meg. Nap nélkül egyetlenegy bolygón sem tud kialakulni az élet.
Egyiptomban a Nap az isteni tudatosságnak is a jelképe, így akinek a feje felett napkorong van az egyiptomi templomok falain, az biztosan ennek a tudatosságnak a közvetítője vagy megvilágosodott beavatott volt. Aki elsajátítja ezt a tudást az önfejlesztésben és a fejlődésében, az onnantól kezdve hatalmas erőket birtokol. A Nap az erő megtestesítője. A Nap az életet, a bölcsességet, az örökkévalóságot, a tudást és a fejlődést jelenti, s ezt szimbolizálja, hogy a Nap minden áldott reggel felkel és felragyog, így a Nap által hagyja el a lélek a tudatlanság állapotát.

Ha mágia és varázslás, akkor Thotot is feltétlenül meg kell említenünk, más néven Dzsehuti, alias Hermész Triszmegisztosz, a háromszoros bölcs.

mágia

Ő hozzá nagyon sok minden tartozik: Atlantiszról ő hozta el a tudást, majd szétszórta, s ezáltal többedmagával rengeteg kultúrát megalapított. Kevesen tudják róla, hogy nem csak a bölcsesség, a filozófia, nyelvészet és egyéb nagyon magasztos dolog tartozik hozzá, hanem a varázslás, a mágia, a látszat teremtés, a ravaszság, sőt az ókori Görögországban még a tolvajok is hozzá imádkoztak.

mágiaHathor, Dendera Úrnője, a Mágia Úrnője, a Mágia Félistennője, aki a mágikus tudást birtokolja. Dendera volt Egyiptom legfelsőbb egyeteme, ide már csak a beavatottak elitje jöhetett el a legfelsőbb beavatásokért és a megvilágosodásért. Ebben a templomban található a legtöbb írásos emlék: mágiával és alkímiával kapcsolatos tudás, az emberiség történelme és korszakai. Erről a templomról és istennőjéről szintén nagyon kevés igazságot tudunk, viszont minél nyitottabbak és fejlettebbek vagyunk, annál kevesebb fátyol takarja el előlünk a valóságot és annál több szimbólum fedi fel előttünk mélyebb és mélyebb valóság tartalmát.

Ízisz. Róla kevesen tudják, hogy hatalmas varázserővel rendelkezett, pedig legendáját szinte mindenki ismeri.mágia
Ő az, aki a varázserejével összeszedi férje 14 darabba vágott testét, majd összeilleszti és életet lehel Oziriszbe, akitől mindezek után egy fiút fogan, Hóruszt… Az egyiptomiak hite szerint a legnagyobb mágikus tett halottból élőt varázsolni. S ahogy fent, úgy lent, mondta Hermész, ezért Egyiptomban a nőket hatalmas tisztelet övezte, hiszen képesek voltak mind a 2 nemet megszülni, azaz életet tudtak adni fiúnak és lánynak egyaránt.

Az éremnek mindig 2 oldala van. Mindegyik félistennek van pozitív és negatív, teremtő és pusztító oldala egyaránt. A mágiát szintén többféle dologra lehet használni: pusztításra és teremtésre, fejlődésre és butításra egyaránt. Nem véletlen, hogy a papok, a tudók elrejtettek minden tudást. A valódi mágia egy beavatatlan, különböző félelmekkel és egós hibákkal rendelkező egyén kezében ön- és közveszélyes lenne.
Az élet az Univerzumban intelligens tervezés hatására jött létre. A Teremtő még a félistenek között is felosztotta a tudást és az erőt! Az igazi teremtéshez még nekik is szükségük van egymásra, nekik is össze kell fogniuk! Nem véletlen, hogy Egyiptom minden városában és templomában isten hármasságokat tiszteltek.