atlantisziAz Atlantiszi gyűrű egy rejtélyes, sok mindenre használható ékszer, ami nem csak díszít hanem védelmet ad és energetikailag tisztít és feltölt minket.

Az eredeti gyűrűt Egyiptomban fedezték fel egy ásatáson a Királyok Völgyében. Mivel a mintázata nagyon eltért az Egyiptomban használt szimbolikától, így elkezdték kutatni az eredetét. Andre de Belizal francia radiesztéza azt állította, hogy Atlantiszból származik a szimbólum, és elkezdte vizsgálni. Megállapította, hogy rendkívüli ereje van a gyűrűnek, védőpajzsként működik, amely megvédi a viselőjét a külső káros befolyásoktól. Kutatásai eredményeként 3 tulajdonságot fedezett fel amivel rendelkezik e csodálatos mágikus eszköz.
Elektromágneses hullámokat bocsájt ki a gyűrű mintázata, amely létrehoz egy védőpajzsot, ez védelmet nyújt a káros energiáktól, mint pl. geofizikai okok, vagy a légkör rezgésének zavaró hatásai, valamint közömbösíti a rossz kívánságot, átkot, rontást, egyéb mágikus agressziót.
Gyógyításban is segít ez a szimbólum, helyreállítja a szervek funkcióit és energetikai egyensúlyát, és csillapítja a fájdalmat.
Erősíti az intuíciót és az érzékszerveken túli érzékelést. A gyűrű viselője érzékennyé válik bizonyos hatásokra és üzenetekre, amelyeket másként nem is érzékelne.

Az Atlantiszi gyűrű fehér fénnyel sugárzik, a fény spektrumának minden színét tartalmazza. Belizar kimutatta, hogy a gyűrű hatására kiegyenlítődik az aura, és védelmet biztosít minden külső káros energia ellen, úgy, hogy védőburkot képez a szimbólumot alkotó formákból sugárzó energia  segítségével.

A fáraó átka

Ezt a mágikus védelmet Howard Carter is megtapasztalta, aki a Tut-Ankh-Amon sírjának a felfedezője. Mindenki, aki kapcsolatban állt a sír feltárásával az hamarosan meghalt, viszont Carter a sír feltárását követően 17 évvel később hunyt el természetes halállal. A gyűrű a feltárás idején állandóan nála volt, a felfedező hitt a védőerejében és amulettként használta.

Hogyan használjuk az atlantiszi gyűrűt? –  A kéz ujjai

atlantiszi

Belizar kutatásai során megfigyelte, hogy a gyűrűnek más-más hatása van, ha különböző ujjunkon hordjuk, így az adott testrészre irányul a gyűrű hatása. Azt is tudta, hogy a kéz ujjai asztrológiailag különböző bolygóknak felelnek meg:

Hüvelykujj – Vénusz
A testre vonatkozóan: ha a gyűrűt ezen az ujjunkon hordjuk, akkor testünk öngyógyító erői a következő területekre koncentrálhatja: mandulagyulladás, torokfájás, köhögés, fulladás, asztma, vállfájdalom, fejfájás, arcidegbénulás.
A Gyűrűt a hüvelykujj felső ujjpercére helyezve serkentheti a tobozmirigyet, a nyúlagyat, a szemeket, a mellet és a fejbőrt.
Az ujjtövön viselve pedig a csecsemőmirigyet.
A Kirlian-féle fényképen (elektorfotográfia), amely a biomező sugárzását rögzíti, a hüvelykujj a tüdő és a nyirokrendszer állapotát mutatja.

A lélekre vonatkozóan: a szépségre való fogékonyság, az akaraterő és az intuíció erősítése, az impulzív reakciók ellenőrzése, belső harmónia megteremtése.

Mutató ujj – Jupiter
A testre vonatkozóan: fej-és fogfájás, bőrbetegség, látási zavarok, eszméletvesztés, fájdalomcsillapítás, emésztési zavarok, máj és vastagbél működése.
Ujj végén viselve pozitív hatást gyakorolhat a homlok-és arcüregekre.
A mutatóujj  Kirlian-féle fotója a gerinc, a gerincvelő, és a vastagbél állapotát mutatja.

Lelki terület: a világ megértését, az önfejlesztést, és a szellemi fejlődés igényét segíti.
A dohányzásról való leszokásnál is ajánlott itt viselni a gyűrűt.

Középső ujj – Szaturnusz
A testre vonatkozóan: szívburokgyulladás, mellkasi nyomásérzés, kézreszketés, láz, orrvérzés, gyomor fájdalmak, túlzott izzadás.
Az ujj felső, köröm közeli részén viselve serkenthetjük a nyelőcsövet és a szervezet vérellátását.
Az ujj közepén viselve a torokra hatunk, az ujjtövön, pedig az orra és a fogakra.
A középső ujj a meridián rendszernek azon részéhez kapcsolódik, amely a vérkeringésért felel.

Lelki terület: A Szaturnusz konszolidál, erősíti a meglévőt, rendszeresít, kikristályosítja az eszméket, önfegyelmet ad. Középső ujjunk a legrejtettebb gondolatainkat és vágyainkat mutatja meg. Segítséget nyújthat pánikbetegségek, hisztéria, álmatlanság és szexuális zavarok esetén.

Gyűrűs ujj – A Nap
A testre vonatkozóan: fejfájás a halánték környékén, szédülés, fülzúgás, nátha, megfázás, gégegyulladás, hiperaktivitás csökkenése.
Az ujj középső részén viselve segíthet a migrén gyógyításában.
Az ujjtövön, pedig serkentően hat a máj és az epe működésére.
Kirlian féle fotója a hormonrendszer állapotát mutatja meg.
Lelki terület: A Nap az individualitást, a vitalitást és az alkotó energiát képviseli. A saját akarat kifejezéséért és az önértékelésért felel.

Kisujj – Merkúr
A testre vonatkozóan: segíthet szemgyulladás, pajzsmirigyproblémák, a vékonybél működési zavarai és fülfájás esetén, relaxáló, fiatalító hatású.
A kisujj középső része a nemi szervekhez kapcsolódik.
Az ujjtövön való viselés enyhítheti a fülbetegségeket.
Lelki terület: racionális gondolkodás, kommunikáció, a tudás megosztása, memorizálás, logika, kapcsolatteremtés.
Ujjaink, és belső szerveink kapcsolatát leginkább a kínai medicina térképezte fel a meridián rendszerről szóló tanban.atlantiszi

Röviden – összefoglalva
A hüvelykujj a tüdővel,
A mutatóujj a vastagbéllel,
A középső ujj a szívburokkal,
A gyűrűs ujj a hormonrendszerrel,
A kisujj, pedig a szívvel és a vékonybéllel áll kapcsolatban.

De ne feledjük, az energia követi a gondolatot. Más szóval: oda áramlik, ahová irányítjuk. Ha konkrét szándékkal viseljük a gyűrűt (vagy akár annak mintázatát karkötő vagy medál formában is), de nem pont a szándékunkhoz hozzárendelt ujjon, elég, ha a célunkra koncentrálunk, vagy esetleg megerősítés formájában kimondjuk magunkban.

 Hogyan használjuk a gyűrűt?

A vásárlás után a gyűrűt tegyük fél órára egy kis tengeri sós vízbe, ezzel azon személyek láthatatlan lenyomatait tisztítjuk le, akik addig a gyűrűt megérinthették. Ettől kezdve ne adjuk más személyek kezébe, mivel a gyűrű tulajdonosa személyes energiamezőjének részévé válik, amely minden egyes embernél egyedi. Ha ez mégis megtörténne, ismételjük meg a fenti tisztító kezelést. Ajánlott a gyűrűt háromhavonta 72 órára a tengeri sót tartalmazó vízbe áztatni.

Ha a gyűrű eredeti fényességét a viselés során elveszítené, használhatjuk a kereskedelemben kapható tisztítószereket, vagy egy kis fogkrémet, esetleg puha ruhadarabbal kis ideig füstölőhamuval dörzsölhetjük. Érdemes figyelni a gyűrű szín-, illetve fényesség változásait testi-lelki állapotunk függvényében. A gyűrű elszíneződésének leggyakoribb oka a bőr savas kémhatásának emelkedése. A bőr naponta átlagosan 430 gramm vizet távolít el az izzadsággal, kb. 4,0-8,0 pH értékben. A gyűrű vagy karkötő besötétülésekor vizsgáljuk meg étrendünket, korlátozzuk a savas ételeket és a tejtermékeket. A stressz hatásra történő változásokat figyeljük meg a gyűrű felületén is.
Az atlantiszi gyűrű teljes felülete fehér fénnyel sugároz, de nyomokban felfedezhető benne minimális zöld pozitív és zöld negatív szín is. Így minden gyűrűnek két pólusa van és nem mindegy, hogy melyik oldalát hordjuk az ujjtő felé.

atlantiszi

Mielőtt az új gyűrűt viselni kezdenénk, mérjük meg előbb ingával (vagy kérjünk meg erre egy ingával bánni tudó személyt), hogy melyik oldala pozitív (pontosabban: melyik oldala felel meg a pozitív zöld színnek), és melyik a negatív.
Ehhez fektessük az asztalra a gyűrűt, és az ingát fölötte tartva a következő kérdést tegyük fel; “Milyen pólusa van a gyűrű jelenleg vizsgált oldalának?” Ehhez azt a konvenciót fogadjuk el, miszerint a pozitív oldal megjelölése az inga jobbra való forgásának, a negatív, pedig a baloldalra való forgásnak felel meg. A mérést a biztonság kedvéért ismételjük meg, majd az eredmény alapján a pozitív oldalt jelöljük meg reszelővel. A művelet megismétlésénél viszont a gyűrűt függőlegesen felállítva mérjük meg annak oldalait. (Az ingától azt kérjük, hogy mutassa meg a gyűrű pozitív oldalát.) Ezután a pozitív oldalt mindig az ujjtő felé fordítva viseljük a gyűrűt.

Ahogy említettem, a gyűrű hatása nem helyettesítheti az orvosi kezelést, de kitűnő kiegészítője lehet az orvosi és a természetgyógyászati kezeléseknek. Amikor a gyűrűt a megfelelő ujjra húzzuk fel, egy adott akupunktúrás csatornában, illetve az ujjakon lévő reflexzónákban is energiaáramlást serkentünk. Ez egyrészt beindítja a szervezet saját öngyógyító erőit, másrészt a gyűrű vonzza a finom kozmikus energiákat is.

A kutatók egyfajta antennához hasonlítják a gyűrűt, amely érzékennyé teszi viselőjét a “finom” üzenetekre, illetve segít felfedni parajelenségbeli képességeiket.
Ahogy Rogger de Lafforest írja: “Ami engem illet, úgy vélem, hogy Jua, a főpap egyfajta különleges, vezeték nélküli telefonként használta gyűrűjét, hogy a beavatottakkal tartani tudja a kapcsolatot. A fáraók papjai az atlantisziak misztikus titkainak örökösei olyan hihetetlen módszereket ismertek, amelyeket a modern tudomány csak most kezd felfedezni. A gyűrűt, melynek tulajdonságait igencsak nagy érdeklődéssel tanulmányoztam, a telepátia egyik legnagyobb bizonyítékának tartom.”

Nagy a valószínűsége, hogy a gyűrűt nem fogja tudni állandóan viselni. Engedjen magának egy kis időt arra, hogy kitapasztalja, hogyan kell vele élnie. A gyűrűt és a karkötőt inkább felváltva, külön-külön ajánlatos viselni, nem, pedig együtt.

Egy holland használó beszámolója szerint ilyen esetben a karkötő ténylegesen kettétört. Úgy látszik, ez már túl megterhelő volt… Az illető ettől kezdve az ágya mellett tartotta a két darabot, hogy azok két dologra emlékeztessék:
“ne akarj túl sokat egyszerre” és “bízzál a Felső Énedben.”

Karkötő, medál és a lemez

atlantiszi

Az atlantiszi gyűrű mellett az atlantiszi karkötő és a medál is népszerűségnek örvend. Ebben az esetben nem tudjuk igénybe venni az ujjakhoz rendelt testrészekről vagy jellemvonásokról való ismereteket, hanem “csak” a minta általános tulajdonságait, ami önmagában sem kevés.

Az atlantiszi minta másik elterjedt hordozója a lapos rézlemez. A terek légkörének harmonizálásához, a monitorok és egyéb elektroszmogot kibocsátó tárgyak káros hatásának semlegesítéséhez használjuk. A lemezt az ágy alá lehet tenni földsugárzás semlegesítése céljából, lehetőleg fix helyre, az észak-déli tengely mentén helyezzük el.

atlantiszi

A gyűrű, a karkötő, illetve a lemez két végén lévő háromszögek a Szíriuszt jelképezik, amelynek atlantiszi vonatkozásai vannak. A feltételezések szerint ugyanis onnan érkezett az atlantiszi kultúrát teremtő idegen civilizáció.

A Szíriusz az egyik legfényesebb és legközelebbi csillag. A Szíriusszal számos ősi kultúra foglalkozott, és meglepően sokat tudtak róla. Az ősi egyiptomiak kultikus tiszteletet tanúsítottak a Szíriusz iránt, amelyet feltehetően az atlantisziaktól vettek át.

Az afrikai Maliban élő dogon törzs pontos és alapos ismeretekkel rendelkezik a Szíriuszról, annak pályájáról, gravitációjáról. A dogonok mítoszai szerint Nommo, az istenember egy bárkán érkezett a földre a Szíriuszról.

Abban, hogy saját népüknek földön kívüli eredetet tulajdonítanak, nincsenek egyedül. Egy maori sámán (tohunga), nemcsak hiszi, hanem egyenesen tudja, hogy ősei a Plejádokból fénysugarakon érkeztek a polinéz szigetekre, ahol emberi formát öltöttek. A szíriuszi származást, pedig több afrikai törzs is magáénak vallja, így a pla malinké, a hottentotta, a bozo, és a bambára.

A szimbólum elemeinek jelentése:


atlantiszi

A feltételezések szerint a gyűrűn lévő háromszögek a Szíriuszról érkező jeleket regisztráló antennák. Nem kizárt, hogy a gyűrű háromszög alakú elemei a piramis energiáját is jelképezik.

A háromszög továbbá fényt, mozgást, életet, bőséget, védelmet szimbolizál és a védőmágia egyik legfontosabb eszközévé vált. (Őseink a bölcsőben ágacskákat helyeztek el háromszög alakban szemmel verés ellen.) Az imákat, megerősítéseket vagy varázsigéket háromszor ismételjük (megfogalmazás, felküldés, lezárás = az eredmény befogadása, vagy Fizikai test – Asztrál test– Mentál test = Háromszoros védelem.)

A háromszög az ellentétek feloldásának is a jelképe. Két ellentétes erő harmóniában kapcsolódik össze a harmadik pontban. A hármas egység a spiritualitásban az Atya, a Fiú és a Szentlélek összetartását ábrázolja. Ha a háromszög csúcsa felfelé néz, akkor a férfias, égbe szökő tulajdonságokat, valamint a tüzet és a levegőt szimbolizálja, míg a lefelé mutató csúcs a nőies tartalmakra, a föld és a fa jelenlétére utal.

A háromszög további jelentései:
múlt – jelen – jövő,
test – lélek – szellem,
apa –anya – gyermek
Menny – Föld – alsó világ,
teremtés – fenntartás – bomlás

A két háromszög a gyűrűn “Héraklész Oszlopait” (Gibraltár) jelképezte, melyek utat nyitottak Atlantisz felé. A háromszög istenséget, szentséget, gondviselést, védelmet is jelképez.

A gyűrű többi geometriai formái:

atlantiszi

A Négyzet kiemelt jelentőséggel bíró szimbólum, jelképezi a stabilitást, szilárdságot, a mozdulatlanságot, a Földet, az alapot, (piramis alapja), az egyenlőséget, a pártatlanságot, a jogot, az igazságot, a világ rendjét, a tartósságot, a teremtett, érzékelhető világ teljességét, tökéletességét és harmóniáját.

A négyzet jelöli az összes teremtmény eredeti állapotát, állapota a tudatlanságnak, jelenti az elementáris Világot, – a kabbalisztikus Édent.

A négyzet és a téglalap a négy világtáj és a négy rendszeres szél megfelelői. (A három téglalap együtt ismét egy négyzetet alkot).

atlantiszi

Jelenti a négy égtájat: Észak, Kelet, Dél, Nyugat.
A kereszt is a négyzetet szimbolizálja, ezért maradéktalan örök világ jelképe.
A piramisnak is négy oldala van.
Négy a geometriában: pont, vonal, sík, test.
Négy évszak: tavasz, nyár, ősz, tél.

Négy elem: Tűz, Föld, Levegő, Víz.

A Tűz: a szellem ereje, az életvágy.
A Föld: mely biztosítja az ember jólétét.
A Levegő (prána) életet fenntartó erő, és védőpajzs.
A Víz: lélek és értelem eleme.

A kör: (gyűrű az atlantiszi minta hordozója): a végtelenség, egység, körforgás, örökkévalóság, mindenség határtalan tér jelképe.

A kör Isten anyagi aspektusa, ez az abszolút semmi, amely azonban képes mindent világra hozni, és mindent visszavenni és elnyelni.
A geometria legtisztább formáját, és a kiteljesedett tudatot szimbolizálja

A kör egy kiterjedéssel rendelkező pont, részesül annak tökéletességéből. Így a pontnak és a körnek közös szimbolikus sajátosságaik vannak: tökéletesség, egyszerűség, a megosztottság és különbségtétel hiánya.
Ha már nem az ősi pont rejtett tökéletességeit szimbolizálja, a kör jelképezheti a teremtett határokat is, másképpen fogalmazva, a világot, ahogyan elválik princípiumától.
A körmozgás tökéletes, megváltoztathatatlan, kezdet és vég nélkül való, változások nélküli; ez teszi lehetővé, hogy az időt jelképezze. Az idő úgy definiálható, mint egymással egylényegű pillanatok folyamatos és változatlan egymásra következése. A kör így az eget is szimbolizálja, a körkörös és eltéríthetetlen mozgással.
Az értelmezés másik szintjén maga az ég válik szimbólummá; a szellemi, láthatatlan, transzcendens világ szimbólumává. De közvetlenebbül a kör a kozmikus eget szimbolizálja, különösen a földdel való kapcsolataiban. Ebben a kontextusban a kör szimbolizálja az ég tevékenységét, dinamikus beilleszkedését a világmindenségbe, kauzalitását, gondviselő szerepét, példaszerűségét. Ebből eredően a teremtés felé forduló isteni erő szimbólumaihoz csatlakozik, amelyeknek életét megteremti, szabályozza és rendezi.
Filozófusok és teológusok írásai szerint a kör nemcsak változatlanságában szimbolizálhatja az isteni erőt, hanem szétáradó jóságában, mint minden dolog eredete, létfenntartója és betetőzése; a keresztény hagyomány azt mondaná: mint az Alfa és Omega.

Forrás: Witold Kucharczyk: Atlantiszi gyűrű